"WWE SummerSlam 2015" - Четири часа, десет мача, едно превю


ДА БИГГЕСТ ПАРТИ ЪФ ДА САМЪР! И то без чалга! How is that possible?!?

Животът е кръговрат. Особено за кеч-феновете. Идва януари - чакаме "Royal Rumble". Идва краят на март/началото на април - чакаме "WrestleMania" (и най-великата дата в историята на човечеството - моят рожден ден. Мерси.). Идва август... бам! It's "SummerSlam" time, baby!

Тазгодишното издание на голямото лятно PPV е масивно. Но не като сила на мачовете в карда, които в голяма част са доста "пропускаеми", а като времетраене. В рамките на 4 часа ще можем да видим цели 10 мача, което май си е своеобразен рекорд. Но колко от тях аз имам желание да видя? Отговорът в малкото Бировско PPV-превю, което следва. Damn, отдавна не съм писал такова... *пукапръсти*

Най-важният мач в карда!

Най-очакваният мач за мен в SummerSlam '15 е... CESARO VS. KEVIN OWENS! Започвам ударно, а? Не, абсолютно сериозно - без съмнение за скромната ми (с)маркска натура това е най-интересният сблъсък. Кевин Оуенс продължава да е едно от най-интересните неща във всяко WWE шоу, макар да бе смъкнат по-надолу в карда след враждата си със Сина (е***и изненадата, а?). Сезаро пък получава заслужен пуш след контузията на партньора си Тайсън Кид (рядък случай една контузия да направи нещо добро) и определено вдигна поне едно ниво в цялостното си представяне - по-добър на микрофона, все така добър на ринга, по-свързан е с публиката. Продължава да ми е странно да гледам Claudio Castagnoli vs. Kevin Steen на WWE ринг. Странно, но наистина приятно, защото освен, че са страхотни кечисти, двамата са свежа глътка въздух сред еднообразните вражди между Синавци, Ортъновци, Шеймъсовци и т.н., които сме гледали милион пъти. Чиято и ръка да бъде вдигната в края на този мач, от него печелим ние, феновете. А аз се надявам враждата да продължи или и двамата да получат шанс за нещо повече. Заслужават, мамка му.

BORK LASER GOES ONE-ON-ONE WITH THE UNDERTAKAAAA
- Ще те трепя! 
-Ша ти се наложи.

ОК, след като отметнахме странния ми избор на мач-фаворит за SummerSlam, да погледнем това, което WWE се опитват да ни пробутат като най-важно. *trailer voice: on* Мачът-реванш, който никой не е сигурен дали иска да гледа. Мачът-реванш, закъснял с поне няколко месеца. Мачът-реванш... между Брок Леснър и Гробаря. *бие камбана, пада гръм, Хеймън квичи*

Този мач изскочи някак от нищото, опитвайки се да изпълзи от логическата дупка "Защо Тейкър иска отмъщение чак сега?". Моето предложение? За да изглежда кардът на "SummerSlam" по-силен. А реалността е, че можехме да минем и без Леснър-Тейкър II. След въргала им на един от първите RAW-ове, който беше изключително класически и реалистично изглеждащ, както и няколко прекрасни промота от Микрофонения бог  Пол Хеймън, вече имах някакъв интерес към двубоя. Разбира се, извратеното ми от "анализиране" фенско съзнание не мисли за кефа от самия мач, а за опасностите. Опасност 1: Тейкър пак да е "неразположен" и да видим едни крайно тегави 20 минути на лежане и тежко дишане по ринга както на WrestleMania 30 (ако сте си помислили нещо нередно, ударете си шамар). Опасност 2: Тейкър да бие, с което да се обезсмисли доминацията на Леснър през последните години. Брок трябва да "пусне" на някой младок, някоя бъдеща звезда (пак си ударете шамар), когато най-накрая е дошло времето да губи от някого. Обичам Тейкър от хлапе (трети шамар, извратеняци), но той няма нужда от победа тук. The Streak is dead, deal with it. Така че... WAR BORK!

"Човекът с раздробения нос" срещу "Човекът, плашещ колежки с голите си снимки"
(и тези двамата са шампиони...)
Знам, че промо-снимката е от края на миналата година, но просто я слагам, за да ви припомня колко скоро Сина и Ролинс имаха вражда. Защото WWE мислят, че сте (сме) идиоти и не помните.

Трябва да гледаме положителното, приятели. Така че тотално пренебрегвам факта, че Сина отново е в голям мач за WWE титлата. Ясно е, че не е приятно, ясно е, че ни е писнало и искаме други хора да се борят за най-престижното отличие в компанията. Но след като този мач е факт, нека поне видим какво е хубавото в него. Първо, Сина, колкото и да смуче, през тази година прави адски добри мачове. Който отрече това е просто сляп хейтър. В комбинация с таланта на Ролинс може да се получи наистина добър и запомнящ се мач. Стига, разбира се, да не го оплескат с външни намеси, дисквалификация (голяма опасност), рестартирания и прочие. Второ, този мач е голяма възможност името на Сет да бъде записано в историята като първия човек държал WWE и US титлите едновременно (мачът е и за двата колана). Аз, за разлика от много други, харесвам неговото царуване като WWE шампион. Враждите му са прилични и логични, мачове са на ниво (това, което съм гледал), а промо-уменията му скочиха с пъти. Бягал от мачове? Мамел? Момчета и момичета, това правят страхливите (и умни, може би) злодеи - бягат и мамят. Така че вариантът Ролинс да стане двоен шампион е много по-добър от поредната WWE титла за втръсналия ни Сина. Както победата на Тейкър в мача с Леснър, така и тази на Сина тук е възможна, но излишна и без никаква полза за бъдещето.

"Stardust, you have failed this city!"

Четвъртият най-любопитен мач за мен е този с участието на celebrity. Стивън Амел, изпълняващ главната роля в базирания по комикс сериал "Arrow", ще застане рамо до рамо с Neville (по-скоро рамо до глава...), за да се изправят срещу свежата и забавна комбинация от Stardust и "The Cosmic King" Barett. Комиксите са "Нещото" в момента и браво на WWE, че се възползват от популярността на техните филмови адаптации по някакъв начин, макар да не съм сигурен, че този несериозен, леко хумористичен подход е най-правилен. Амел обаче е готин пич, фен е и уважава pro-wrestling-a, което ме кара да съм позитивно настроен към наличието на този мач в карда. Четиримата могат да направят нещо развлекателно и по-добро от обичайните участия на известни личности в WWE шоута. А не бих отказал и един 1-на-1 мач между Arrow и Stardust в бъдеще. Просто историята, голяма част от която се разви в Интернет, е по-прилична от много от зле скалъпените вражди, които сме гледали.

Твърде много - и време, и мачове.

Както споменах в началото, този SummerSlam е наистина масивен. 4-часово шоу, в което ще има цели 10 мача. Десет, от които със сигурност ще гледам четири. Всичко друго е под въпрос, на места изглежда и като пълнеж. Мачове като Orton vs. Sheamus, Reigns/Ambrose vs. Wyatt/Harper, Fatal 4 Way мача за отборните титли са неща, които с по-интересен build може би щях да искам да видя. Такъв нямаше. Rusev vs. Ziggler бе обявен в последната седмица, но има сериозна история зад гърба си и най-вероятно ще го гледам от уважение към сънародника ни, който продължава да става все по-добър като образ и умения на микрофона и ринга. Divas революцията мен не ме повлече - това да правиш случайни комбинации от мачове между 9 диви сме го гледали винаги, сега те просто са разделени на 3 отбора. Така че няма какво да ме грабне и тук. Могат да се постараят. Трябва история. Трябва причина.

Тройният мач за IC титлата няма да го коментирам. Към кое точно трябва да имам интерес в него? Райбак? Грамадата? Миз? Тримата на едно място звучи по-скоро като заплаха към всеки разумен фен. Колкото по-скоро Райбак загуби титлата (а подходящи хора за нови шампиони има, но не и в този мач), толкова по-добре.

И така... Няма да пропусна тазгодишния SummerSlam. Тъй като съм в отпуск (добре планирано, Бире, добре планирано), даже може и да си сглобя една от своите WrestleMania софри, макар че няма да е точно същата, защото все пак не става дума за 'Mania. Една камара неща за ядене и пиене, знаете. Ще се паркирам пред екрана, ще нагъвам като прасе и ще се постарая да изгледам колкото се може повече. Дано има какво да задържи интереса ми към екрана и този кард да изненада с качествено изпълнение, защото на хартия определено не изглежда като "must see TV". На всички вас, братя и сестри по хоби - приятно гледане!

P.S. И не забравяйте, че в събота вечерта има NXT Takeover: Brooklyn с мач със стълби за NXT титлата между Finn Balor и Kevin Owens. С пъти по-сериозен мач от половината от карда на SummerSlam, *** му майката...

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...