The Punisher и Elektra ще са част от сезон 2 на сериала "Daredevil"


Срам за мен, но все още не съм написал нищичко за сериала на Marvel "Daredevil", чийто страхотен първи сезон се завъртя по Netflix в началото на тази година. С по-мрачната си визия, повече реализъм за сметка на фантастична супергероичност и високото ниво на кръв и насилие, "Daredevil" определено не прилича на другите неща от филмовата вселена на Marvel. Голям плюс са и силният сценарий, плавно развиващата се история и някои много добри актьорски изпълнения. Винсънт Д'Oнoфрио изиграва по невероятен начин престъпния бос Уилсън Фиск/Kingpin и застава редом до Локи (Том Хиделстън) в групата на малкото наистина качествени злодеи в Marvel-ските филмови и телевизионни произведения. Така че ако все още не сте имали времето, желанието или възможността да изгледате 10-те епизода на сериала "Daredevil" - сега е моментът.

Време е обаче за новини за втория сезон на сериала. Да, Netflix (и зрителите) останаха толкова доволни от "Daredevil", че бе поръчан втори сезон, който ще видим още догодина. По-любопитното обаче е, че в него ще видим още два "дебюта"* във филмовата вселена на Marvel. Първият, и доста по-интересен, e...


The Punisher, така очарователно превеждан у нас като Наказателят*, който се завръща на екран след 3 все неуспешни опита да получи свой самостоятелен филм (1989, 2004, 2008). Сега Франк Касъл, както е името на героя, ще направи официалния си дебют във филмово-телевизионната вселена на Marvel, само че не на филм, а във втория сезон на "Daredevil". Ролята ще бъде изиграна от Джон Бернтал (Jon Bernthal). Някои от вас вероятно веднага го разпознават като Шейн от "The Walking Dead". Бернтал обаче има роли и във "Вълкът от Уолстрийт" и "Fury", така че и големият екран не му е чужд.

В нета се мяркат и негови снимки от снимачаната площадка, но за съжаление на черния му потник не може да бъде видян класическия (и просто задължителен) бял череп. За доброто на всички в Marvel - дано такъв има. Punisher без череп на тениската/потника/якето/бронежилетката си не е Punisher, а някакъв издухал тип с мания към убийствата на престъпници. Не, че и с черепа не е същото, де, но принципът е важен.

Черепът, Франк... Къде е черепът, Франк? 

Друг основен персонаж от комиксите за "Daredevil" също ще направи своя телевизионен дебют в следващия сезон на сериала. Става дума за Електра - голямата любов на Човека без страх. В сериала тя ще бъде представена като мистериозна жена от миналото на Мат Мърдок. Естествено, тяхната връзка е малко kinky и освен да правят любов, ще правят и война. В смисъл... в кръвта на персонажите е просто. Електра ще бъде изиграна от Елоди Янг (Elodie Yung). Уж сме я гледали в "GI Joe: Retaliation" и "District 13: Ultimatum", но аз нямам някакъв ярък спомен за това. Как да е, дано изтрие спомена за Дженифър Гарнър (която изигра ролята в цели два филма), както Чарли Кокс изтри този за Бен Афлек като Daredevil.


Имайки предвид колко изненадващо добър беше първият сезон на "Daredevil" (не, сериозно - гледайте го!), няма как да не завиша очакванията си за втори. А това дори не е всичко. Ще ви припомня, че сделката на Marvel с Netflix включва направата на още няколко сериала, всеки с по един сезон от 10 епизода. Това са "Jessica Jones" (излиза по-късно през тази година), "Luke Cage" (2016), "Iron Fist" и т.нар. "телевизионно събитие" "The Defenders", което ще събере всички тези герои на едно място. Солидна програма и още по-солидно стъпване на Marvel в света на телевизията след малко по-несериозните опити "Agents of SHIELD" и "Agent Carter".

---

* Макар и двата персонажа да са се появявали в други филми (Франк Касъл в трите споменати и несвързани помежду си филми за него, а Електра - във филма "Daredevil" от 2003-та и ужасния "Elektra"), появата им в сериала на Netflix всъщност е дебют за тях, тъй като представя техните официални версии във вече доста изградената и мащабна филмова вселена на Marvel. Занапред ТОВА ще са Punisher и Електра, предните им екранизации остават в историята.
** Наказателят ми звучи твърде много като "указателят" и това е крайно смущаващо. Но така е като си нямаме подходяща дума. "Наказващият" също звучи доволно нелепо. 50 нюанса Франк Касъл, майна.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...