Ерик Бишоф: "И аз бих прецакал Брет Харт в същата ситуация." (WWE Legends)


WWE Network има ново шоу в своя "виртуален" ефир. WWE Legends е с водещ JBL и в основата си е talk-show, в което Брадшоу ще интервюира имена, утвърдили се като легенди в кеч/sports entertainment бизнеса. Приятна изненада обаче е, че първият гост не е "WWE original", a Ерик Бишоф - бившият президент на WCW, главен мениджър на RAW и в общи линии един от хората, стоящи в основата на кеч-бума в средата на '90-те години на миналия век.


В рамките на две предавания по 45 минути JBL и Бишоф обсъждат най-разнообразни теми, които със сигурност ще са най-малкото любопитни за по-"закоравелите" кеч-фенове, които обичат да поглеждат зад кулисите. Бишоф разказва за живота си, ТВ бизнеса, как се е стигнало до работата му в WCW, усилията, положени за превръщането на губещата компания в най-голямата кеч-промоция в света, последвано, разбира се, от нейните неизбежни залез и смърт.


"WWE Legends" е второто истинско попадение в програмата на WWE Network след "The Monday Night War"

Ще простите доста новинарско/клюкарското заглавие, но занаятът си казва думата. А и лично за мен това бе едно от най-интересните неща в този час и половина. Бишоф, макар и видимо притеснен на места в интервюто, споделя повече информация и гледната си точка за много интересни моменти от WCW и войната с WWF. Споменато е и историческото "Монреалско Преебаване" (щом някой може да кръсти WCW "Втора лига", то и аз мога да си позволя по-свободен превод, благодаря). На въпрос на JBL дали Бишоф също би "прецакал" Брет Харт, така както Винс МакМеън го е направил, бившият творчески гений на WCW заявява, че би взел такова решение без дори да се замисля. Защо? Защото е правилно от бизнес гледна точка да не оставяш главната си титла в човек, чийто договор приключва. Бишоф посочва и че заради риска от завеждането на съдебно дело, той е нямало как да ползва или покаже Световната титла на WWF, дори ако Брет Харт бе останал шампион и бе отишъл с нея в WCW.

В интервюто Бишоф разкрива причинaта дебютът на Харт в WCW да се забави 2 месеца след Survivor Series.

В предаванията става дума и за други "контроверсиални" моменти, между които вече поизтърканата история за nWo, прекъснатото по време на главния си мач PPV "Halloween Havoc", Винс Русо и мизериите, които той е сътворил в WCW, Кевин Неш като глава на творческия екип и други. Без съмнение теми, които ще са интересни за хората, които се интересуват от историята на бизнеса и са започнали да гледат кеч преди повече от 10 години. Изненадващо няма цензура на моменти, в които се говори за Хълк Хоган (макар името на Крис Беноа да е удобно пропуснато при споменаването на Радикалите). Не се споменава и престоят на Бишоф в TNA (който даже аз бях забравил), но пък като добра новина мога да посоча това, че Бишоф има интерес отново да поработи в креативната страна на кеч-бизнеса. Но тъй като отношенията му с Triple H май не са кой знае колко добри, шансовете за това едва ли са големи, мисля аз.

Лично аз много харесах интервюто, още повече, че Бишоф е един от големите ми фаворити що се отнася до "творците" в кеча. Той е човек, балансиращ между съдържанието и бизнеса. Знаете, че ние, феновете, наблягаме на първото, а в мързеливите си периоди WWE прави второто свой приоритет. Да, Бишоф определено има големи грешки в биографията си, но все пак е правил неща, постигани от малцина други. Така че препоръчвам да хвърлите поглед на участието му в първите две издания на "WWE Legends", което се очертава като едно стабилно шоу. JBL стои добре като водещ, който не само задава въпроси, но се включва и със свои истории, а и респектира с факта, че също е човек, който е наясно с всички аспекти на бизнеса.

За финал отново препоръчвам и "Controversy creates cash" - автобиографията на Ерик Бишоф, която май е и любимата ми книга сред подобните на нея и която имам намерение скоро да прочета повторно (а аз изключително рядко препрочитам книги). Струва си.

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...