WWE Night of Champions 2015 - Нещо като ревю, но не съвсем


Няма да ви бавя с глупави детайли и скачаме на основното - според мен единственото нещо от "Night of Champions 2015", което си струва да гледате, е последният един час. Час, изцяло посветен на Сет Ролинс и неговото ВОДЕЩО място в WWE в момента. Към доброто в тазгодишния "Night of Champions" (NOC за по-кратко) можем да добавим само мача между нашата гордост Русев и Долф Зиглър. Но за това по-надолу. Да, дойде време за глупавите детайли. Хохохо.

Бирко, Pepsi и домашен кекс с пудра захар
под акомпанимента на Birdeatsbaby
представят...
WWE NIGHT OF CHAMPIONS 2015
Стари муцуни се завръщат...
а контузиите дебнат ли, дебнат.


Първата изненада за вечерта: противно на очакванията (и логиката, в известна степен) шоуто е открито не с мач за американската титла, а с такъв за интерконтиненталната. Хубавото - Кевин Оуенс спечели титлата, а той е може би най-подходящият човек за нея в момента. Очаквам много от неговото царуване и дано не го опропастят, защото определено могат да се намерят хора, срещу които да защитава (Сезаро и Невил веднага ми идват наум). Лошото - дори дяволски талантливо копеле (аз срещу шкембето нямам нищо против, даже мисля, че го отличава от останалите) като Оуенс не успя да изкара хубав мач от Райбак. Не знам и защо решиха да мачът да се върти около контузия в ръката на Райбак, но ако не е била истинска, поне мога да го похваля, че добре sell-ваше. Все пак мачът беше дроп, като дори победата на правилния човек не ме зарадва както трябва.

Тук дойде тоталният шок. Гледам аз рекламата за "Brock Lesnar's Go to Hell Tour" и бам - в края обявяват, че Леснър и Undertaker ще имат Hell in a Cell мач на едноименното шоу следващия месец. Тъй като не съм гледал последните RAW-ове от-до помислих, че съм пропуснал официалното обявяване на срещата, обаче коментаторите веднага потвърдиха опасенията ми - WWE обявиха такъв голям мач, част от толкова важна история, чрез смотана 30-секундна реклама на някакво измислено "турне". Някой за секунда изглежда е забравил, че кечът е забавление, базирано на добре разказана история, и обявяването на подобен мач може да е цяло СЪБИТИЕ в някое от седмичните шоута, а не да бъде подхвърлено ей така. #маркетингвгъза, ще прощавате. О, и между другото - Брок до момента е имал 5 мача тази година, задават се още два. Рекорд!

Последва първото добро нещо за вечерта и едно от малките такива като цяло. Русев и Зиглър направиха стабилен мач, посъбудиха публиката, а и финалът бе готин. Да, нашенецът отново пада, но с оглед на историята може би бе нормално. Прогнозата ми за негова победа бе изцяло базирана на фактора, че той е наш юнак. Нещата бавно вървят към завъртане на двойките и събирането му с Лана, което за мен ще е най-добрият вариант. Реално обаче тази история вече се разтегли твърде дълго (заради контузията на Зиглър) и макар да дава на всички замесени някакво екранно време, ги държи настрана от може би по-интересни работи. Все пак това е може би вторият най-добър мач на вечерта, така че препоръчвам да го видите.

Удряй, мачкай, тоз' не е от наш'то село. И между другото - обявявам Summer Rae и обувките й за врагове на Републиката. Мерси.

Чаканият от мен мач за отборните титли се превърна в разочарование и като изпълнение, и като финал. В New Day наистина има нещо развлекателно обаче. С тази дисквалификация сега най-логичното нещо ще е да се стигне до мач с маси на "Hell in a Cell". Ако ли не - това ще е една опропастена възможност. И там вече ТРЯБВА да има нови шампиони, пък после нека продължават да враждуват и да си прехвърлят титлите до края на годината. Доброто? В отборната дивизия има една добра и истинска история.

Това май ще е единственият комплимент и за Divas дивизията, където историята с рекордното царуване на Ники Бела беше нещо добро, съсипано от ужасния мач, който сложи край на това царуване. Контузията в крака на Шарлът май си беше напълно истинска (или тя sell-ва адски добре) и реално мачът беше мъчение както за нея, така и за нас, зрителите. Финалът дойде от нищото и смяната на титлата не бе така голяма, каквато трябваше да е. Само чистата, неподправена емоция на малката Флеър и татко Флеър беше хубав момент. Да й е честито, дано контузията не е сериозна и занапред направи малко мачове с ниво като за NXT.

Половината шоу мина, а единственото струващо си нещо е мачът на нашия със Зиглър. Лошо, Седларов, лошо. Дойде време за изненадата на вечерта - кой ще е партньорът на Роман Вали и Дино Амброзо. И наистина си беше изненада... Очаквах Роуън, очаквах Кейн, но не и Джерико. Самият мач го гледах с едно око. Имам някакъв вътрешен проблем с цялата тази история, тръгнала от навика на Брей Уаят да се заяжда с разни кечисти без някаква логична причина, докато накрая не загуби враждата си с тях. Предполагам ще ги гледаме чаааак до Survivor Series, където един 4 на 4 мач ще бъде достоен финал. По-интересното тук е дали начина, по който Джерико отсвири Рейнс и "брат му", ще доведе до нещо.

На Исус му писна да прави чудеса на ринга и реши да си ходи още след първия си мач.

И стигаме до доброто! Най-накрая, дами и господа, още нещо, което наистина да си струва!Спектакълът "Сет Ролинс и приятели" в последните 50 минути на шоуто беше нещо наистина развлекателно. Да започнем от странното решение двата мача на Сет да са един след друг, а не в началото и края на NOC. Логиката зад това решение се потвърди в главата ми едва след като започна мачът със Стинг. Първо, ясно беше, че Ролинс-Сина ще е добър мач (и той беше може би най-добрият за шоуто, заедно с Русев-Зиглър). Второ, ясно беше, че Ролинс-Стинг няма да се получи чак толкова добре. Още повече от WWE са си направили сметката, че нещо може да стане със Стинг (както и стана - той наистина се контузи сериозно). Така мачът със Сина някак замаза нещата, а този за WWE титлата беше по-скоро за шоу. Лошото е, че "легендарният Стинг" бе изкаран толкова зле, че да не може да се справи с човек, току-що загубил 20-минутен мач и отнесъл един АА край ринга. Доброто е, че Ролинс все още е шампион и се доутвърди като Човекът. Царуването му продължава да е все така интересно, а доминацията му над ростъра (макар да губи мачове) и способността му да се измъква с титлата вече стават епични. 

Случилото се след мача също беше любопитно. Шеймъс от години ми е скучен, но с куфарчето в ръце е експлозивен елемент от шоуто, който всеки момент може да избухне. Това му появяване беше много добро и създаде напрежение, макар да бе очаквано и намекнато от няколко сегмента. Изненадата дойде от завръщането на Кейн, който търси отмъщение от доскорошното си приятелче Ролинс. Нямам против. Отварят се още възможности за вражди, истории и комбинации за мачове. Определено интересен завършек за NOC 2015 в сериозен контраст с почти всичко останало в шоуто.


...но Любимият демон на Дявола (реален прякор, btw) имаше други планове. Само аз ли виждам нещо библейско в цялата работа?

Но, хей, изгледах NOC, любопитен съм и в RAW какво ще стане, така че всичко е шест. Но как, по дяволите, можаха да обявят Hell in a Cell мача по този крайно бездарен начин? Поне Хеймън да беше излязал за едно промо, ебати...

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...