WWE Night of Champions 2015 - Нещо като ревю, но не съвсем


Няма да ви бавя с глупави детайли и скачаме на основното - според мен единственото нещо от "Night of Champions 2015", което си струва да гледате, е последният един час. Час, изцяло посветен на Сет Ролинс и неговото ВОДЕЩО място в WWE в момента. Към доброто в тазгодишния "Night of Champions" (NOC за по-кратко) можем да добавим само мача между нашата гордост Русев и Долф Зиглър. Но за това по-надолу. Да, дойде време за глупавите детайли. Хохохо.

Бирко, Pepsi и домашен кекс с пудра захар
под акомпанимента на Birdeatsbaby
представят...
WWE NIGHT OF CHAMPIONS 2015
Стари муцуни се завръщат...
а контузиите дебнат ли, дебнат.


Първата изненада за вечерта: противно на очакванията (и логиката, в известна степен) шоуто е открито не с мач за американската титла, а с такъв за интерконтиненталната. Хубавото - Кевин Оуенс спечели титлата, а той е може би най-подходящият човек за нея в момента. Очаквам много от неговото царуване и дано не го опропастят, защото определено могат да се намерят хора, срещу които да защитава (Сезаро и Невил веднага ми идват наум). Лошото - дори дяволски талантливо копеле (аз срещу шкембето нямам нищо против, даже мисля, че го отличава от останалите) като Оуенс не успя да изкара хубав мач от Райбак. Не знам и защо решиха да мачът да се върти около контузия в ръката на Райбак, но ако не е била истинска, поне мога да го похваля, че добре sell-ваше. Все пак мачът беше дроп, като дори победата на правилния човек не ме зарадва както трябва.

Тук дойде тоталният шок. Гледам аз рекламата за "Brock Lesnar's Go to Hell Tour" и бам - в края обявяват, че Леснър и Undertaker ще имат Hell in a Cell мач на едноименното шоу следващия месец. Тъй като не съм гледал последните RAW-ове от-до помислих, че съм пропуснал официалното обявяване на срещата, обаче коментаторите веднага потвърдиха опасенията ми - WWE обявиха такъв голям мач, част от толкова важна история, чрез смотана 30-секундна реклама на някакво измислено "турне". Някой за секунда изглежда е забравил, че кечът е забавление, базирано на добре разказана история, и обявяването на подобен мач може да е цяло СЪБИТИЕ в някое от седмичните шоута, а не да бъде подхвърлено ей така. #маркетингвгъза, ще прощавате. О, и между другото - Брок до момента е имал 5 мача тази година, задават се още два. Рекорд!

Последва първото добро нещо за вечерта и едно от малките такива като цяло. Русев и Зиглър направиха стабилен мач, посъбудиха публиката, а и финалът бе готин. Да, нашенецът отново пада, но с оглед на историята може би бе нормално. Прогнозата ми за негова победа бе изцяло базирана на фактора, че той е наш юнак. Нещата бавно вървят към завъртане на двойките и събирането му с Лана, което за мен ще е най-добрият вариант. Реално обаче тази история вече се разтегли твърде дълго (заради контузията на Зиглър) и макар да дава на всички замесени някакво екранно време, ги държи настрана от може би по-интересни работи. Все пак това е може би вторият най-добър мач на вечерта, така че препоръчвам да го видите.

Удряй, мачкай, тоз' не е от наш'то село. И между другото - обявявам Summer Rae и обувките й за врагове на Републиката. Мерси.

Чаканият от мен мач за отборните титли се превърна в разочарование и като изпълнение, и като финал. В New Day наистина има нещо развлекателно обаче. С тази дисквалификация сега най-логичното нещо ще е да се стигне до мач с маси на "Hell in a Cell". Ако ли не - това ще е една опропастена възможност. И там вече ТРЯБВА да има нови шампиони, пък после нека продължават да враждуват и да си прехвърлят титлите до края на годината. Доброто? В отборната дивизия има една добра и истинска история.

Това май ще е единственият комплимент и за Divas дивизията, където историята с рекордното царуване на Ники Бела беше нещо добро, съсипано от ужасния мач, който сложи край на това царуване. Контузията в крака на Шарлът май си беше напълно истинска (или тя sell-ва адски добре) и реално мачът беше мъчение както за нея, така и за нас, зрителите. Финалът дойде от нищото и смяната на титлата не бе така голяма, каквато трябваше да е. Само чистата, неподправена емоция на малката Флеър и татко Флеър беше хубав момент. Да й е честито, дано контузията не е сериозна и занапред направи малко мачове с ниво като за NXT.

Половината шоу мина, а единственото струващо си нещо е мачът на нашия със Зиглър. Лошо, Седларов, лошо. Дойде време за изненадата на вечерта - кой ще е партньорът на Роман Вали и Дино Амброзо. И наистина си беше изненада... Очаквах Роуън, очаквах Кейн, но не и Джерико. Самият мач го гледах с едно око. Имам някакъв вътрешен проблем с цялата тази история, тръгнала от навика на Брей Уаят да се заяжда с разни кечисти без някаква логична причина, докато накрая не загуби враждата си с тях. Предполагам ще ги гледаме чаааак до Survivor Series, където един 4 на 4 мач ще бъде достоен финал. По-интересното тук е дали начина, по който Джерико отсвири Рейнс и "брат му", ще доведе до нещо.

На Исус му писна да прави чудеса на ринга и реши да си ходи още след първия си мач.

И стигаме до доброто! Най-накрая, дами и господа, още нещо, което наистина да си струва!Спектакълът "Сет Ролинс и приятели" в последните 50 минути на шоуто беше нещо наистина развлекателно. Да започнем от странното решение двата мача на Сет да са един след друг, а не в началото и края на NOC. Логиката зад това решение се потвърди в главата ми едва след като започна мачът със Стинг. Първо, ясно беше, че Ролинс-Сина ще е добър мач (и той беше може би най-добрият за шоуто, заедно с Русев-Зиглър). Второ, ясно беше, че Ролинс-Стинг няма да се получи чак толкова добре. Още повече от WWE са си направили сметката, че нещо може да стане със Стинг (както и стана - той наистина се контузи сериозно). Така мачът със Сина някак замаза нещата, а този за WWE титлата беше по-скоро за шоу. Лошото е, че "легендарният Стинг" бе изкаран толкова зле, че да не може да се справи с човек, току-що загубил 20-минутен мач и отнесъл един АА край ринга. Доброто е, че Ролинс все още е шампион и се доутвърди като Човекът. Царуването му продължава да е все така интересно, а доминацията му над ростъра (макар да губи мачове) и способността му да се измъква с титлата вече стават епични. 

Случилото се след мача също беше любопитно. Шеймъс от години ми е скучен, но с куфарчето в ръце е експлозивен елемент от шоуто, който всеки момент може да избухне. Това му появяване беше много добро и създаде напрежение, макар да бе очаквано и намекнато от няколко сегмента. Изненадата дойде от завръщането на Кейн, който търси отмъщение от доскорошното си приятелче Ролинс. Нямам против. Отварят се още възможности за вражди, истории и комбинации за мачове. Определено интересен завършек за NOC 2015 в сериозен контраст с почти всичко останало в шоуто.


...но Любимият демон на Дявола (реален прякор, btw) имаше други планове. Само аз ли виждам нещо библейско в цялата работа?

Но, хей, изгледах NOC, любопитен съм и в RAW какво ще стане, така че всичко е шест. Но как, по дяволите, можаха да обявят Hell in a Cell мача по този крайно бездарен начин? Поне Хеймън да беше излязал за едно промо, ебати...

Еднорогът, който удари приятелката ми

Доста неща съм правил пред камера. Като всеки друг телевизионен репортер съм тормозил хора, които като видеха микрофона все едно виждаха но...