Капитан Америка срещу Iron Man в трейлъра на "Captain America: Civil War"


Трейлър-еуфорията от последния месец продължава. След като "Star Wars: The Force Awakens" и "WarCraft" ни накараха да цвилим от кеф (е, говоря за себе си, не знам за вас...), Marvel не изпуснаха възможността да се качат на вълната на нърдско-щастие, поднасяйки ни първия трейлър за новия филм за Капитан Америка:


По традиция след трейлъра е време и за кратък коментар, знаете. Вече няколко пъти споменах, че "Captain America: Civil War" не на шега е наричан "Avengers 2.5" заради броя на супергероите в него. В трейлъра обаче сериозно се набляга на самия Капитан. Сякаш цялата история наистина се завихря около Стив Роджърс и той е в нейния център, а не е просто поредния участник във филм, носещ неговото име. Това е много, много добре.

Харесва ми, че приятелството му с Бъки и опитът му да защити най-добрия си приятел са една от причините да тръгне на своя кръстоносен поход в защита на свободата на супергероите да бъдат... well, супергерои. Така наистина се създава връзка с "The Winter Soldier". Още там видяхме и убедеността на Капитана, че нещо в нашето съвремие не е наред - вярата му, че повечето контрол не означава повече сигурност, а просто по-малко свобода. Нещо, което тук се доразвива, когато и на него му казват "трябва да те контролираме и няма да правиш каквото сам пожелаеш".

Iron Man също продължава да се развива като герой - още в "Iron Man 3" видяхме как в Тони Старк назряват съмнения за това какво вършат той и тези като него. Това бе нещото, което го накара да създаде Ултрон, това е и нещото, което сега го вкарва в конфликт с Капитана. Честно, леко удивен съм колко добре се развиват тези два персонажа (а покрай тях и останалите). Това е напълно в духа на комиксите и съм склонен напълно да пренебрегна разликите с оригиналната "Civil War". 

Не мога да не отбележа и завръщането на генерал Рос във филмовата вселена на Marvel. За тези, които не са се усетили - човекът, който в началото на трейлъра обяснява на Капитана, че безконтролното супергеройстване не може да продължи, е може би най-големият враг на Хълк - генерал Тадеус "Thunderbolt" Рос. Отново го играе Уилям Хърт, който изпълни ролята в "The Incredible Hulk". Такива дреболии ме радват супер много, особено като знам каква е комиксовата съдба на генерал Рос.

За няколко секунди виждаме и Черната пантера. Никъде обаче не се мяркат Ant-Man и новият Spider-Man, но имайки предвид, че това е първи трейлър е напълно нормално. Нормално е и да няма нещо кой знае колко епично като битки. Все пак вероятно голяма част от филма все още не е готова, но дори това, което ни показват половин година преди премиерата му, е доста грабващо.

Особено финалната размяна на реплики:

Cap: "I'm sorry, Tony. You wouldn't do this if I had any other choice. But he's my friend."
Tony: "So was I..."

Холифакингшит! Комиксова драма, дами и господа! Последвана от брутална размяна на удари в хендикап-мача Captain America/Winter Soldier vs. Iron Man. Двама на един ли, келеши? Двама на един ли?

Очакванията ми за този филм скочиха значително след няколко гледания на този трейлър, а това не е добре. Все пак харесах толкова много "Captain America: Winter Soldier" заради ниските си очаквания.


A за финал - ето ги и първите 3 постера от новия филм:


Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...