Първи трейлър за филма "WARCRAFT"!


Приятно е, когато доживяваме сбъдването на мечти. "Warcraft", една от най-популярните игри в световен мащаб, най-накрая ще се сдобие с филмова адаптация, повече от 12 години след като за пръв път се заговори сериозно за такава.

А кога един филм става реален за зрителите? Когато се появи първият трейлър. А този за "Warcraft" вече е факт:


Трейлърът показва доста повече неща, отколкото очаквах, а само няколко часа след пускането му еуфорията, дори сред моите познати, изглежда голяма. И няма как да е иначе.

Тъй като вече няколко души ме попитаха за какво точно ще става дума в този филм, тъй като изглежда не са имали допир със стратегиите или "World of Warcraft", ще обясня с няколко думи. Другите фенове да не ме съдят, ако описанието им се стори твърде семпло.

Действието в "Warcraft" се развива в Азерот - свят на мечове и магия. Свят, обитаван от хора, елфи, джуджета, живеещи в кралствата си в привиден мир. Това се променя в деня, в който в Азерот се отваря портал към друг свят. През този портал нахлува Ордата - армия от огромни зеленокожи/червенокожи същества, жадни за кръв. Орки, драги читатели. Но не дребните, мърляви и крайно грозни орки, познати ви от адаптациите на творчеството на Толкин. Орките в "Warcraft" са мускулести и свирепи войни, всеки от които е способен сам да се справи с няколко противници. И армия от такива идва в Азерот с явното намерение да го завладее, защото собственият им свят е пред разруха...

Имайки предвид, че вече са ясни повечето основни герои, можем да предположим, че освен върху първата игра - "Warcraft" от далечната 1995-та, историята на филма ще се базира донякъде и на книгата "Последният пазител", която разказва за магьосника Медив и неговата роля в битката между хора и орки. Но както казах - 10 юни 2015-та е далеч. Дотогава ще знаем много повече.

До момента имаме постерът горе, на който виждаме двамата главни герои - вождът на едно от оркските племена Дуротан (игран от Toby Kebbell) и рицарят Андуин Лотар (игран от Травис Фимел, който е хубаво вече да познавате като Рагнар от "Vikings". Ако не - гледайте го!). Всеки от тях има и свой личен постер, като те се появиха преди доста седмици.


Да не забравяме и този кадър на Оргрим Дуумхамър - предводителя на Ордата. Doomhammer идва от факта, че той ползва гигантски чук, с който размазва черепи. Мдам. Сладур.


Това е. Както се изрази братовчед ми "и 2016-та ще е година на чудеса". Да се надяваме, че въпреки малкото си опит (доста добрите "Moon" и "Source Code"), режисьорът Дънкан Джоунс ще успее да се справи с нелеката задача да направи добър филм по компютърна игра, който да е поне на половина толкова епичен, колкото любимата ни поредица.

Еднорогът, който удари приятелката ми

Доста неща съм правил пред камера. Като всеки друг телевизионен репортер съм тормозил хора, които като видеха микрофона все едно виждаха но...