Първи трейлър за филма "WARCRAFT"!


Приятно е, когато доживяваме сбъдването на мечти. "Warcraft", една от най-популярните игри в световен мащаб, най-накрая ще се сдобие с филмова адаптация, повече от 12 години след като за пръв път се заговори сериозно за такава.

А кога един филм става реален за зрителите? Когато се появи първият трейлър. А този за "Warcraft" вече е факт:


Трейлърът показва доста повече неща, отколкото очаквах, а само няколко часа след пускането му еуфорията, дори сред моите познати, изглежда голяма. И няма как да е иначе.

Тъй като вече няколко души ме попитаха за какво точно ще става дума в този филм, тъй като изглежда не са имали допир със стратегиите или "World of Warcraft", ще обясня с няколко думи. Другите фенове да не ме съдят, ако описанието им се стори твърде семпло.

Действието в "Warcraft" се развива в Азерот - свят на мечове и магия. Свят, обитаван от хора, елфи, джуджета, живеещи в кралствата си в привиден мир. Това се променя в деня, в който в Азерот се отваря портал към друг свят. През този портал нахлува Ордата - армия от огромни зеленокожи/червенокожи същества, жадни за кръв. Орки, драги читатели. Но не дребните, мърляви и крайно грозни орки, познати ви от адаптациите на творчеството на Толкин. Орките в "Warcraft" са мускулести и свирепи войни, всеки от които е способен сам да се справи с няколко противници. И армия от такива идва в Азерот с явното намерение да го завладее, защото собственият им свят е пред разруха...

Имайки предвид, че вече са ясни повечето основни герои, можем да предположим, че освен върху първата игра - "Warcraft" от далечната 1995-та, историята на филма ще се базира донякъде и на книгата "Последният пазител", която разказва за магьосника Медив и неговата роля в битката между хора и орки. Но както казах - 10 юни 2015-та е далеч. Дотогава ще знаем много повече.

До момента имаме постерът горе, на който виждаме двамата главни герои - вождът на едно от оркските племена Дуротан (игран от Toby Kebbell) и рицарят Андуин Лотар (игран от Травис Фимел, който е хубаво вече да познавате като Рагнар от "Vikings". Ако не - гледайте го!). Всеки от тях има и свой личен постер, като те се появиха преди доста седмици.


Да не забравяме и този кадър на Оргрим Дуумхамър - предводителя на Ордата. Doomhammer идва от факта, че той ползва гигантски чук, с който размазва черепи. Мдам. Сладур.


Това е. Както се изрази братовчед ми "и 2016-та ще е година на чудеса". Да се надяваме, че въпреки малкото си опит (доста добрите "Moon" и "Source Code"), режисьорът Дънкан Джоунс ще успее да се справи с нелеката задача да направи добър филм по компютърна игра, който да е поне на половина толкова епичен, колкото любимата ни поредица.

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...