Препоръчани песни - Част 93: Стилово-лъкатушещото издание

"Я сам, мала, пит-бул! Териеееер!"

"Питбул териер", от саундтрака на култовата за някои (не и Бирко, който едва си я спомня) лента на Костурица "Черна котка, бял котарак", е едно от парчетата с най-идиотски припев, стигали до голям екран. Популярността й обаче е неоспорима. Сега, ако ти конкретно, блогочетецо/блогочетке, не я знаеш, вината не е моя. Това е просто сериозна дупка в общата ти култура, която можеш да запълниш за едва няколко секунди.

Та тази гениална творба, създадена от Брегович и изпълнена от някакъв сръбски Криско, живее втори живот в едно парче на южноафриканските изроди (в добрия и не толкова добър смисъл) Die Antwoord. Те не са за всеки - нито като звучене, нито като клипове. Да речем, че понякога са по южноафриканскому гадни, но все пак си имам едни такива моменти, в които ми действат развеселяващо. Предлагам и на вас да се повеселите с "Pitbull Terrier", после продължаваме с другите (иска ми се да кажа по-нормални, ама не мога...) песни:

DIE ANTWOORD - PITBULL TERRIER


Брандън Флауърс, китният вокалист на The Killers с още по-китното фамилно име, изглежда си има соло-проект. За този соло-проект, подобно на много други соло-проекти, изглежда знаят малко хора. Или аз поне не знаех, преди дългогодишната бивша изгора ("Пеееет години, дядо Пешо! Пеееет години!") да ме светне за съществуването на една негова доста приятна песен. Песен, която няма да споделя с вас.

Вместо това ви давам друго негово парче, в което се говори за най-старата лъжа в любовта. "Мога да се променя" е приятна песничка с целенасочено ретро-ритъм, който е зает отнякъде си, но това няма абсо-лют-но ни-как-во зна-че-ние. Весела е. Толкова.

BRANDON FLOWERS - I CAN CHANGE


Лъкатуша в стиловете като влак от София за Пловдив по новите "ултра-бързи" жп линии. Не пътувате с влак? Разбирам ви, но пък е страхотно място за четене. Което ме подсеща да ви напомня да погледнете сборника на Лъвкрафт и "Дракула" на Стокър, за да едно по-различно коледно настроение. След този най-нагъл опит за пробутване на книжни ревюта от блога, лъкатушенето в стиловете продължава с една бруталия, която е перфектна за тренировки/предкатастрофално шофиране/завладяване на света. Грабете тази звукова мощ с пълни шепи:

ZARDONIC AND THE VOICIANS - BRING BACK THE GLORY


Шашавият влак на това 93-то поредно музикално пътешествие в блога вози в последния си вагон нещо ултра-артистично. Muse са нечовешки талантливи същества, с чието творчество започнах да се сближавам едва през последните година-две. Сигурно защото остарявам и ми се слушат и по-сложни и дълбоки неща от 'Bizkit (които обаче винаги ще си обичам, дам). Когато комбинирате една от най-силните песни на Muse с класическо звучене и един намекващ за лудост клип, се получава едно аудиoвизуално удоволствие, създадено от пичовете от 2 CELLOS (които наскоро бяха в Пловдив, май, и чак ме е яд, че съм пропуснал). Дами и господа, ето ви малко "Истерия":

2 CELLOS - HYSTERIA


Да, свирят на виолончелo. Как да не се кефиш на хора, които с класически инструмент, съвременни мелодии и малко артистичност успяват в живота? Е, малко отнемат от сексуалната енергия на оригиналната песен, но ще го преживеем. Благодарности на Лили, защото от нея видях за съществуването на този любопитен кавър. Ето, че има полза от нови познанства, хахаха. 2 CELLOS заслужават да чуете и други техни неща (препоръчвам и лудия live на "Smells Like Teen Spirit"), така че давайте смело.

С това завършва 93-тото, може би последно издание за тази година издание на "Препоръчани песни". Слушайте музика, и то разнообразна, танцувайте и пейте. Дори да ви гледат лошо.

Препоръчани песни - Част 94: Motionless in White, AFI, Adelitas Way, Ghost, Punyaso

Бърза проверка показа, че са минали повече от 3 години от последната доза "Препоръчани песни" в блога. Уау... Донякъде е нормално...