Трейлърът на "Suicide Squad" - възхвала на веселата, шарена лудост


Обявяваме 20 януари за Ден на лунатика - първият официален трейлър на "Suicide Squad" дойде! Първи официален, защото онова предното било тийзър... Вече и аз се бъркам. В тези 02 минути и 31 секунди получаваме двете важни неща, които искаме най-много - сладката муцуна на Харли Куин (Марго Роби) и още по-сладкия й задник, така че enjoy!


Няма как трейлър с "Bohemian Rhapsody" на Queen за фон да е лош. Гениален подбор на песен, особено когато говорим за екип, чийто членове обитават лудница в "свободното" си време. Тъй като може и да има хора, които мигат на парцали и се чудят какво са гледали, обяснявам в два реда:

"Suicide Squad" разказва за група престъпници - наемни убийци, психопати, вещица, човек-алигатор (даммм...) и т.н., които стават част от тайна правителствена програма. Дава им се шанс да свършат нещо "добро" в живота си - пращат ги на самоубийствени мисии, на които друг не би отишъл. Ако успеят - страхотно, ако не успеят - никой няма да жалее за тяхната кончина.

И в случай, че не сте се усетили - филмът е част от филмовата комикс-вселена на DC. Уил Смит играе Deadshot, Джоел Кинъмън (новият Робокоп) е в ролята на Рик Флаг, а носителят на Оскар (за разлика от Лео ДиКаприо) Джаред Лето изненадващо е човекът с достатъчно топки, че пръв да се опита да изиграе Жокера след смъртта на Хийт Леджър.

Сега впечатленията:
  • Харли е сладка. Fuckin' insane I-wanna-bang-her-till-the-end-of-time сладка. Нямам никакъв проблем с редизайна, който й направиха за филма, стига да има повече близки кадри на всяка част от нея.
  • Уил Смит вече ми изглежда доста на място като Deadshot. Очаквам "интересна динамика" (така ли беше израза?) между него и командирa на отряда Rick Flag. 
  • Джей Кортни (онзи с брада като Леми, RIP) е още по-голямата изненада, защото неговият Boomerang на пръв поглед сякаш е доста забавен персонаж. А това е Джей Кортни, по дяволите...
  • Жокерът на Джаред Лето тук не блесва с нищо. Просто е... там. От малкото секунди с мутрата му останах с впечатлението, че гледам някакъв лош косплей или по-скоро човек, болен от много странна, смъртоносна болест. Все пак стискам палци Лето да се справи добре с ролята на любимия ми злодей, иначе ще го псувам.

TIMMY! TIMMY, TIMMY, TIMMY!

  • Трейлърът дава доста добра представа за основния сюжет и част от героите без да издава почти никакви детайли. Много по-добре отколкото един друг трейлър за DC филм, който ни показа твърде много (разбира се, че говоря за "Батман срещу Синьо-червената криптонска кучка").

Едно солидно браво на DC, защото към момента "Suicide Squad" определено се очертава като различно и свежо изживяване във вече леко монотонния свят на комикс-филмите. А иначе е странно, че през 2016-та публиката сякаш масово одобрява филми, базирани върху по-непопулярни и различни комикси (визирам и "Deadpool"). Това е добре. 

За финал - плакатче:


Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...