DEADPOOL - Ревюто, от което никой няма нужда...


...защото вече всички сте го гледали. Fuckers.

Все пак е възможно и да сте сред малцината, които поради някаква незнайна причина все още не са посетили най-близкия кино-салон, за да видят the most red hot superhero (играя си с думи, на български не става, защото съм прост). В такъв случай ще има няколко реда и за вас, след като първо отбележа колко дразнещо е за един комикс-нърд (като мееееееен! Хай! Хаааааай!) да не може да отиде да види филм за любим герой поради липса на време. Още по-дразнещо е, когато мало и голямо обяснява колко бил "як" филма. Не ти остава друго освен да стоиш и да мислиш "Да ви ритам, да ви ритам, да ви ритам! И моят час ще дойде!".

Е, дойде. И да, "Deadpool" e як. Отидете да го гледате, ако сте сред малцината, които не сте. До скоро!

Още?!?
Сериозно ли? Ама... ама...
Добрееее, още малко....

*FOCUS!*

"Deadpool" е пооооооредният филм по комикс на Marvel, но този път не го правят те, а FOX, държащи правата над всички X-Men персонажи (сред които несправедливо е бил вписан и героят на нашата приказка, изглежда). Филмът разказва историята на Уейд Уилсън - един очарователен млад мъж от висшето общество, чието сърце бива покорено от изтънчена и стеснителна дама. Двамата заживяват щастливо с намерението да продължат така до края на дните си. За Уейд този край няма да е далеч, защото става ясно, че той е болен от рак, който се е пръснал почти навсякъде из тялото му. За да спаси любовта си, усмивката на любимата и всичко свято на този свят, Уейд се подлага на процедура, която уж ще го излекува...

И става неунищожим, още по-устат, още по-сбъркан и още по-очарователен (ако не броим лицето) супергер... антигерой. Знаете, от онези, които правят лоши неща, но ги харесваш, защото ги правят по-готин начин. Дръжте трейлърче, за да добиете представа:


Да, в общи линии същото, което аз ви казах, но аз го описах по-сладко.

Та "Deadpool" е неочакван хит. Маже рекорди, превръща се в най-успешния филм с Rater R рейтинг (18+ демек) в историята и вече неколкократно си върна мижавия бюджет. Този филм е като приказка на Дисни. И не, нямам предвид съдържанието. Имам предвид, че той стана реалност като по чудо. FOX не искаха да го правят, защото, като всички костюмари, те трудно преценяват кое би могло да прави пари и не искат да рискуват с нови неща. Но изтече едно видео с тестови записи за филма, хората луднаха и FOX казаха "Добре, може и да направим някой друг долар с този супергерой АНТИгерой с пиперлив език и още по-пиперливи членове" (визирайки trigger happy пръстите му, не незапалимия пенис). И сега сигурно са щастливи за това, че им е дошъл акълът, защото най-вероятно си пъхат пачки във всяка свободна кухина в тялото.

Във FOX обичат парите, така че...

Вече е ясно, че ще има "Deadpool 2", а  аз нямам търпение шизофренията да удари и да почнем да слушаме така любимите ми разговори "сам със себе си". Нека не се лъжем - ще има и "Deadpool" 3, 4, 5, 6 и т.н. докато Рейнълдс не хвърли фира. Тогава ще рекастнат главната роля и или ще продължат с цифрите, или ще reboot-нат. И причината е ясна - филмът се приема адски добре от публиката, защото е нещо свежо в супергеройския жанр. Фрашкан е с ругатни, голотия, кръв, насилие, стреляне, кълцане, чукане, дялкане... И е забавен в онази степен, която ти носи мускулна треска на корема. Не знам дали е пошло, ама е хубаво.

Но защо да пиша повече, след като повечето от вас вече са го гледали и то може би седмица преди мен. За да ви кажа нещо по-различно, нещо, за което не откривам доказателство никъде из Интернет - имам подозрение, че CM Punk (Кечистът. Ако не сте наясно - Google) има няколкосекундна поява във филма. Лежи на пода, а онзи мазния тип с офертата "Ще те излекуваме, ако ни пуснеш" му говори нещо. В смисъл, не съм сигурен, че е Пънк, но е космато и има подобен татус на кокалчетата.

Може да си въобразявам! Може едното голямо преди филма да ме е държало, може да съм бил твърде ентусиазиран като цяло, но бях длъжен да си хвърля слабата догадка тук. Като стана дума за cameo-та, видяхте ли колко велик бе Стан Лий в този филм?

Спирам. Deadpool не е dead. Да живее Deadpool. Ходете и го гледайте. А след това прочетете и няколко комикса за шибания Уейд Уилсън, за да не се чувствам сякаш масовата кино-публика е отнела от мен и другите комикс-нърдове ("здрасти" и на тримата) един любим герой. И за финал...


АЙ'М НЕВА ГОНА ДЕНС ЪГЕЕЕЕЙН!
ДИЗ ГИЛТИ ФИИИИИЙТ, ДЕЙ'В ГААААТ НОУ РИТЪМ!
ДОУ ИТ'С ИИИЙЗИ ТУУУ ПРИИИТЕНД
АЙ НОУ Ю'Р НАТ А ФУУУУУУУЛ!

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...