And your champ is... DEAN... F'N... AMBROSE! (WWE Money in the Bank '16 Ревю)


"Смела прогноза все пак: Амброуз взима куфарчето и защото е сбъркан се включва в главния мач.", Бирко, 18.06.16

Смелите ми прогнози неслучайно се наричат "смели". Това е така, защото има около 95 процента шанс нещата, които отбелязвам по този начин, да не се случат. Някой ще си каже "Ама този път се очакваше". Хм, мейби, и точно тук е изненадата. Имаше намеци, че Амброуз ще спечели куфарчето, което по принцип е ясен сигнал, че няма да е той (не искам да ви натъжавам, но помните ли как Шеймъс взе MITB миналата година?). Точно заради това победата му е изненада. А и да сте го очаквали, какъв е шансът да кашира още същата нощ? 95 процента шанс да не стане, както казах. Е, не нацелих всичко (кашира след Рейнс-Ролинс, не преди или по време на мача им), но въпреки това...

I TOLD YOU SO!

Сега сериозно (или почти). WWE, бидейки мизерниците, които понякога могат да бъдат, ми спойлнаха случилото се на PPV-то по най-гнусния начин, плясвайки снимка като горната във Facebook. Някой ще каже да се ънсъскрайбна и може би ще е прав, но все пак shut up, screw you. Вината е в WWE и това, че вече живеем във времена, в които никой не спазва златното правило за неспойлване поне 24 часа след излъчването на нещо ("Game of Thrones" феновете знаят).

Ако не ми бяха спойлнали победата на Амброуз, щях да откача. Щях да марк аутвам като малка кучка, да крещя, пискам и ритам. Както на спечелването на куфарчето, така и на спечелването на титлата от Ролинс, така и на каширането на Амброуз и спечелването на титлата от него. Щеше да е един епичен, 4-етапен mark-out фенгазъм, след който ще трябваше да бърша из стаята преди да легна да спя блажен сън, смучейки си палеца с усмивка на лице.

Въпреки спойлера си маркнах достатъчно гледайки "WWE Money in the Bank 2016". Амброуз е шампион, всички сме доволни. Особено феновете на Рейнс, те сигурно цъфтят (BREAKING NEWS, за да им усилим радостта: Роман е бил отстранен за 30 дни, хехехехе. И не, не е спойлер. Има го в WWE.com/Facebook!). Радвам се за Амброуз, имах леки притеснения, че може да се превърне в единствения ex-Shield член, който няма да стане шампион (WWE обичат да прецакват хора, които феновете харесват), но ето, че чудото стана и то доста по-рано от очакваното. Браво на WWE и ми е интересно как ще се развият нещата занапред. 

Иначе PPV-то беше отлично и то не само заради новия шампион. Започна много добре с четворния отборен мач, който бе точно това, което трябваше да бъде - въргал, с множество прекъснати тушове и няколко спота. Да, някои от тях бяха бочнати, но си затваряме очите, защото два от отборите все още са доста зелени. Мачът за US титлата не бе нещо запомнящо се, но... РУСЕВ УДРЯ! РУСЕВ МАЧКА!, така че какво значение има? Най-великият US шампион в историята (от Пловдив!) премаза Тайтъс О'Нийл пред собствените му деца на Деня на бащата и запази. Сладко, сладко. Шампион доживот! Да прекръстват титлата и да си я донесе в Майна Таун, за да я закачим на някое тепе и да се вее като знаме на превъзходството на Русев над цялата американска нация. YES!

Честит ден на бащата! Еееееееееее, макарена!

О, да, имаше цели 3 мача, които скипнах (сещате се), но хееей, зает съм, нямам чак толкова време за кеч (пиша това, гледайки RAW). Запазих си времето за хубавото. Като Money in the bank мача. Ето така се прави - шест реалистични варианта за победител, няколко зрелищни спота, малко психология. На места мачът имаше проблеми с темпото. Когато започнаха да си играят на Lego със стълбите, например. Въпреки това беше един от примерите как се прави MITB мач, а победата на Амброуз го направи още по-сладък. 

Сина и Стайлс очаквано се раздадоха, като техният мач бе осакатен единствено от финала - намесата на The Club не само уби шансовете на Сина, тя уби и драмата в сблъсъка. Обаче Сина падна, so... who gives a shit? Хахааа! Самият Сина не е натрупал много "ринг ръжда", обаче определено е забравил как се говори тихо по време на мач. През цялото време се чуваше как подхвърля на Стайлс реплики за това какво да направят в следващия момент. Идеше ми да му ударя шамар и да му кажа да млъкне. Но дори да можех нямаше. Сина е говедо, може да ме убие.

"Get ready to fly! I am! I am!"

Главният мач също бе много добър. Започна някак слабо с доминацията на Роман, но пък имаше логика, а аз все рева за логика - Ролинс не бе имал мач от седем месеца, нормално е по-едрият, имащ по 4+ мача на седмица шампион да доминира. Сет обаче набра инерция, а с него и мачът. Проблемът? Не Роман беше фейсът в мача и то не заради освиркванията на публиката, просто мачът бе така построен - Ролинс бе този, който бе в неизгодна позиция, и въпреки това успя (почти чисто) да спечели титлата. Също голяма и много приятна изненада. Щеше ми се второто му царуване като WWE World Heavyweight Champion да продължи повече от 2 минути, но няма да се оплаквам - появата на Амброуз и спечелването на титлата също бяха изпълнени добре, а публиката откачи, с което направи моментът още по-запомнящ се.

"Money in the Bank" отново се затвърди като PPV, за което WWE си дават повече зор и като най-важното от всички шоута извън Големите 4. Ако гледате редовно, вече сте го изгледали и вероятно сте съгласни (ако не сте - стига (с)маркщини! Животът е хубав). Ако сте като мен и гледате от дъжд на вятър, препоръчвам ви да му отделите час и половина, два за хубавите неща. Ще останете доволни. А със задаващи се Brand Split и Draft пътят към WWE Battleground 2016 изглежда много любопитен.

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...