Тийзър-трейлърът на "Justice League" дойде. Има ли надежда?


Има надежда. Щом предпочетох да пиша за панела с филмите на DC на тазгодишния Comic-Con, вместо за този на Marvel, значи има какво да се каже. Точно от Comic-con изскочи тийзър-трейлърът за "Justice League" ("Лигата на справедливостта") - филмът, който ще събере на едно място всички герои на DC. Или, по-точно казано, ще добави още трима свръхчовеци към "тройката" Батман, Супермен, Жената чудо.


Вадя скалпела и започвам да режа... Какво е основното нещо, което се набива на уши? The White Stripes. Кое е основното нещо, което се набива на очи? Организационният талант на Брус Уейн! Той неуморно обикаля надлъж и нашир цялата планета, за да открие и други метачовеци (модерната дума за супергерой/суперзлодей), с които да спре... и той не знае какво. Не, наистина, не знае. Който е гледал "Batman v. Superman" (прежалете се поне веднъж, че все ме е страх да не спойлна... като преди това прочетете ревюто ми за него без спойлери), знае, че Батман е предупреден, че "някой идва", но няма идея кой е този някой. Всички знаем, че е Дарксайд, но няма да му кажем. Все пак е The World's Greatest Detective, ще се сети...

Но да се върнем на организационните му умения, че без да искам пак се отплеснах. Та в тийзъра виждаме как Брус Уейн посещава Аквамен и The Flash (Бари Алън), за да ги прикотка в своя супертим, в който само той е достатъчно cool, че да не му трябват суперсили. Забелязвате ли нещо нередно? Като например факта, че не Батман посещава другите герои, а Брус Уейн. Само дето не им остави визитна картичка с прилепче на нея. Тук или става въпрос за някаква политика "Довери им се, за да ти се доверят" или освен, че е станал масов убиец, бенафлековият Батман изобщо не се интересува кой знае тайната му самоличност.

Второто важно нещо е, че Езра Милър изглежда не е чак толкова лош избор за Бари Алън/The Flash, колкото очаквах. За сметка на това от костюма му получавам спазми на лицето. За справка се вгледайте най-вляво на снимката горе. Cyborg (дъ блек гай) за сметка на това изглежда добре.

Изглежда Warner Bros./DC са взели много насериозно политиката за освежаване на атмосферата във филмите си, щом има не една, а няколко шеги в тийзър-трейлъра. Няма лошо. Доста подобрения ще са нужни, за да бъде измит от устите ни горчивият вкус от глупостите в "Batman v. Superman: Dawn of Justice" (чието ревю със спойлери можете да прочетете ТУК!). "Лигата на справедливостта" ще се появи по кината на 17 ноември догодина.

Друго интересно нещо от "разширената вселена" на DC е специалният Comic-Con трейлър за "Suicide Squad" - филмът, в който "лошите" ще се опитат да спасят света, и на който много нърдове възлагат твърде големи надежди, най-вече защото в него ги има Жокера и... ссссс... Харли.... ссссс... Куин.


Смесени чувства бушуват в мен. Нищо кой знае колко невиждано, освен, че получаваме поне малко информация за злодея, когото злодеите трябва да спрат (объркващо е, знам). Целият трейлър ми прилича повече на реклама на песните от саундтрака на филма. Малко остана - премиерата е на 5 август. Тогава ще видим дали притесненията ми за гангстерския Жокер на Джаред Лето ще се потвърдят. Когато разбрах, че той ще го играе, бях ядосан, после станах изненадващ оптимист, а сега... сега ми се струва, че всичко е на кантар и или ще ме впечатли много, или ще ме накара да го мразя.

Излезе и първи трейлър за "Wonder Woman" (2 юни 2017 г.). В случай, че ви пука:


Имам много неща, които бих могъл да кажа за този феминистичен водопад, но и без това писах твърде много. Следете страницата на блога във Facebook за кратки мнения за още от нещата, които със сигурност ще изскочат на Comic-Con. И на 5 август бъдете в кината за "Suicide Squad" (сладко преведен като "Отряд самоубийци"), за да видим тръгнаха ли DC в по-правилна посока. Или поне да позяпаме задника на Марго Роби.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...