Лакътник City, bitch! Маратонската седмица на WWE в няколко реда

Welcome to Лакътник City, bitch!

Съботата разтвори своите почивни обятия пред мен така, както Брок разтвори главата на Ортън в края на SummerSlam. Но за разлика от изливащата се от змийската кратуна животворна течност, аз се влях в морето от свободни минути и най-накрая седнах на задника си, за да драсна няколко реда за една наистина натоварена седмица за феновете на WWE. 

Повече от 12-13 часа телевизионна продукция в рамките на едва пет дни... Трябва да си или ученик във ваканция или трайно безработен (но с интернет), за да можеш да изгледаш всичко това. Е, и да си малко сбъркан, предполагам. Аз не можах. Успях да отделя време само на това, което най-горещо ме интересуваше. И като стана дума за време - WWE наистина трябва да спрат с тези 6 часови маратони като SummerSlam, защото феновете "прегарят" преди да дойде време за най-важните мачове, а липсата на качествена фенска реакция в залата отнема много от случващото се на ринга.

Най-сериозно от това този уикенд май пострадаха Амброуз и Зиглър, вторият от които този път не успя да открадне шоуто. Нито WWE титлата. В общи линии стана това, което Амброуз повтаряше (damn that moment, когато Амброуз е гласът на разума :O ) цял месец - Зиглър падна. Май само негова победа щеше да оправдае тази иначе приятна история да се развива през август, а не за някое второстепенно PPV. Сега мачът просто ще бъде забравен. 

Това обаче няма да стане с този за Universal титлата, който определено ми допадна повече. Ролинс и Балър показаха добра химия и направиха качествен мач за световна титла, който обаче бе тотално осакатен от случилото се на следващата вечер с контузията на Фин. Контузиите са сериозен бич в иначе "фалшивия" кеч - страда не само кечистът, страдат историите, в които е замесен, а оттам компанията и феновете. Миналият RAW и задаващият се само влошават провала на опита на WWE да изградят main event звезда в рамките на месец (който иначе можеше да е доста успешен). 

Как един кофти bump може да прецака 3-часово седмично шоу за месеци напред.

И как можем да забравим главния мач! Не знам Брок мързеше ли го или не, но лактите, които разбиха главата на Ранди, отекнаха дори извън света на кеча. Видях статия в The Independent по темата, по дяволите :D Отличен пример за това как дори в скриптирано шоу можеш да изненадаш зрителя и да го накараш да се чуди "Ама това наистина ли стана?". Леснър продължава да е най-доминиращото същество в WWE и май не останаха реално хора, с които би могъл да направи мач в пълния смисъл на думата, а не комбинация от 5 суплекса, два F5 и няколко спота. В момента въпросът е кой и кога ще успее да ни изненада, записвайки туш над него. И дали това ще стане в близката година.

Лошото е, че Ортън има нужда от възстановяване. И не, нямам предвид преливане на кръв (видяхте ли големината на проклетия червен гьол под главата му?!? Холишит!). WWE медиците бързо са го закърпили, изразходвайки цял пълнител за телбод в кратуната му. Сега мислителите в компанията ще трябва да измислят как да го направят отново една от топ звездите си, след като Леснър го прегази така. Предполагам, че доста народ ще му пусне, преди да стигнем до евентуалното му намесване в картинката за WWE титлата (бедният Брей Уаят...). Привиждат ми се някакви Ортън-Стайлс мачове за титлата и се чудя как доживях времена, в които това не е фенска измислица, а реална възможност.

Като казах Стайлс - WWE все още го развиват чудесно. От дебюта му насам досега AJ е имал едва няколко стъпки в грешна посока, всичко друго е отлично. Мачът между него и Амброуз за титлата ще има нужната доза неизвестност, от която се нуждае всеки голям мач. А, вярваме или не, шансовете AJ Styles да стане WWE шампион никога не са били по-високи. Четох, че мачът му със Сина на SummerSlam бил много добър, но така и не мога да се насиля да отделя време да гледам още един мач на Сина. Кажете ми, ако греша.

Отплеснах се. Довършвам частта за SummerSlam само с това, че JeriKO са велики. Better love story than Twilight, indeed.

КИНШАСААААААААААААААААААААААА!

Искам да обърна внимание на друго - NXT Takeover: Brooklyn II. Отново по учебник, с изключение може би на един страшно ненужен мач, но все пак: качествен отборен кеч, силен мач за женската титла и брутален главен мач + отличен дебют за Bobby Roode и запомнящо се, никак неприспиващо въпреки GTS-a завръщане на Hideo Itami. Колкото и пъти да гледам entrance-a на Накамура, все настръхвам. Двучасово шоу, добре подбрани мачове и най-важното - адски жива публика. Препоръчвам, особено главния мач. Въпреки дърпането на няколко важни имена в ростърите на RAW и Smackdown Live, WWE бързо успяха да запълнят дупката (не тази в главата на Ортън) с нови имена в NXT.

И стигнахме наистина и до двете шоута, които от старта на новия Brand Split насам сякаш се редуваха по качество. След SummerSlam обаче Smackdown Live определено е моят фаворит. WWE Backlash вече придобива форма със силен главен мач между Стайлс и Амброуз (не изключвам включване и на Зиглър, който с гнева си сега е наистина интересен), Ортън-Уаят, турнира за отборните титли и разпаления Миз (промото от Talking Smack трябва задължително да стане част от история). Интересно ми е дори дали ще успеят да скарат качествено шестте участнички в мача за новата женска титла на синьото шоу.

RAW, от друга страна, е в кофти ситуация. Съзнавате ли, че освен контузения вече Балър, червеното шоу няма нито един адекватен фейс main eventer? И вместо да бутнат Сами Зейн, за да запълни тази дупка (не онази в главата на Ортън, нея я запълниха лактите на Брок), те вкарват Big Cass в четворен мач за овакантената (и ужасно грозна) титла?!? Заради неразбориите около титлата всички останали истории са сякаш на пауза и поне още седмица в RAW ще е хаотично по един лош начин. Това, че почти не ми пука кой ще вземе титлата в понеделник говори мнооооого лошо.

Изводът: NXT Takeover Brooklyn II бе по-доброто "голямо шоу" за мен в края на август, а Smackdown Live - по-добър от RAW и с по-големи възможности за интересно развитие на историите. Хубави времена да си фен, особено ако имаш достатъчно свободно време.

Снимки: WWE.com
(да сме коректни)

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...