Guest Booker: По-различният WWE Survivor Series 2016 - Част 1


WWE имат навика да пришпорват нещата, когато нещо не е наред. Така стана някога с Invasion angle-a, така става и сега с враждата между RAW и Smackdown. При предишния Brand Split бяха нужни цели 3 години, за да се стигне до отборен мач между представители на двете шоута. Сега това става едва 3 месеца след новия Brand Split. Причината? Според мен бързат, защото нещата в RAW поради една или друга причина не вървят. Обявените три отборни RAW vs. Smackdown мача са безсмислени в дългосрочен план, но ще дадат време на WWE да измисли какво да прави в червеното шоу нататък.

Според мен обаче това е загуба на ценна възможност двата ростъра да бъдат развивани поотделно, хората в тях да продължат да се доказват, а историите да вървят напред. Толкова си го мислих, че накрая реших да загубя няколко часа от живота си за едно любимо хоби от миналото - rebooking. В няколко публикации ще ви опиша моята версия за това какви мачове бих сложил в "Survivor Series" 2016 и как бих развил враждите, водещи до тях. Съвсем леко променям резултатите от "Hell in a Cell" и ребууквам трите седмици (#1, #2, #3) водещи до 20 ноември. Enjoy!

БУРНИ ВРЕМЕНА В RAW

"Survivor Series" е PPV, посветено на отборите. WWE обаче вече рядко си правят труда да измислят някаква по-хитра история, с която да формират две групи мразещи се кечисти и да ги изправят едни срещу други. Какво ще направя аз? Ще плагиатствам от предходна година, като същевременно ще развия друга история, която WWE към момента само загатват. Тук ще съм по-подробен, защото основните играчи са твърде много.

В моя вариант "Hell in a Cell" е минал малко по-различно. Triple H отново се е намесил, коствайки мача за Universal титлата за Сет Ролинс. Ролинс, естествено, е бесен (RAW #1) и заявява, че това е бил планът на Triple H и Стефани, която всеячески се е опитвала да обърне нещата срещу него през последните седмици (мачовете с Джерико, шансът HIAC мача да е троен и т.н.). Сет обвинява и Фоли, че е глупак, че е марионетка, която не вижда кой всъщност командва парада. Фоли също е бесен и обещава на Ролинс още един мач за титлата. Lumberjack мач, в който дори самият GM ще е край ринга, за да не позволи намеси. Сега е ред на Оуенс да е бесен. Той се оплаква на Стефани и се озъбва на Фоли, когато той се връща в офиса си. Стефани моли Оуенс да напусне офиса и започва да разубеждава Мик от идеята за нов мач за титлата. Тя казва на Фоли, че той просто е загубил контрол и е позволил на Ролинс да го манипулира. Стефани се кълне, че няма нищо общо с атаките на Хънтър, но ще "нареди нещата". Фоли в крайна сметка се съгласява, че Ролинс вече е получил достатъчно шансове. Джерико съобщава новините на Оуенс и му казва, че ще му организира парти за премахването на "проблема Ролинс".

Сет заявява в интервю зад кулисите, че ще разбие партито им и ще си вземе титлата по един или друг начин. Интервюто е прекъснато от Стефани, която нарежда на охранители да ескортират Ролинс извън сградата. Докато те го изкарват от залата обаче Сезаро и Шеймъс, вече стигнали ръба на измъченото си партньорство, се сбиват на паркинга (в моя вариант те са загубили от The New Day заради проблемите помежду си). Охранителите зарязват Ролинс и отиват да ги разтървават. Идват и Фоли, и Стефани, а от Ролинс вече няма следа. Стефани крещи по Мик и казва, че вината за всичко това - неработещото партньорство на Шеймъс и Сезаро, както и бягството на Ролинс - е негова.

Стига се до партито за Оуенс, на което са само той и Джерико. Оуенс заявява, че спокойно може да продължи живота си без Сет Ролинс да се опитва да му вземе титлата. Джерико казва, че е време най-добрият му приятел да помисли за нов претендент. Намеква за себе си, разбира се. Оуенс казва, че мачовете за титли трябва да се заслужат. Преди крехкото им приятелство да стигне до скандал, Ролинс изскача от публиката със стол в ръце и напада Оуенс в гръб. Джерико се втурва да помага, но на помощ идва Сами Зейн (който Джерико по-рано вечерта е победил в мач). Следва меле, Фоли излиза и заявява, че следващият RAW ще започне с Battle Royal, а победителят от него ще получи мач за титлата срещу Оуенс още същата вечер. Оуенс е бесен, а Ролинс - повече от щастлив.

RAW #2 започва с Фоли на ринга. Той показва клип, записан след шоуто миналата седмица. На него Стефани крещи на Мик за идеята за Battle Royal-a и иска той да отмени мача. Той обаче отвръща, че "документите вече са подготвени", защото не е искал Стефани отново да го разубеди. Връщаме се на ринга, където доволният Фоли обявява началото на Battle Royal-a. В него бързо остават няколко души - Ролинс, Джерико, Зейн, Рейнс, Шеймъс, Сезаро и Строумън (който е елиминирал най-много хора). Шеймъс успява да изхвърли Сезаро, но е елиминиран от Рейнс. Малко по-късно всички се обединяват срещу Строумън и го изхвърлят. Ядосаният гигант измъква Рейнс извън ринга, елиминирайки го, и го пребива по пътя зад кулисите. Финалните трима се отдават на дълга борба. Оуенс излиза край ринга и сяда при коментаторите, за да догледа мача. Той разсейва Ролинс, за да може Джерико да го елиминира. Y2J обаче се разсейва заради това, при което Сами изхвърля него... и печели мач за титлата същата вечер.

Зад кулисите Мик е доволен от екшъна. При него обаче влиза Стефани, която е готова да убива с поглед. Фоли я пита дали е харесала мача. Тя казва, че не го е харесала и не е доволна от поведението и работата на главния мениджър. Именно заради това е решила, че Мик се нуждае от "почивка", поради което му дава шестседмичен отпуск. Фоли казва, че не го иска, но тя казва, че решението не е негово и се надява той да се върне "отпочинал и с по-ясна представа за това кое е добро за бизнеса". Фоли схваща намека, но преди да си тръгне пита Стефани докъде е стигнала с "оправянето на нещата" с Triple H и намесите му в мачове на Ролинс. Тя казва, че все още няма развитие, при което Мик излиза с усмивка и репликата "Така си и знаех". Малко след това Стефани е посетена от Оуенс, който иска мачът му със Зейн да бъде отменен. Тя казва, че цяла седмица е бил рекламиран мач за титлата и не може да промени това в последния момент. Оуенс настоява, при което Стефани се озъбва и на него. В средата на шоуто тя излиза на ринга, обяснява отново, че Фоли е в "принудителен отпуск" за шест седмици. Тази седмица всичко е уредено, следващата тя ще организира RAW, но в 4-те седмици след "Survivor Series" ще трябва някой друг да движи нещата. Идеята й? Traditional Survivor Series Elimination Match на PPV-то: Team Rollins vs. Team Owens. Който отбор победи, членовете му ще се редуват като главни мениджъри на RAW за по една седмица.

Зад кулисите Ролинс поздравява Сами за шанса за титлата и му пожелава успех, след което му предлага място в Team Rollins. Сами веднага приема и казва, че стане ли шампион, ще се радва да защитава срещу Сет. При тях влиза и Сезаро, който иска място в мача. В подобен сегмент Джерико и Оуенс обсъждат кой могат да вземат в отбора си. Шеймъс се появява. Щом Сезаро е в Team Rollins, той ще е в Team Owens. Идва и Строумън, който казва, че четвъртото място е негово, искат или не. Оуенс и Джерико кимат, Строумън излиза, а те са доволни, че отборът е сглобен и чудовището е с тях.

Universal Championship мача между Оуенс и Зейн завършва с победа за шампиона след очаквана намеса на Джерико. BFF-тата започват да налагат Сами, но Ролинс тича на помощ, след него Шеймъс, Сезаро, накрая и Строумън. Положението е 4 на 3, но тогава идва и US шампиона Рейнс, който прави Копие на Строумън и си отмъщава за по-рано вечерта. Шоуто завършва с оттеглящите се Team Owens и гледащите се с недоверие Рейнс и Ролинс.

Team Rollins откриват RAW #3. Те заявяват, че ще победят Оуенс и неговите хора и ще сътворят "велики неща" в месеца след "Survivor Series". Всеки има планове как в ролята на главен мениджър да вгорчи живота на Universal Champion-a. Проблемът? Все още са официално с един човек по-малко. Роман Рейнс излиза и след дълго колебание заявява, че няма доверие на Ролинс, но все пак ще се присъедини към отбора, защото има сметки за уреждане с всички в Team Owens. Прекъснати са от Стефани, която командва парада тази вечер. Тя заявява, че Рейнс продължава да си бута носа, където не му е работа и урежда мач за US титлата между него и Строумън. Ролинс и Зейн ще се бият с Оуенс и Джерико в отборен мач, а Сезаро е сложен в No DQ мач с Шеймъс. Сезаро печели, но след това е нападнат от шампиона и Y2J, които пък са изгонени от Зейн и Ролинс. Мачът за американската титла завършва с DQ, след като Строумън отказва да слуша съдията и удря и него, а след това и втори. В крайна сметка Рейнс успява да го повали с Копие и да се оттегли с титлата си, но Строумън бързо става на крак и го изпраща с поглед.

Оуенс и Джерико обсъждат зад кулисите, че досега съотборниците им не се представят добре. За шампиона е изключително важно Team Owens да спечели в неделя и да установят контрол над RAW. Джерико започва да мечтае за това как като GM ще си даде мач за Universal титлата, но двамата са прекъснати от Шеймъс и Строумън. Първият пита защо не са му се притекли на помощ по-рано и сочейки титлата на Оуенс казва, че е имал Best of 7 Series със Сезаро за title shot и когато стане GM най-накрая ще си даде един. Строумън пък пита защо така и не са се появили по време на мача за US титлата. Те обясняват, че са вярвали, че той сам ще се справи, което изглежда задоволява гиганта. Оуенс убеждава и двамата, че Team Owens трябва да е единен, иначе няма да успеят на "Survivor Series". В отборния мач Оуенс и Джерико успяват да измъкнат победа от Зейн и Ролинс, като в края мачът им се превръща в меле, когато всички членове на Team Owens и Team Rollins се изсипват на ринга.

---
И воала - отборният мач на RAW за Survivor Series е изграден, че даже си има хубав залог (макар и нагло изкопиран от Survivor Series 2004).


- Traditional 4-on-4 Survivor Series Elimination Match: Team Rollins (Seth Rollins, Sami Zayn, Cesaro, Roman Reigns) vs. Team Owens (Kevin Owens, Chris Jericho, Sheamus, Braun Strowman)


Не е толкова сложно, нали? Мачът се фокусира върху цели осем кечисти. Показва как всички се стремят към Universal титлата, а освен това развива няколко истории - Cesaro vs. Sheamus, Strowman vs. Reigns, Rollins vs. Owens, Zayn vs. Owens, мераците на Джерико за титлата... Отваря вратички и за "WWE Roadblock" през декември (да, започнах и за него да мисля). И още по-важното: развива историята и около проблемите между Стефани МакМеън и Мик Фоли заради действията на Triple H.

Следващият път продължаваме с останалите вражди в RAW.

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...