Guest Booker: По-различният WWE Survivor Series 2016 - Част 2


В моя "Survivor Series 2016" Team Rollins се изправя срещу Team Owens. Залогът - победителите ще се редуват като главни мениджъри на RAW в 4-те седмици след PPV-то (подробностите за този мач четете ТУК). И макар най-трудният за буукване мач вече да е готов, трябва да отметнем и останалото, което червеното шоу ще предложи.

RAW е по-дълъг с един час от Smackdown и има по-голям ростър. Логично е да получи един мач в повече на PPV-то, като съотношението ще е 5:4 в полза на "червените". Единият мач на RAW обаче е сблъсък на part timer-и, така че в това няма нищо несправедливо. Просто е хубаво повече хора да получат внимание на PPV-то. Тъй като двама от шампионите (Universal и US) са в отборния елиминационен мач, а Goldberg vs. Lesnar са сигурният main event, реших, че е редно останалите 3 мача на RAW да са за другите титли. Така че връщаме се отново на първия RAW след "Hell in a Cell" и започваме...

"CERTIFIED G" ЗАПЛАХА ПРЕД ИСТОРИЧЕСКИ РЕКОРД

Мачът на Enzo/Cass с Gallows/Anderson на "Hell in a Cell" трябваше да е No1 Contenders' Match, но WWE вече години наред избягват да градят нещата PPV за PPV. Изисква твърде много мислене, да. В моя вариант веднага след турнира, където Gallows/Anderson са грабнали победата, е насрочен реванш (RAW #1). The New Day обаче излизат преди мача, за да се хвалят с победата си (при мен чиста) над Шеймъс и Сезаро. Те казват, че с крачки като на Годзила (или друг подобен reference, който Woods би използвал) вървят към рекорд за най-дълго държане на титлите. Това обаче не значи, че няма да защитават титлите си и очакват да видят дали Gallows/Anderson са се стегнали достатъчно, че да спечелят нова възможност. Enzo/Cass не харесват как са пренебрегнати и след като печелят мача си с The Club го показват... вербално. Още преди шоуто да приключи е обявено, че в следващия RAW Gallows/Anderson ще се изправят срещу Enzo/Cass в трети, решаващ мач, а победителите получават шанс за отборните титли на Survivor Series.

The New Day се гаврят и с двата отбора (RAW #2), твърдейки, че те не са способни да им отнемат титлите. Кофи, Big E и Woods сядат на коментаторската маса, за да гледат мача. Enzo/Cass успяват отново да победят Gallows/Anderson, защото вторите предната седмица са отнесли и един допълнителен побой (за него по-надолу). Финалната седмица е запазена за размяна на любезности (RAW #3). Представете си The New Day от едната страна и Enzo и Cass от другата в петминутна (минимум) размяна на обиди. Нямам фантазията и времето да опиша такъв епичен сблъсък. Той обаче ще се превърне в мач между Cass и Big E, в който Cass ще вземе победата. Ензо отпраща The New Day, заявявайки, че след 3 седмици победи, той и Кас ще запишат четвърта и шампионите могат да се сбогуват с титлите и мечтите за рекорд.

УСТАТА НА КЕНДРИК ГО ЗАХАПВА ПО ЗАДНИКА

Cruiserweight дивизията е трудна за буукване, защото имаш една титла, твърде малко TV време и няколко кечисти, които трябва да комбинираш всеки път различно. WWE обаче вече загатнаха интересна история с това как Браян Кендрик е потърсил помощта на Noam Darr и Tony Neese, които да му помогнат да стане шампион. Е, Кендрик е успял да вземе титлата с измама на "Hell in a Cell". Още на следващата вечер (RAW #1) обаче Нийз и Дар му помагат да победи TJ и в мача-реванш.

Тогава обаче (RAW #2) идва време за плащане на сметките - Darr и Neese искат обещаните си шансове за титлата, но Кендрик се опитва да се измъкне - не бил обещавал нищо такова. Двамата кандидат-претенденти посещават Стефани и казват, че Кендрик ги е излъгал. Искат тя да "поправи нещата" и да им даде мачове за титлите. Появява се и TJ Perkins, който не е доволен от това как е бил прецакан от Darr и Neese и иска нов шанс за титлата. Стефани заявява, че такива шансове трябва да бъдат заслужени и организира троен мач за следващата седмица. Който победи, получава шанс за CW титлата срещу Кендрик на "Survivor Series".

По време на Perkins vs. Darr vs. Neese (RAW #3) Кендрик се намесва и напада Пъркинс, но, вместо да се възползват, Darr и Neese скачат един върху друг. Кендрик тръгва да ги разтървава, но те изхвърлят и него от ринга. Пъркинс се възползва от хаоса и успява да тушира Neese за победата, печелейки шанс да си върне титлата на PPV-то. Пъркинс в момента е единственият изграден фейс в CW дивизията, така че докато "изскочи" друг претендент, не е лошо историята му с Kendrick да бъде изсмукана докрай.

КОГАТО ШЕФКАТА НЕ ИСКА ПРЕГРЪДКИ

Саша Бенкс е аут след Hell in a Cell. Помляна, разбита, ближе рани и чака да дойде момента за голямо завръщане. Шарлът обаче се нуждае от нов опонент, а Бейли тъкмо е победила протежето й Dana Brooke. Според Шарлът обаче това не е достатъчно, че да даде на Бейли мач за титлата (RAW #1). Назначен е No1 Contender's Battle Royal. Nia Jax доминира през цялото време. Така е до момента, в който Dana Brooke я напада и привлича вниманието й. Джакс се вторачва вбесено в протежето на Шарлът, а Дейна... й удря шамар, след което излиза извън ринга, самоелиминирайки се. Джакс прави същото и отива да я преследва зад кулисите. Седящата при коментаторите Шарлът изглежда е доволна от развитието на ситуацията. В това време обаче на ринга Бейли печели мача и става No1 Contender's. Веднага след мача тя е нападната и пребита от Шарлът.

Оказва се (RAW #2), че Шарлът е замислила малкия номер, изигран от Дейна, за да гарантират, че Nia Jax няма да спечели мач за титлата. Шампионката обаче не е доволна от това, че Бейли е спечелила претендентското място. Заради това я вика на ринга и й казва, че трябва да се откаже от мача и да коленичи пред Кралицата. Бейли казва, че е заслужила мача си и няма да се откаже от него. Dana я напада в гръб заради отказа и двамата с Шарлът започват да я налагат. Появява се Nia Jax, която се е насочила към Brooke. Шарлът и протежето й бягат през публиката, а Ная и Бейли само си разменят поглед, но до бой не се стига.

Бруук (RAW #3) се оплаква на Шарлът, че й е навлякла чудовище на главата. Шарлът й казва, че ще трябва сама да се справи с този проблем, след което да е на разположение на Кралицата за защитата на титлата й на Survivor Series. Двете имат мач срещу Бейли и Nia Jax. Когато Джакс влиза на ринга, Дейна бяга в публиката и оставя Шарлът сама. Жената-гигант тръгва през публиката след жертвата си, а Бейли се възползва от хаоса и успява да повали и тушира шампионката. Така за Survivor Series имаме вече два мача - сблъсък за титлата между Кралицата и Недостойната, както и мач за Kickoff шоуто между Nia Jax и Dana Brooke. 

LESNAR VS. GOLDBERG

Тук не виждах смисъл да пипам, ама с този мързелив буукинг WWE ме накараха... Мачът си остава, ясно е, както е ясно и че ще е main event на PPV-то. Аз обаче бих искал да видя нещо повече от приказки. Планираните появи на двамата в RAW показват, че те ще се засекат лице в лице едва в последното шоу преди Survivor Series. В седмиците преди това няма да откажа както Леснър, така и Голдбърг, да бъдат по-физически активни и да поступат няколко lowcarder-а. Да, нечестно е спрямо lowcarder-ите да бъдат ползвани за "храна" на part-timer-и, но доминацията на Леснър и Голдбърг, тяхната чудовищност, ако щете, трябва да бъде демонстрирана. Има хора, които могат да бъдат жертвани - Golden Truth, The Carribean Stars, Titus O'Neil, дори Mark Henry. Не и Русев. За него - по-надолу.

Но към Part-Timers Extravaganza-та - при втората си поява (RAW #1) Голдбърг е посрещнат зад кулисите от кечисти, които му казват, че не е желан обратно в WWE (точно както стана през 2003-та). Хич не ми се иска да жертвам точно тях, но Gallows/Anderson май са най-подходящи. Голдбърг им казва, че ако искат могат да се пробват да го разкарат, за да демонстрира чрез тях какво ще се случи на Леснър. Това и става - Голдбърг излиза на ринга, за да говори. Прекъснат е от Gallows, Anderson, Titus O'Neil и The Carribean Stars, който обграждат ринга. Малко по-късно всички лежат и стенат наоколо, а по-младите фенове са видели що за изрод може да е Голдбърг. Той казва, че действията му говорят по-силно от думите.

На следващата седмица (RAW #2) Леснър също решава да "говори". Golden Truth, Darren Young и Mark Henry са на ринга и чакат противниците си за поредния безсмислен 4-на-4 мач. Да, ама не. Вместо това излизат Брок Леснър и Пол Хеймън. Хеймън обяснява, че Брок не е впечатлен от стореното от Голдбърг миналата седмица. Нещо повече - Леснър можел да направи абсолютно същото и то по-добре. В този момент Брок се нахвърля върху R-Truth, а останалите трима скачат на помощ. И те са изметени, с което подвигът на Голдбърг е повторен от Леснър. Хеймън казва, че следващата седмица двамата ще се видят лице в лице. (Бел. Бире: Не е редно да се постъпва така с кечистите, знам, но точно тези осем души не виждам какво друго могат да правят в такъв тежък месец освен да са "храна".)

В последния RAW преди PPV-то (RAW #3) конфронтацията става реалност. Не е нужно Голдбърг и Леснър да говорят - номерът е да повишиш напрежението с взиране очи в очи, да оставиш публиката да реагира... след което да има въргал! Ама бесен въргал! От онези хубавите, неконтролируеми въргали, в които половината ростър и охраната излизат на ринга, за да спрат двамата мразещи се кечисти. Последният такъв пример - Леснър и Undertaker. Без явен победител от боя, но с размяна на удари и огромна доза надъхване за предстоящия им мач. Така ще завърши и последния RAW преди Survivor Series. Не мога да кажа, че съм особено щастлив, че WWE разчитат на двама part timer-и и реванш на мач отпреди 12 години, за да продадат PPV-то си, но като ще го има този мач, поне ентусиазма да е на ниво. А именно боят в последната седмица ще развълнува феновете.

РУСЕВ... НЕ МАЧКА

Три RAW-а без нашенеца. Знам, че на много хора това няма да се хареса, но смятам, че всеки образ понякога има нужда от кратка почивка след тежка загуба, каквато е неговата от Roman Reigns на Hell in a Cell. Не само, че тя ще избледнее в главите на хората, но и дава възможност за експлозивно завръщане... когато му дойде времето.

---
С това RAW порцията от моя "Survivor Series" 2016 вече е готова. Ето как изглежда PPV-то до момента.


- Goldberg vs. Brock Lesnar
- Traditional Survivor Series 4-on-4 Elimination Match: Team Owens (Kevin Owens, Chris Jericho, Sheamus, Braun Strowman) vs. Team Rollins (Seth Rollins, Sami Zayn, Roman Reigns, Cesaro)
- RAW Women's Championship: Charlotte (c) vs. Bailey
- RAW Tag Team Championship: The New Day (c) vs. Enzo/Cass
- WWE Cruiserweight Championship: Brian Kendrick (c) vs. TJ Perkins

+ Kickoff Match: Nia Jax vs. Dana Brooke

За следващия път остана Smackdown Live порцията, т.е. още четири мача.

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...