Guest Booker: По-различният WWE Survivor Series 2016 - Част 4


Истинският Survivor Series 2016 мина и замина. За съжаление нещото, с което ще запомня това PPV, е абсолютната подигравкa, която бе Lesnar vs. Goldberg II. Останалата част от шоуто просто ме убеди в това, в което вярвах от началото - че е твърде рано за RAW vs. Smackdown вражда. Вместо да развият историите в отделните шоута, WWE просто пропиляха един месец. Но, хей, така поне ме накараха да харесвам още повече своите идеи :D

След като ви представих своята версия за голям елиминационен мач в RAW, по-добро развитие на Goldberg vs. Lesnar и мачовете за титли на червеното шоу и един голям мач за WWE титлата, дойде време да приключим с "градежа" на по-различния Survivor Series 2016 с последните два мача от Smackdown.

ЖЕНСКИ МАЧ... БЕЗ ДА ГРАДИМ "ИСТОРИЯ"

Беки Линч се връща след своята "извънрингова" контузия и веднага е конфронтирана от Алекса Блис (Smackdown #1). Блис казва, че откакто са в Smackdown, Линч не я е побеждавала в 1-на-1 мач, няма и да успее в планирания им мач следващата седмица. Блис е решена да стане шампион и доказва намерията си, побеждавайки Наоми, която е успяла да я тушира наскоро. Беки наблюдава от коментаторската маса, а след мача получава и шамар. Мачът за титлата, както и в реалността, завършва с победа за Беки, но съдията не вижда, че кракът на Алекса е на въжетата (Smackdown #2). Тя е бясна и в интервю зад кулисите след мача казва, че Линч все още не я е победила "истински" и "това не е свършило". Блис посещава Daniel Bryan и иска от него да й даде реванш (Smackdown #3). Браян първоначално отказва, но Беки идва при него и казва, че е съгласна. И за да няма съмнение, че тя е шампионката, иска мачът да е 2 Out of 3 Falls. Блис е съгласна, Браян урежда мача за Survivor Series. По-късно в същото шоу Алекса и Кармела побеждават Ники Бела и Беки, след като Кармела избива зъб на Ники (хехе), а Блис я довършва и тушира.

МИЗ И ЗИГЛЪР СЕ СДОБИВАТ С АРМИИ

Тук промените не са толкова в отделните неща, колкото в голямата картина. Зиглър дърпа реч, че победата му на No Mercy е била най-голямата в кариерата му (Smackdown #1). Миз го прекъсва и си иска титлата. Зиглър е готов да даде мач-реванш, но Миз казва, че ще стане "когато той реши". Spirit Squad нападат Долф в гръб, но той е спасен от Хийт Слейтър и Райно. Слейтър казва, че ако Миз и "мажоретките" искат да се бият, могат да го направят в 3-на-3 мач. Миз казва "не" и на това. Слейтър обаче изкушава Spirit Squad - ако те и Миз победят, следващата седмица Кени и Майки ще получат мач за отборните титли. Миз отново отказва, но Spirit Squad изглеждат надъхани. Преди Миз да се скара с тях, на рампата се появява Daniel Bryan, който прави мача официален. Миз е бесен и се скарва с Браян. След рекламите мачът е започнал. С помощта на Марис, Миз успява да тушира Слейтър и печели мача. Spirit Squad са щастливи, той обаче се прибира бесен зад кулисите.

Също там, American Alpha се подиграват на The Usos за загубата на вторите на No Mercy. Гейбъл и Джордън казват, че може би "мажоретките" ще успеят да свършат това, което Джей и Джими не са успели. А ако ли не - след това може Alpha да опитат късмета си срещу отборните шампиони. The Usos се озъбват и казват, че веднъж са контузили Гейбъл и са му коствали мач за титлата. Нямат против да го направят пак. Следва отборен мач между двата тима, който The Usos успяват да спечелят, концентрирайки се отново в глезена на Гейбъл.

Миз минава през офиса на Браян. Бесен е за 3-на-3 мача. GM-ът срязва Миз, че уж е бил "fighting champion", а сега го е страх да си изцапа ръцете. Идват и Spirit Squad, който са доволни, че ще получат шанс за отборните титли. Миз обаче се разкрещява и на тях и казва, че важното е той да си вземе интерконтиненталната титла, когато дойде моментът, а не те да са отборни шампиони.

Миз е на коментаторската маса за мача за отборните титли (Smackdown #2). Зиглър обаче излиза на ринга и отново приканва Миз да използва реванша си. Миз отказва, при което Зиглър отправя отворено предизвикателство. Миз скача и започва да крещи, че това няма как да стане, но е твърде късно - Curt Hawkins отговаря на предизвикателството. Дебютът на Хоукинс е бил предната седмица и той е победил Apolo Crews. Тук обаче няма късмет - Зиглър го побеждава и запазва интерконтиненталната титла. След мача той също сяда на коментаторската маса и заявява, че Миз трябва да побърза с реванша си, иначе някой друг може да стане шампион. Мачът за отборните титли вече може да стартира. Heath Slater/Rhyno побеждават лесно Spirit Squad и защитават златото, но веднага след мача The Usos връхлитат ринга и ги нападат. Зиглър се втурва да помага, но Миз го издебва в гръб. Тримата шампиони отнасят солиден бой, но American Alpha идват на ринга на помощ. Миз и The Usos се оттеглят.

Зад кулисите Браян не е доволен от поведението им. Той им казва, че искат или не, ще трябва да се бият. На Survivor Series ще има 5-на-5 елиминационен мач - Team Ziggler vs. Team Miz. Зиглър, Райно, Слейтър и American Alpha срещу Миз, The Usos и Spirit Squad. Миз казва, че не иска Spirit Squad, тъй като са "шутове", също като Зиглър, и не могат да "свършат работата". The Usos обаче изглежда могат. Браян му казва, че в такъв случай има една седмица да си намери още двама партньори. Миз казва, че трудно ще убеди някой да му помогне, ако няма някаква полза за замесените. Тук се намесва Шейн и казва, че е съгласен с Миз. Затова победителите от 5-на-5 мача ще имат право на една услуга от ръководството на Smackdown Live. Миз вече е доволен и казва, че иска едно последно нещо - реваншът му да е следващата седмица. И да е Lumberjack мач. Браян не е съгласен, но Шейн харесва идеята - отборите на двамата ще са около ринга.

На 900-ия Smackdown Зиглър излиза със своя отбор (Smackdown #3). След тях се появяват The Miz, The Usos и... Curt Hawkins, който явно се е присъединил към отбора им. Той сочи гневно с бастунчето си Зиглър, който предната седмица го е победил. Двата отбора застават край ринга, тъй като ще служат като Lumberjacks в мача за ИК титлата. Той започва и, както може да се очаква, в един момент настава меле край ринга. Хаосът става още по-голям, когато Baron Corbin връхлита членовете на Team Ziggler. Съдията е разсеян от въргала и Миз се възползва, удряйки Зиглър с бастунчето на Хоукинс. Миз тушира Зиглър и отново печели ИК титлата.

По-късно зад кулисите неговият тим празнува победата. The Usos казват, че предвкусват новия шанс за отборните титли. Хоукинс пък заявява, че след като си спечели услуга от Шейн и Браян, може да поиска мач за титлата на Миз. В този момент влиза Корбин. Той казва, че заради възможността за услуга от ръководството ще е част от тима, но Хоукинс не трябва да си прави планове - шансът за ИК титлата ще е негов. Миз кима, казва им, че могат да се наредят на опашка, стига да му помогнат да победи отбора на Зиглър. В другия тим налице е униние. Зиглър се е провалил отново, но American Alpha и отборните шампиони го успокояват. Гейбъл и Джордън обещават победа и тръгват към ринга. Предстои им реванш с The Usos.

Мачът този път завършва с победа на Alpha, но веднага след гонга Team Miz връхлитат ринга с цел побой. Спрени са от Зиглър, Слейтър и Райно и след кратък въргал Миз и компания се оттеглят през публиката, но с усмивки на лица.
---

Моят SURVIVOR SERIES 2016 - Финален кард;

- Goldberg vs. Brock Lesnar
- WWE World Championship - Fatal 4 Way Match: AJ Styles (c) vs. Dean Ambrose vs. Kane vs. Bray Wyatt
- Traditional Survivor Series 4-on-4 Elimination Match: Team Owens (Kevin Owens, Chris Jericho, Sheamus, Braun Strowman) vs. Team Rollins (Seth Rollins, Sami Zayn, Roman Reigns, Cesaro)
- I Quit Match: Luke Harper vs. Randy Orton
- Traditional Survivor Series 5-on-5 Elimination Match: Team Ziggler (Dolph Ziggler, Heath Slater, Rhyno, American Alpha) vs. Team Miz (The Miz, Baron Corbin, Curt Hawkins, The Usos)
- RAW Women's Championship: Charlotte (c) vs. Bailey
- RAW Tag Team Championship: The New Day (c) vs. Enzo/Cass
- Smackdown Women's Championship - 2 Out of 3 Falls Match: Becky Lynch (c) vs. Alexa Bliss
- WWE Cruiserweight Championship: Brian Kendrick (c) vs. TJ Perkins
+ Kickoff Match: Nia Jax vs. Dana Brooke

...иии край. Или не? Ребуукването на тези 3 седмици от "Hell in a Cell" до "Survivor Series" определено ми допадна, върна ми творческия поглед към кеча, така да се каже, но за съжаление малко смъкна оценката ми и за реалния продукт на WWE. Важното е, че докарах проекта до неговия финал и кардът на моя Survivor Series вече е напълно готов. Мисля, че е доста силен кард, който позволява на повече хора да изпъкнат, а не да се изгубят в бройката.

Как се развиват мачовете и кои са победители - това всеки може да си представи сам спрямо неговия вкус и очаквания. Дори аз май нямам твърди отговори на тези въпроси. Но имам една седмица да преценя дали си струва в някаква степен да продължа проекта, да ви представя моята версия на резултатите, както и какво би чакало ростърите на двете шоута оттам нататък.

Какво да се прави - този Guest Booker събуди драскаческия звяр в мен. Дано да ви е било поне наполовина толкова интересно да го четете, колкото на мен беше да го пиша.

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...