Подкаст: BIRECAST, Епизод 1


Скъпи блогочетци, пред вас е първият епизод на "Birecast" - подкаст на български език, правен от нърд за нърдове. С него плахо пристъпвам в още един вид медия, изключително популярна на Запад, но все още сравнително непозната у нас. 

В "Birecast" ще обръщам внимание на интересни неща от сферите, за които сте чели доста в "Блогът на Бирето" - филми, сериали, музика, книги, комикси и кеч. Разликата е, че ще говоря за тях, вместо да пиша. Всеки епизод ще има и гост - фен като мен и вас, с когото ще обсъждаме някоя интересна тема от развлекателния свят. Повече за това какво е подкастът можете да научите в края на поста.

Какво ще чуете в първия брой на "Birecast"?

- Защо няма да видим принцеса/генерал Лея в "Star Wars: Episode 9"
- Кратък поглед към новия сериал на HBO - "Taboo" с Том Харди
- Кои са трите песни от новия албум на AFI, които си струва да чуете
- ИНТЕРВЮ: С първия ни гост Георги Кънев говорим за впечатленията му от "Rogue One", Мадс Микълсън, "онази" сцена с Дарт Вейдър; злодей ли е Гери-Никол; какво очаква от Епизод 8; как е станал фен на франчайза; трудно ли е да харесваш както Star Wars, така и Star Trek; на какво се дължи враждата между феновете; заразна ли е Силата
- Кратък поглед към непредвидимия WWE Royal Rumble 2017

Доживяхме! Чуйте "Birecast E01":


----

Следващите епизоди слушайте тук - цък он ми!

Какво е подкаст?  Подкаст е асинхронно радио-предаване, включваща говор и/или музика, което е достъпно в дигитален формат (най-често .mp3) и може да бъде „изтеглено” автоматично от Интернет. То може да се прави както от професионални радиоводещи, така и от аматьори. След като бъде изтеглен веднъж от интернет, той може да бъде слушан на всякакви устройства – компютри, таблети, смартфони, MP3-плейъри. Подкастът може да бъде паузиран и повторен, а слушателят не е зависим от наличие на хубав радиосигнал или стабилна интернет-връзка.

Как да слушате? Основният начин е като изтеглите .mp3 файла от първия линк горе. След това можете да го слушате на компютъра си, на смартфона си, на плейъра си. Където и както решите, когато и както ви е удобно. Можете да го слушате докато тичате, чистите, разхождате се, шофирате и т.н. Има и друг вариант: да го слушате онлайн с втория линк. За тези, на които archive.org не допада, съм предвидил и други варианти - евентуалното му качване под формата на клип в YouTube, Vbox7 и Facebook, няколко дни след пускането му в блога.

Песента от интрото: Michett - Lift-Off (FreeMusicArchive.org)
Обещаните линкове за новите сингли на AFI: "White Offerings", "Snow Cats"

Еднорогът, който удари приятелката ми

Доста неща съм правил пред камера. Като всеки друг телевизионен репортер съм тормозил хора, които като видеха микрофона все едно виждаха но...