Подкаст: BIRECAST, Епизод 1


Скъпи блогочетци, пред вас е първият епизод на "Birecast" - подкаст на български език, правен от нърд за нърдове. С него плахо пристъпвам в още един вид медия, изключително популярна на Запад, но все още сравнително непозната у нас. 

В "Birecast" ще обръщам внимание на интересни неща от сферите, за които сте чели доста в "Блогът на Бирето" - филми, сериали, музика, книги, комикси и кеч. Разликата е, че ще говоря за тях, вместо да пиша. Всеки епизод ще има и гост - фен като мен и вас, с когото ще обсъждаме някоя интересна тема от развлекателния свят. Повече за това какво е подкастът можете да научите в края на поста.

Какво ще чуете в първия брой на "Birecast"?

- Защо няма да видим принцеса/генерал Лея в "Star Wars: Episode 9"
- Кратък поглед към новия сериал на HBO - "Taboo" с Том Харди
- Кои са трите песни от новия албум на AFI, които си струва да чуете
- ИНТЕРВЮ: С първия ни гост Георги Кънев говорим за впечатленията му от "Rogue One", Мадс Микълсън, "онази" сцена с Дарт Вейдър; злодей ли е Гери-Никол; какво очаква от Епизод 8; как е станал фен на франчайза; трудно ли е да харесваш както Star Wars, така и Star Trek; на какво се дължи враждата между феновете; заразна ли е Силата
- Кратък поглед към непредвидимия WWE Royal Rumble 2017

Доживяхме! Чуйте "Birecast E01":


----

Следващите епизоди слушайте тук - цък он ми!

Какво е подкаст?  Подкаст е асинхронно радио-предаване, включваща говор и/или музика, което е достъпно в дигитален формат (най-често .mp3) и може да бъде „изтеглено” автоматично от Интернет. То може да се прави както от професионални радиоводещи, така и от аматьори. След като бъде изтеглен веднъж от интернет, той може да бъде слушан на всякакви устройства – компютри, таблети, смартфони, MP3-плейъри. Подкастът може да бъде паузиран и повторен, а слушателят не е зависим от наличие на хубав радиосигнал или стабилна интернет-връзка.

Как да слушате? Основният начин е като изтеглите .mp3 файла от първия линк горе. След това можете да го слушате на компютъра си, на смартфона си, на плейъра си. Където и както решите, когато и както ви е удобно. Можете да го слушате докато тичате, чистите, разхождате се, шофирате и т.н. Има и друг вариант: да го слушате онлайн с втория линк. За тези, на които archive.org не допада, съм предвидил и други варианти - евентуалното му качване под формата на клип в YouTube, Vbox7 и Facebook, няколко дни след пускането му в блога.

Песента от интрото: Michett - Lift-Off (FreeMusicArchive.org)
Обещаните линкове за новите сингли на AFI: "White Offerings", "Snow Cats"

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...