Подкаст: BIRECAST, Епизод 2Вторият брой на подкаста ми "Birecast" вече е готов и чака да бъде изслушан от всяка нърдска душа из милата ни родина. Този път малко по-стегнат, по-компактен като времетраене, но и с повече теми. Какво точно ще чуете във втория брой:

- Какво се крие зад заглавието на Епизод 8 на Star Wars - "The Last Jedi", и защо на феновете им пука толкова;
- Как ролята на Дуейн "Скалата" Джонсън във филмовата вселена на DC Comics изведнъж стана много по-значима;
- ИНТЕРВЮ: С госта ми Данаил Найденов от сайта PopcornMoviesBG.com говорим за доброто и лошото във филмовата вселена на Marvel, както и какви са очакванията ни от филмите, които ще излязат тази година - "Guardians of the Galaxy Vol. 2", "Thor: Ragnarok" и "Spider-Man: Homecoming";
- Какво да гледате? Малка насока към анимационното шашавост на "Rick and Morty";
- Какво да четете? Няколко думи за пълнещата един следобед мистерия "Слейд Хаус" на Дейвид Мичъл;
- За кеч-феновете: Кени Омега - неговият уж шествезден мач и евентуалното му пристигане в WWE... някой ден;

Чуйте "Birecast Е02":
ЛИНК ЗА СВАЛЯНЕ (десен клик и "Запишете връзката като...")

----

Благодарности отново на всички дали препоръки след първия брой (него можете да чуете тук). Дори да не са реалност сега, ще станат в бъдеще. Подкастът ще се появява всяка втора неделя, т.е. веднъж на всеки две седмици, така че следващият брой очаквайте на 12 февруари.

Повече за "Rick and Morty" научете от IMDB: ТУК
Още за "Слейд Хаус" вижте в сайта на издателство "Прозорец": ТУК
Песента от интрото: Michett - Lift-Off (FreeMusicArchive.org)

Какво е подкаст? Подкаст е асинхронно радио-предаване, включваща говор и/или музика, което е достъпно в дигитален формат (най-често .mp3) и може да бъде „изтеглено” автоматично от Интернет. То може да се прави както от професионални радиоводещи, така и от аматьори. След като бъде изтеглен веднъж от интернет, той може да бъде слушан на всякакви устройства – компютри, таблети, смартфони, MP3-плейъри. Подкастът може да бъде паузиран и повторен, а слушателят не е зависим от наличие на хубав радиосигнал или стабилна интернет-връзка.

Как да слушате? Основният начин е като изтеглите .mp3 файла от първия линк горе. След това можете да го слушате на компютъра си, на смартфона си, на плейъра си. Където и както решите, когато и както ви е удобно. Можете да го слушате докато тичате, чистите, разхождате се, шофирате и т.н. Има и друг вариант: да го слушате онлайн с втория линк. За тези, на които archive.org не допада, подкастът ще бъде качван под формата на клип в YouTube и Facebook, няколко дни след пускането му в блога.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...