Непредсказуемият Royal Rumble 2017


Непредвидимост! Възможности за изненади! За шок! За маркаутване, но и за големи разочарования. Това ни носи тазгодишният "Royal Rumble" и аз потърквам ръце не само защото температурите отново тръгнаха надолу, но и от задоволство, че по пътя към "WrestleMania 33" е ясно само, че нищо не е ясно.

Мъгла се е спуснала над двата мача за световни титли, където смяна на шампионите е напълно възможна. Ситуацията е сходна - в Smackdown имаме indy darling (със смешна прическа) срещу Супермена на компанията (класически модел), в RAW - друг indy darling (с шкембе) срещу Супермена на компанията Ver. 2.0. Мачовете са така изградени и идват в такъв ключов момент, че възможността Оуенс и/или Стайлс да загубят титлите си е напълно реална. Това е добрата страна на буукинга. Лошата е, че голяма част от феновете (включително и аз) симпатизира на хийловете заради умората от Сина и огорчението от наглия пуш на Рейнс.

"The Guy" бързо бе изстрелян от мидкарда отново към main event-а без да са ни питали искаме или не. Загубата на US титлата засили опасността той да вземе Universal Championship-а, а Оуенс и Джерико да започнат да враждуват за американската титла. Това не е чак толкова ужасен вариант, но търканията в отношенията между JeriKO бяха толкова добре градени през последната половин година, че е малък грях неизбежният мач между тях да не е за световна титла. А и кой ще е противник на Рейнс нататък (да се разбира WrestleMania)? Строумън? Твърде зелен е, може би. Тейкър? Не е изключен като вариант. Голдбърг и Леснър поне към момента изглежда вървят към сигурен мач на WrestleMania, така че може би отпадат като опции. Който и да си тръгне от Royal Rumble с грозния червен колан обаче, възможностите за следващите два месеца са налице. Аз лично с кеф бих гледал дори Owens vs. Goldberg или Owens vs. Lesnar, макар шансът това да стане да е минимален. Абе, опции много.

В Smackdown ситуацията е сходна, като вече обявеният Elimination Chamber прави нещата още по-несигурни. Сина може да вземе титлата на Стайлс и да я задържи само месец, след което да продължи в друга програма за Мания. Той като шампион ми е малко странен вариант, защото май единственият свеж (колкото и странно да е в случая) мач, който може да направи, е с Undertaker, а слуховете са, че този план е отпаднал. AJ от друга страна има опции - Ортън (ако е приключил историята си с Уаят дотогава), Undertaker, че дори Миз или Уаят в случай, че Стайлс отново търне. И тук възможности за нататък бол, без значение кой ще си тръгне с титла. Именно това прави прогнозирането така трудно (и това е страхотно).

Какво е първото нещо, което ми хрумва като изход? Сина печели WWE титлата (не, че го искам), а Оуенс запазва. След това Сина може да я загуби още следващия месец в Chamber-a (дори да е отново от Стайлс), а Оуенс или да оцелее като шампион до 'Mania за Джерико или да пусне титлата на Леснър/Голдбърг на Fastlane, в случай, че някой от тях двамата е спечелил Rumble-a и другият настървено иска да стигне до него. Важното е да има динамика, нещата да останат непредвидими. Ох, възможностите изскачат в главата ми като зайци от шапка на фокусник и само се опасявам WWE накрая да не изберат някой от най-скучните и еднообразни варианти.

Този Royal Rumble има и undercard, да не забравяме. Именно undercard-ът понякога вдига много нивото на турнира, популярен най-вече заради едноименния си главен мач. Тук имаме Neville vs. Rich Swann в може би най-смислената история при cruiserweight-ите до момента, Charlotte vs. Bailey в нещо ново (файнъли) в женската дивизия на RAW, както и един странен 3-на-3 мач при жените на Smackdown, който нямам идея какво прави в основния card при условие, че мачът за отборните титли на RAW е в kickoff-a... Може би е там, за да не бъде Smackdown напълно пренебрегнат. Вместо това обаче можеха да скалъпят една вражда за отборната титла на American Alpha. Прогнозите за победители накратко: Neville, Charlotte, жените фейсове в 3-на-3 мача. 

LET'S GET READY TO RUMBLEEEEEEEE!

Очаква ни, поне на хартия, отличен Royal Rumble мач. Има огромен звезден заряд и отново - много възможности за победител, които по един или друг начин да са логични и да се вържат дори с очакваните към момента мачове на Mania. Всеки от Goldberg и Lesnar може да спечели, както посочих по-горе, а другият след това да стане шампион на "Fastlane" в търсене на място в главния мач на 'Mania и отмъщение. Undertaker е в отлична позиция, в която ако спечели Rumble-a може да направи мач с всеки възможен шампион и от двата бранда, като мачове със Стайлс, Сина или Рейнс изглеждат най-вероятни. Пушът за Строумън се засили и може да доведе и до бързо издигане в карда, но отново повтарям, че според мен е зелен за нещо такова. Ортън също е с някакъв, макар и по-малък шанс, ако Стайлс остане шампион. За целта обаче историята на Ранди с The Wyatt Family трябва да приключи още на Elimination Chamber, а ме съмнява това да стане. Не е изключено и някой от Ортън/Уаят да вземе Rumble-a, а другият - WWE титлата в Elimination Chamber-a, но точно те като главен мач на 'Mania никак не ми се връзват. 

Малки шансове имат дори аутсайдери като Миз и Зиглър, но те ще са по-скоро голяма изненада. Пушовете им мисля, че ще продължат по-бавно и ще доведат до мачове за титли към средата на годината. Искате човек, който няма да спечели със сигурност? Е, казвам ви Амброуз. ИК шампион, върнат стабилно в upper midcard-a, където ще поработи с Корбин, вероятно, който също е зелен за Royal Rumble победа. Хвърлям в торбата с имена и едно леко откаченото предположение за възможен победител - Сами Зейн. Замислете се - Сами се опитва да се докаже от месец и нещо, вкарвайки си главата в торбата с мач срещу Строумън. Уреди си място в Rumble-a в последния момент, типичен бейбифейс е и едва ли някой очаква точно той да получи този шанс. Заради слуховете за backstage heat-a му едва ли това ще стане, но е любопитна опция. Леко ми напомня за 2004-та и историята около Беноа. 'member that guy?

Аз... не знам кого да избера, наистина. Именно това прави мачът толкова интересен. Защото все пак магията на кеча е в това да те изненадат, да те хванат неподготвен, да накарат сърцето ти да трепне с момент, който не си очаквал или фантазията ти не е успяла да предвиди. И дано изненадите на Royal Rumble 2017 са от добрите.

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...