Непредсказуемият Royal Rumble 2017


Непредвидимост! Възможности за изненади! За шок! За маркаутване, но и за големи разочарования. Това ни носи тазгодишният "Royal Rumble" и аз потърквам ръце не само защото температурите отново тръгнаха надолу, но и от задоволство, че по пътя към "WrestleMania 33" е ясно само, че нищо не е ясно.

Мъгла се е спуснала над двата мача за световни титли, където смяна на шампионите е напълно възможна. Ситуацията е сходна - в Smackdown имаме indy darling (със смешна прическа) срещу Супермена на компанията (класически модел), в RAW - друг indy darling (с шкембе) срещу Супермена на компанията Ver. 2.0. Мачовете са така изградени и идват в такъв ключов момент, че възможността Оуенс и/или Стайлс да загубят титлите си е напълно реална. Това е добрата страна на буукинга. Лошата е, че голяма част от феновете (включително и аз) симпатизира на хийловете заради умората от Сина и огорчението от наглия пуш на Рейнс.

"The Guy" бързо бе изстрелян от мидкарда отново към main event-а без да са ни питали искаме или не. Загубата на US титлата засили опасността той да вземе Universal Championship-а, а Оуенс и Джерико да започнат да враждуват за американската титла. Това не е чак толкова ужасен вариант, но търканията в отношенията между JeriKO бяха толкова добре градени през последната половин година, че е малък грях неизбежният мач между тях да не е за световна титла. А и кой ще е противник на Рейнс нататък (да се разбира WrestleMania)? Строумън? Твърде зелен е, може би. Тейкър? Не е изключен като вариант. Голдбърг и Леснър поне към момента изглежда вървят към сигурен мач на WrestleMania, така че може би отпадат като опции. Който и да си тръгне от Royal Rumble с грозния червен колан обаче, възможностите за следващите два месеца са налице. Аз лично с кеф бих гледал дори Owens vs. Goldberg или Owens vs. Lesnar, макар шансът това да стане да е минимален. Абе, опции много.

В Smackdown ситуацията е сходна, като вече обявеният Elimination Chamber прави нещата още по-несигурни. Сина може да вземе титлата на Стайлс и да я задържи само месец, след което да продължи в друга програма за Мания. Той като шампион ми е малко странен вариант, защото май единственият свеж (колкото и странно да е в случая) мач, който може да направи, е с Undertaker, а слуховете са, че този план е отпаднал. AJ от друга страна има опции - Ортън (ако е приключил историята си с Уаят дотогава), Undertaker, че дори Миз или Уаят в случай, че Стайлс отново търне. И тук възможности за нататък бол, без значение кой ще си тръгне с титла. Именно това прави прогнозирането така трудно (и това е страхотно).

Какво е първото нещо, което ми хрумва като изход? Сина печели WWE титлата (не, че го искам), а Оуенс запазва. След това Сина може да я загуби още следващия месец в Chamber-a (дори да е отново от Стайлс), а Оуенс или да оцелее като шампион до 'Mania за Джерико или да пусне титлата на Леснър/Голдбърг на Fastlane, в случай, че някой от тях двамата е спечелил Rumble-a и другият настървено иска да стигне до него. Важното е да има динамика, нещата да останат непредвидими. Ох, възможностите изскачат в главата ми като зайци от шапка на фокусник и само се опасявам WWE накрая да не изберат някой от най-скучните и еднообразни варианти.

Този Royal Rumble има и undercard, да не забравяме. Именно undercard-ът понякога вдига много нивото на турнира, популярен най-вече заради едноименния си главен мач. Тук имаме Neville vs. Rich Swann в може би най-смислената история при cruiserweight-ите до момента, Charlotte vs. Bailey в нещо ново (файнъли) в женската дивизия на RAW, както и един странен 3-на-3 мач при жените на Smackdown, който нямам идея какво прави в основния card при условие, че мачът за отборните титли на RAW е в kickoff-a... Може би е там, за да не бъде Smackdown напълно пренебрегнат. Вместо това обаче можеха да скалъпят една вражда за отборната титла на American Alpha. Прогнозите за победители накратко: Neville, Charlotte, жените фейсове в 3-на-3 мача. 

LET'S GET READY TO RUMBLEEEEEEEE!

Очаква ни, поне на хартия, отличен Royal Rumble мач. Има огромен звезден заряд и отново - много възможности за победител, които по един или друг начин да са логични и да се вържат дори с очакваните към момента мачове на Mania. Всеки от Goldberg и Lesnar може да спечели, както посочих по-горе, а другият след това да стане шампион на "Fastlane" в търсене на място в главния мач на 'Mania и отмъщение. Undertaker е в отлична позиция, в която ако спечели Rumble-a може да направи мач с всеки възможен шампион и от двата бранда, като мачове със Стайлс, Сина или Рейнс изглеждат най-вероятни. Пушът за Строумън се засили и може да доведе и до бързо издигане в карда, но отново повтарям, че според мен е зелен за нещо такова. Ортън също е с някакъв, макар и по-малък шанс, ако Стайлс остане шампион. За целта обаче историята на Ранди с The Wyatt Family трябва да приключи още на Elimination Chamber, а ме съмнява това да стане. Не е изключено и някой от Ортън/Уаят да вземе Rumble-a, а другият - WWE титлата в Elimination Chamber-a, но точно те като главен мач на 'Mania никак не ми се връзват. 

Малки шансове имат дори аутсайдери като Миз и Зиглър, но те ще са по-скоро голяма изненада. Пушовете им мисля, че ще продължат по-бавно и ще доведат до мачове за титли към средата на годината. Искате човек, който няма да спечели със сигурност? Е, казвам ви Амброуз. ИК шампион, върнат стабилно в upper midcard-a, където ще поработи с Корбин, вероятно, който също е зелен за Royal Rumble победа. Хвърлям в торбата с имена и едно леко откаченото предположение за възможен победител - Сами Зейн. Замислете се - Сами се опитва да се докаже от месец и нещо, вкарвайки си главата в торбата с мач срещу Строумън. Уреди си място в Rumble-a в последния момент, типичен бейбифейс е и едва ли някой очаква точно той да получи този шанс. Заради слуховете за backstage heat-a му едва ли това ще стане, но е любопитна опция. Леко ми напомня за 2004-та и историята около Беноа. 'member that guy?

Аз... не знам кого да избера, наистина. Именно това прави мачът толкова интересен. Защото все пак магията на кеча е в това да те изненадат, да те хванат неподготвен, да накарат сърцето ти да трепне с момент, който не си очаквал или фантазията ти не е успяла да предвиди. И дано изненадите на Royal Rumble 2017 са от добрите.

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...