Тийзър-трейлърът на "Междузвездни войни: Последните джедаи" е тук!

Няма да четете този текст, а ще кликнете на видеото и без това, така че... гледайте видеото!Развълнуван съм, макар тийзърът напълно очаквано да не показва много.

Най-силно впечатление, разбира се, прави песимизмът на Люк и изказването, че е дошло времето за края на джедаите. С оглед на сътресенията, които Орденът изпитва от възхода на Империята е нормално човек да се поддаде на такива еретични мисли, но, хей, дори не е минало столетие от един от най-добрите периоди в историята на джедаите, а не е като да не са се справяли и с по-големи предизвикателства (поне според Legends версията, не канона). Така че ще е нужно солидно обяснение на това защо Люк се предава. Или пък Тъмната страна е намерила пътя си и към него?

Тийзърът ме успокои за друго. Режисьорът Раян Джонсън каза преди няколко месеца, че "Последните джедаи" започва точно там, където "Силата се пробужда" - една сериозна разлика с останалите Star Wars епизоди. Но както виждаме тук, най-вероятно ще получим някакъв вид монтаж за подготовката и тренировките на Рей за джедай. Т.е. ако филмът започне с това, в един момент вече ще е минало време и ще видим къде са се озовали останалите персонажи. 

Иначе готини неща из тийзъра има. Новите walker-и и "мърлявите" изтребители, които се изправят срещу тях ми направиха впечатление. Нормално е да си спомним за Хот, но ми се иска Епизод 8 да не разчита чак толкова на носталгия, колкото предния филм и да не гледаме омотаване на краката на канонерките, а нещо по-оригинално. Виждаме и Кайло, отново с рицарския си меч, но, за моя изненада - без маска, а гордо показващ белега, оставен му от Рей. Получаваме и поглед към това, което според мен е било опожаряването на джедайския храм, в който Люк е обучавал учениците си. Там мяркаме и Капитан Фазма, което може би значи, че тя не е чак толкова опропастен персонаж, колкото мислехме. 

Въпросът, който обаче остана в главата ми след репликата на Люк и мега якия тийзър постер, е дали наистина предположенията на някои фенове няма да се окажат верни и някой от Force sensitive персонажите във филма няма да смени "страната". Т.е. дали Рей няма да се поддаде на Тъмната страна или пък Кайло/Бен да мине "на светло"? А може би Люк вече е почнал с бавния си поход към тъмнината? Ох, любопитството ме яде, но всичко това са спекулации, скъпи приятели фенове.

Декември не е чак толкова далеч. Да се надяваме, че дотогава Тръмп няма да е сложил края на света и ще се насладим на продължението на любимия филм. След тийзъра аз съм оптимист.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Книги: "Тайната история на Туин Пийкс" от Марк Фрост

Комикси: "Batman: I am Gotham" (#1-6)

Ответният удар на джобърите (WWE Backlash '17 Превю)