Payback '17 - изненади, търнове и Роман Рейнс, плюещ кръв


Кечът е толкова по-приятен за гледане, когато изключиш "смаркското" в себе си. Когато не мислиш за логика, за последствия, за оценяване на мачове със звезди, а гледаш просто за кеф. Гледан по този начин, WWE Payback 2017 беше едно напълно ОК (че и отгоре!) PPV, което за продукция на RAW е приятна изненада. 

Започваме като японците - отзад напред. Финалният кадър на Payback беше запомнящ се, а както ни се повтаря през последната година - кечът е именно шоу на моментите. Роман Рейнс се влачи по ринга и рампата, увит в бинтове, държащ се за корема, плюещ кръв, докато съдии, агенти и медицински лица се опитват да му помогнат. Злато! WWE дадоха на всички "Roman-hater"-и малка радост - BRAUN преби Роман като куче, победи го, след това го преби още по-лошо (метални стъпала в ребрата = класика). 

Единственият проблем беше, че Роман получи твърде много офанзива с оглед на състоянието си. Една "леснъриада", в която Строумън буквално да премаже Голямото куче (хехехе), щеше да е малко по-логична. Но все пак това е Роман и трябва да го пазят.  Защото, за съжаление, нормално е да очакваме, че един ден Рейнс ще получи своето отмъщение, а шансовете след това да стане и Universal Champion са огромни. Но да не мислим за бъдещето! Важна е вечерта сама за себе си, а точно в тази вечер Роман беше помляяяяяян. Скоро ще заформим една дискусия за него в бъдещ брой на "Birecast", така че... очаквайте!

House of Horrors мача е друго нещо, на което искам да обърна внимание. Някак раздвоен съм за първата му част, тази в "къщата за кукли" на Брей нейде из провинцията. Определено беше нещо различно. Дразнеше ме монтажът на места, но като цяло Ортън и Уаят си спретнаха отличен, почти филмов въргал из къщата. Важното беше, че ми беше интересно да гледам, дори някои неща да не ми харесаха. Втората част на този "мач", тази, която беше на ринга, беше много по-слаба, нямаше нищо набиващо се на очи и запомнящо се. Напълно подкрепям победата на Брей - Ортън нямаше нужда от такава, Брей има нужда от инерция в новия си дом - RAW, а с намесата на Джиндър Махал(а) и братята Сингх враждата за WWE титлата също печели. Съжалявам, (с)марк Бире се обади...

Но какъв е най-важният извод от House of Horrors мача? Че най-страшното нещо за Ранди Ортън е да бъде нападнат в гръб от група индийци. Забравете страховити кукли, висящи от тавана; пълен и мухлясал хладилник, падащ отгоре ти; премигащи светлини или изскачащи от стените ръце, които те хващат за гърлото. Нито едно от тези неща не може да се сравни с това трима костюмирани пунджабци да те напънат късно вечер. Бедният Ранди...

Rollins vs. Joe не успя да стане "мач на вечерта", не успя да блесне. Просто бяха избрали различен подход - Джо се фокусира върху коляното на Сет, мъчи го цял мач, а накрая Ролинс спечели от нищото, без финишър и с много късмет. Никакъв проблем - (С)марк Бире смята, че така пазят Джо, а Ролинс грабва нова важна победа и продължава да е потенциален претендент, за която титла си поиска. Все пак (С)марк Бире знае, че някой ден би могъл да види много по-добър мач от двама бивши ROH-аджии.

Като цяло мачовете бяха на добро ниво. Реваншите от WrestleMania - Jericho vs. Owens и Neville vs. Aries се получиха по-добре отколкото преди месец (въпреки грозния DQ във втория). Победата на Джерико щеше да е най-голямата изненада за мен, ако някакви млади кеч-фенове във Facebook не ми я бяха спойлнали (разберете, че някои от нас работят, бе, деца, не можем да гледаме PPV-та на живо или рано сутрин :( ). Със задаващото се турне на Fozzy всички бяхме отписали Y2J още около 'Mania и WWE се възползваха от тази наша (с)маркска заблуда. Което е предпоставка за още изненади и още интересни неща. Харесвам "The Face of America" Кевин Оуенс обаче, така че... дайте US титлата на канадеца! Така де, на другия канадец.

Спечелването на женската титла от Блис също беше изненадващо решение за мен (макар младежите и това да ми спойлнаха), но пък и то си има своите позитиви - търна на Саша Бенкс и евентуалната вражда с Бейли остава за някакъв момент в бъдещето, а сега могат да направят нещо по-неочаквано и свежо. И като стана дума за търнове - много ме зарадва този на Сезаро и Шеймъс след мача им с Hardy Boyz. Двамата все повече приличат на истински отбор, а с един качествен побой посяха семената и за истинска, интересна вражда за отборните титли.

Важното, в крайна сметка, е, че WWE успяха да поднесат няколко (нелоши) изненади и запомнящи се моменти с PPV, за което нямаше особено големи очаквания. Цялата ситуация около "Payback" обсъдихме в последния брой на "Birecast" с Йоан Запрянов (YoTheReal), като там говорим и за случващото се в RAW, как се отрази Shakeup-a на червеното шоу и проблемът "Брок е шампион, Брок го няма". Чуйте подкаста ТУК и вижте къде сме познали резултатите от PPV-то и къде не сме. Струва си.

Хайде, чао от марк Бире. Следващият път по-(с)маркски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...