Комикси: "Спайдър-мен/Дедпул" #5 (it's baaaack!)


Определено е хубавичко такова, зареждащо, да влезеш в книжарницата, да отидеш до онова ниско рафтче, където си запомнил, че слагат комиксите на "Студио Артлайн", и да откриеш нещо ново. В случая - пети брой на ит'с-броманс-нат-гейшип историята "Спайдър-мен/Дедпул". Чакахме го няколко месеца, особено след любопитното клифхенгърченце от края на четвърти брой. 

Кхъм... Тук е моментът да ви предупредя: СПОЙЛЕРИИИИИИИ!

Безсмислено е да се пише за нови броеве на вече започнала поредица, като същевременно се стараеш да не спойлнеш какво точно е станало в тях. Така че прочетете си на спокойствие пети брой и тогава четете ревюто. Можете да отскочите на "Важната информация" в края, в случай, че намирането на комикса е проблематично за вас. Ако вече сте чели #5 или сте от онези хардкор badass SOB-та (и DOB-та), които нямат проблем със спойлерите, продължете смело напред и сега.

Преди няколко месеца (издателско време) Deadpool най-безцеремонно застреля Питър Паркър в главата, без да съзнава, че той всъщност е неговотo BFF Спайдър-мен. През целия пети брой очаквах някой слаб обрат, от рода на това, че застреляният Паркър всъщност не е бил истинския, а някакъв робот-имитатор или нещо такова. Но не! Питър всъщност наистина е убит. Колко хубаво от страна на автора Джо Кели да избере най-простичкия вариант, без да се опитва по-разни комиксово-изчанчени методи да се измъкне от може би най-шокиращия момент в комикса си досега. 

Кели бърка в торбата с комикщини малко по-късно, когато се оказва, че грозноватата демонична съпруга на Дедпул - Шикла, може безпроблемно да съживи Паркър... за да го застреля Дедпул отново. Ха! GG, GJ за Кели, напипал е нещо характерно за The Merc with the mouth. А и приятна гавра с проблема "умиране-съживяване" в комиксите като цяло.

Петият брой продължава историята с поръчителя на убийството на Паркър (като вече май се подразбира и защо го иска), като същевременно затваря (май) главата с Мистерио в цялата работа. Макар Куентин Бек да не ми е сред любимите злодеи на Паяка, определено се замислих дали няма да се впише добре в следващия "Spider-Man: Homecoming" филм. Покрай Мистерио обаче е и една от малкото глупости в броя - че в комата си бил отвлякъл душата на застреляния Паркър. Yeah, right, Саурон, Фреди f'n Крюгер, Динамо и зеленчук в едно, всичко това под стъклен похлупак.

Това са дребни кусури. Артът на МакГинес не блести и в този брой, но върши достатъчно добра работа за абсурдната на места концепция (харесах вариациите на костюма на Мистерио). То с целия комикс е така - макар да не е нещо, което да не трябва да изпускате, "Спайдър-мен/Дедпул" продължава да е една добра поредица, а и най-забавният комикс, който "Артлайн" са издавали/издават.  Пък дано следващия брой дойде преди 2018-та.

Важна информация (да се чете с дикторски глас): Ако все още не сте купили комикса, защото не го откривате по разни лафки и вестникарски будки, пробвайте в някоя по-голяма книжарница. "Артлайн" изглежда са ограничили разпространението, което сигурно е по-удобният вариант за тях. А и по-добре да си дадеш парите в книжарница, отколкото в едно от онези оранжеви места, сещате се. 

Иначе следващият брой ще е #8. Шести и седми били филъри и решили да ги скипнат. От една страна разбирам, че е рисково да пускаш слаби филър броеве, с които да си изгониш и без това несигурната аудитория; от друга - малко гадно е за колекционерите да имат такава дупка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...