LESNAR vs. JOE (или кеч-шоуто, чието абсурдно име ме е срам да кажа)


Готови ли сте за малко... МАСИВНИИИИ... ОГНЕНИИИИИ... ТОПКИИИИИ?

Ужасно е. Малоумно. Името "WWE Great Balls of Fire" е по-непродаваемо дори от "Fatal 4 Way", което поне показваше какво има в PPV-то. WWE се опитаха да напомнят, че това е заглавието и на песен от '50-те, но така е още по-зле. Замислих се дали това всъщност не е гениален маркетингов ход - "Да дадем абсурдно име на второстепенно RAW PPV, за да говорят хората повече за него". Няма лоша реклама и прочие, знаете... Но не. Както и да си ги въртите из устата, тези "огнени топки" не звучат добре. Абсурдно е.

По-оригинално щеше да е, ако бяха краднали малко от боксовите традиции и го бяха кръстили на единствения мач, който истински си струва да гледаме и за който аз определено имам интерес - LESNAR VS. JOE! Да, тъпото име на Samoa Joe ще накара хората да си мислят, че Звярът ще защитава титлата си срещу 45-годишен, 40-килограмов електротехник, но пак по-добре отколкото името на PPV да навява идеи за интимни инфекции.

В момента RAW отново е мъчителен за гледане лично за мен, но сегментите между двамата привличаха интереса ми всяка седмица. Враждата беше доста добре изградена като за такава на г-н Постоянна отпуска Леснър. Като се започне от изненадващата победа на Джо на "Extreme Rules", мине се през това как той нападна Пол Хеймън, въргалът с Брок, обичайните надъхващи монтажи с безгрижния Леснър, още по-обичайно великите промота на Хеймън и се стигне до атаката в гръб, станала на сцената 2 седмици преди PPV-то. През цялото време градиха Джо като надъхан, безстрашен и умен претендент; като човек, който цял живот е чакал този шанс. И това проработи. 

Да, Джо ще падне. Страшно голяма изненада ще е, ако той победи, защото отново всички гледаме напред - към Леснър vs. Strowman, към Леснар vs. Рейнс и т.н. Но ако се изолираме от всичко това, ако се върнем към времена като любимата ми 2002-ра, например, когато всеки месец можеше да има смяна на титлата, то тогава тръпката я има и тук. Не заради възможността Джо да бие, а заради добре разказаната история.

Иска ми се самият мач да е солиден въргал. Нямам против, ако продължат вече започнатата линия с т.нар. cheap shot атаки на Джо. Да нападне Леснър, докато шампионът излиза на ринга, примерно, за да си спечели някакво преимущество. Джо, заради теглото и начинът на представяне, не е подходящ за поредната Suplex City жертва, която Брок да размята насам-натам. Тук можем да получим няколкоминутен въргал. Не петзвездна класика, защото не мисля, че някой все още очаква такива от мачове на Леснър през 2017 г., но достоен завършек на една история, в която напрежението се усещаше - така, както трябва да е с всички вражди.

Малка доза "Lesnar vs. Joe" надъхване:


Останалата част от карда за мен е просто пълнеж (на големите огнени топки, хехехехе). За два мача съм любопитен. Първо, Ambulance мача между Рейнс и Строумън, защото историята помежду им е една от най-продължителните (и логични) в RAW и цялото WWE тази година, има шанс да стане приятен brawl, а освен това и Строумън да победи, за да може все пак да получи мача с Леснър, който си мислехме, че ще видим 1-2 месеца по-рано. Второ, Iron Man мача за отборните титли. Радвам се, че има такава солидна вражда за тях (макар вероятно това да се държи само на присъствието на братята Харди в дивизията) и стискам палци тези 30 минути да са по-добри от мача в метална клетка преди месец. Който и отбор да победи, все е добре.

За останалите ще бъда кратък:

- Време е мъката Миз-Амброуз да приключи и Миз да се насочи към по-интересен претендент, с който поне да опита да достигне висините, до които стигнаха със Зиглър миналата година.
- Саша ми е странен избор за претендент след всичкото това време, в което беше забутана във вражда с Алиша Фокс. Но пък изскача интересната възможност да обърнат нещата и напук на слуховете, Саша да вземе титлата, а Бейли да е тази, която ще се обърне срещу нея.
- И като заговорихме за предателства, Ензо и Кас бяха забавен отбор и мислех, че трябваше да им дадат едно царуване с титлата. Но нещата, които Кас говори в момента, звучат толкова логично, че чак се съгласявам с него, че разделянето им е за добро. Просто не ми дреме толкова за тях, а и се опасявам, че след 2 месеца няма да знаят какво да ги правят поотделно. 'member the Primetime Players?
- Seth Rollins vs. Bray Wyatt е такава безсмислена вражда, че чак я забравих. Kingslayer all the way!

Та в заключение, в синхрон с името на PPV-то, кардът на "WWE Great Balls of Fire" е (почти пълен) ташак. Три мача заслужават някакво внимание, при другите положението качеството трябва да е на високо ниво, за да оправдае присъствието им в шоуто. Но в последните месеци се забелязва неприятната тенденция Smackdown да предлага по-добри седмични шоута, а RAW - изненадващо по-добри PPV-та. Може пък това да стане и сега.

2 коментара:

  1. Винаги, когато видя, че си написал нещо за WWE или просто около кеч сферата, с радост го прочитам. Сега реших и да коментирам написаното от теб. Браво, много си прав. Очаквам следващите ти постове, като мисля и аз да направя блог. Не с цел да те копирам или нещо, а просто и аз да коментирам по различни теми, тъй като обичам това да го правя без да следвам някакви правила в различни facebook групи и сайтове.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че постовете ти допадат. Действай смело с блога и пиши, но имай предвид, че е хубаво да не гледаш насила и по навик, ако в даден момент продуктът на WWE (или която и да е компания) ти стане крайно скучен или неприятен. Така се губи не само удоволствието, но и писането става една безкрайна (а и в голяма степен безполезна) критика. Една почивка от кеча в такива ситуации помага.

      Изтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...