WWE Battleground '17 - поредна доза предвидимост или пълна торба с изненади?


Ето, че минаха две седмици от последното PPV на WWE и е време за следващото. С "WWE Battleground 2017" обаче ще подходя различно. Първо, ще посоча какво се опасявам, че ще се случи на PPV-то. След това пък ще споделя и скромните си надежди за резултатите от мачовете, които вероятно няма да станат реалност, но, хей, хубаво е човек да показва и малко оптимизъм. 

Нека започна с това, че за мен има огромна опасност "WWE Battleground" да продължи серията от предвидими, а по тази линия и леко скучни PPV-та на Smackdown. Харесвам синьото шоу, за мен то е по-добро и по-свежо от split-a насам, но в последните месеци в сините PPV-тата определено има доста забележими слабости. Големият процент предвидимост е една от тях. Къде е рискът сега?

Ами, на първо време, в Сина. Американският герой се завръща, ръси надъхващи слова, вее флага. Бам! Мач срещу "злия чужденец" Русев. И то не какъв да е мач, а със знамена, за да бъде повдигнат малко американския дух. Тази история сме я гледали твърде много пъти и за съжаление знаем как свършва. Още когато обявиха, че Сина се връща на 4 юли, много хора вече виждаха как той е следващият претендент за WWE титлата, който ще се изправи срещу другия "зъл чужденец" Джиндър Махал. Flag Match-ът на хартия е чудесна прелюдия за шанс за титлата. Проблемът? Ще се повторя, но... ТОВА ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ.

Най-близкото до акъла на човек нещо е, че Сина ще победи любимият син на Пловдив (тм), а Джиндър Махал пак ще изшмекери пътя си към трета поредна победа срещу Ортън в Punjabi Prison мача. И всичко това, за да се стигне до dream match-a на всяко индийско чаве - Сина vs. Махал на SummerSlam. Само като го пиша нещо ме наболява, какво остава да трябва да го гледам. 

Другите предвидимости са AJ да запази срещу Оуенс, а The New Day, едни ужасно незаслужили претенденти, този път да успеят да вземат титлите на доста по-свежите и интересни от тях в момента The Usos (едно от нещата, които не съм вярвал, че ще пиша).

НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА, КАЗВАТ.
ВИНИ МАК ОТГОВАРЯ: F*CK U, НЕ ЗНАМ КОЯ Е ТАЗИ НАДЕЖДА.

Вариант 2 е Smackdown да ни шокират с едни свежи и различни резултати, които да доведат до нещо свежо и различно на SummerSlam. Да речем, че всички грешим за предвидимостта на Punjabi Prison мача и Ортън си върне титлата. Бяхме сигурни, че ще я запази на Backlash, пък стана тя, каквато стана. Кой казва, че Пепелянките не са добри катерачи? Не, че съм приритал баче Ранди отново да е шампион, но ако това стане и face се сдобие титлата, то тогава се отваря една наистина свежа възможност за...

РУСЕВ ПРЕТЕНДЕНТ ЗА WWE ТИТЛАТА! То ще е викане, то ще са танци, то ще е марк аут-ване и бурно изразен в писмен вид ентусиазъм! И с право. Гордостта на милата ни родина отдавна е готов за един по-сериозен пуш и вражда за световна титла. Една победа над Сина ще го изстреля точно там. Вражда с Джиндър няма как да има - точно с тях WWE няма да рискуват с heel vs. heel история, още повече, че двамата имат сходна основа на образите в момента. Заради това от значение е и дали Ортън ще си върне титлата преди това. Orton vs. Rusev е нещо, което май не сме гледали в по-дълга история, а ако доведе и до шампионство за нашенеца... Надежди, бе, надежди. Чакат да бъдат попарени от нелогичната ръководна машина на WWE. Естествено, на победа на Русев пречи наличието на американското знаме в мача и нуждата то да бъде развявано отново и отново пред очите на интелигентите, избрали Доналд Тръмп за президент.

Надявам се и The Usos да запазят. Вече обясних защо. За AJ vs. Owens нямам чак такива големи претенции, но с двама толкова добри кечисти поредна смяна на титлата и продължаване на враждата няма да са проблем. Защо пък Оуенс не си я върне, за да може да се стигне до един blow-off на SummerSlam? Или пък до Оуенс срещу Сина за US титлата. Ако чудото стане и Сина загуби Flag Match-a, той ще трябва някак да се реваншира на своите братя и сестри американци. Какъв по-добър начин, от това да опита да вземе US титлата от "злия канадец" (злите чужденци станаха малко повече, don't ya think?) Кевин Оуенс. Троен мач Cena vs. Owens vs. Styles също не бих отказал, ама тук вече твърде много fantasy book-вам.

Махараджата (lol) се гневи, защото и сам е осъзнал, че друг "зъл чужденец" (tm) заслужава WWE титлата повече от него. Enter Khan Rusev!

Естествено, не трябва да пропускаме и undercard-a. Тук нямам чак толкова големи разминавания между очаквания и надежди. За мен е правилно Шинсуке да продължи победната си серия 1-на-1 и да победи Корбин, който след това може да навакса с успех в друга вражда. 

Малка вметка: Абе, вие помните ли Долф Зиглър? Спокойно, и WWE пак го забравиха.

При жените продължава да е налице някаква сериозна липса на планиране. Миналият месец Лана стана претендент от нищото, а фокусът падна върху MITB мача. Този път дори не си направиха труда да намерят противничка на Наоми, ами вместо това всички от MITB мача без победителката Кармела (и плюс Лана) са набутани в No1 Contender's Match. Четирите, които не спечелят мача, сигурно ще имат мач по двойки на SummerSlam. Това сериозно вдига шансовете на Наталия, btw, но няма да предполагам, защото, честно казано, изобщо не ми дреме.

За финал оставих нещо специално: едно от най-интересните неща за "WWE Battleground" е разкритието на това кой тормози The Fashion Police. Не се бъзикам. Кой уби конят, дами и господа? Кой разби участъка? #КОЙ? Смела бирепрогноза: ами ако са Singh Brothers? Представете си - протежетата на Махал се разкриват като тайнствените злосторници, а Breezango, бидейки толкова велики, колкото са, ги премазват. След това заради сериозният побой Singh Brothers не могат да помогнат на Махал, той губи титлата, Ортън става шампион и ето я нуждата от... какво?

РУСЕВ ПРЕТЕНДЕНТ ЗА WWE ТИТЛАТА!

1 коментар:

  1. Много Fantasy Booking, много възможности, но нито една реалност. Това е лошата реалност. Ако Русев имаше шанс да бъде претендент - АМЕРИКА СЪЩО ЩЕШЕ ДА ПРАЗНУВА, НО НЕКА Е СИИИИИИНАА.. СУПЕЕЕЕР СИИИИИИИИИНААААААА..... :(

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...