"Blade Runner 2049": Джаред Лето беше отвратителен Жокер, но може да е приличен "модерен Исус"

Киното може и да не търпи еволюция, но маркетингът, свързан с него, определено го тресе такава. Доказателство е поредната доза hype за "Blade Runner 2049" - продължението на култовата фантастика на Ридли Скот от 1982 г. Без да съм голям фен на оригиналния филм, някак си се оказах въвлечен във вълната от очакващи премиерата на новата лента.

Причини за това много. Първо, Denis Villeneuve*. Режисьорът на "Blade Runner 2049" ме впечатли със своя "Arrival" (гледайте!), а добрите ми впечатления бяха затвърдени и от "Enemy" с Джейк Ийленхейлъ**. Тези дни най-накрая стигнах и до "Sicario", който дълго отлагах поради неясни причини. Доказаният талант на френчо-канадеца да композира картина, звук и актьорска игра в едно чудесно цяло ме кара да вярвам, че ни очаква запомнящ се филм.

Второ, Харисън Форд. Приемете го като проява на непоклатимото уважение, което всеки Star Wars-фен изпитва към участниците в оригиналната трилогия. А и ме забавлява как на Форд вече тотално не му дреме и се опитва да пенсионира всичките си култови персонажи, правейки няколко милиона помежду другото.

Трето, но не чак толкова силен фактор - Раян Гослинг, който беше бетон в "Drive", а направи и приятни и най-вече разнообразни роли в "Ides of March" и "The Nice Guys". Със сигурност е по-добър избор за наследник на Форд от Шие (с)Любов (да, вече си лигавя, защото ми писна от хора с трудни за изписване/произнасяне имена...).

Освен постерите, тийзърите, трейлърите и т.н., част от маркетинг кампанията на "Blade Runner 2049" включва и три кратки филма, режисирани от различни хора. Целта е да се покажат и загатнат важни моменти в 30-годишният интервал между действието в оригиналния филм и задаващото се предложение. Първият short се казва "2036: Nexus Dawn" и е режисиран от сина на Ридли Скот - Люк:


Не мога да не се съглася с "Too. Many. Cuts" коментара под видеото, но като цяло одобрявам идеята подобни "филмчета" да запълват дупката между двата пълнометражни филма и да служат за допълнителна реклама. Изглежда и огорчението ми от опропастения "Жокер" на Джаред Лето в "Suicide Squad" вече е поотминало. Този "модерен Исус", който той играе тук и в самия "Blade Runner 2049", определено ми допада като замисъл, а за малкото видяно - и като изпълнение. Но да видим целия филм.

Кога? Премиерата е на 6 октомври. Целият трейлър можете да гледате тук.

* Държа да отбележа, че без Google-подсказки успях без грешка да напиша фамилията му в оригинал. Нещо, с което незнайно защо се гордея. Виж, добавих едно излишно "n" към "Denis", но няма перфектни хора.
** Не се пулете, за Gyllenhalle става дума. За произношението на неговото име вече си припомних интервюто му с Conan.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...