WWE No Mercy 2017: Второразрядното PPV с двата WrestleMania мача (БиреПрогнози)


WWE нямат милост. Идният понеделник съм редовна смяна, поради което няма да мога да гледам „No Mercy 2017” на живо, няма да мога да го гледам и сутринта. Вместо това ще трябва цял ден да се пазя от спойлери, опитвайки се да се добера непорочен до вечерта и да изгледам шоуто.

А определено съм развълнуван за него, имайки предвид двата главни, WrestleMania-worthy мача (всички го казват, да, но е факт). Останалата част от карда също е достатъчно прилична. Безмилостно препускам през него, като подчертавам имената на своите очаквания за победители в мачовете.

- WWE Universal Championship: Brock Lesnar © vs. Braun Strowman – THE MONSTER CHAMPION amongst men! It’s time, baby! Ударно подкрепям идеята Строумън да е човекът, който ще вземе титлата от Леснър и да продължи да мачка през следващите месеци (преди неизбежното да се случи и да бъде спрян от The Big Помияр…). Това е един от малкото случаи, в които WWE дават на (с)марковете това, което те са си поискали, и определено съм доста надъхан. Braun спечели и мен с невижданата си за такъв гигант подвижност, постоянно усъвършенстване на микрофона и ринга, както и цялостното усещане за неунищожимост, което носи.

Надявам се на въргал, подобен на този между Леснър и Джо, както и на зрелищния четворен мач за титлата от “SummerSlam”. Суплекси и bodyslam-ове да се редуват в опита на двете чудовища да докажат физическото си превъзходство на ринга, метални стълби да бъдат подхвърляни все едно са от картон, а коментаторските маси и столове отново да са оръжия в ръцете на Строумън. Очаквам меле, бе! Въргал! И нов шампион, разбира се. Победа тук ще утвърди Строумън като може би най-успешният „big guy” в WWE от години. Чак ми е странно, че го подкрепям, но, мамка му, иска ми се това да се случи. DOOMSDAY VS. HULK! BRING IT!

- RAW Tag Team Championship: Seth Rollins/Dean Ambrose © vs. Sheamus/Cesaro – Тази вражда загуби инерцията си от предния месец, което е нормално. Освежиха я любопитно с частичното включване на The Good Brothers и Hardy Boyz, но нямаше как – все пак билдът за „No Mercy” беше около 4-5 седмици. Rollins и Ambrose трябва да запазят тук, защото дори от гледна точка на развитие на историята крехкият им съюз има нужда от победи, за да се утвърдят като истински отбор. Нещо, което THE BAR (!) вече постигнаха във враждата си с Hardy Boyz и от което не се нуждаят сега. Това е може би най-важният за мен мач от undercard-a и се надявам да достигнат нивото на сблъсъка си от SummerSlam.

- IC Championship: The Miz © vs. Jason Jordan – ОК, всички го очаквахме, нали? Даже е странно, че го отложиха толкова дълго, но реално историята между двамата се развива от 2 месеца, макар понякога и само с дребни детайли като търканията между Енгъл и Миз. И тук използваха The Hardy Boyz като временен пълнеж, но все пак накрая пак всичко опря до 1-на-1 мач между Често-говорещият-истината heel Миз и Момчето-което-срещна-смаркския-отпор Джордан. „Енгъл младши” за мен все още е твърде зелен, а и push-ът му до момента среща фенската съпротива. Предпочитам Миз да запази да видя някой като Балър в борбата за IC титлата.

- WWE Cruiserweight Championship: Neville © vs. Enzo Amore – Ензо, изглежда, наистина е адски дразнещ индивид и в истинския живот, щом позволиха на Миз да го съсипе на живо в RAW по такъв брутален начин. Използваха го за храна не само за IC шампиона, но и за Строумън. След като те го оглозгаха най-безцеремонно, ще е грях Невил да загуби от него. Вече направиха една грешка с CW шампиона миналия месец (смяната на титлата с Тозава в рамките на седмица). Втора такава не е нужна. Честно казано това е мачът, за който най-малко ми дреме, защото не вярвам дори Невил да успее да изкара добър мач от Ензо.

- Five-Way RAW Women’s Championship: Alexa Bliss © vs. Sasha Banks vs. Bailey vs. Nia Jax vs. Emma – Не знаеш как да буукнеш женската си дивизия? Вкарай всички жени в един мач за титлата! Няма да се оплаквам, защото в случая има основателни причини този мач да се състои. Тревожа се обаче, че чрез него за пореден път ще прецакат Nia Jax. Иска ми се тя да удари по една масивна задница в муцуните на останалите четири кльощавелки и, напълно в реда на нещата, да се превърне в Braun Strowman в женската дивизия на RAW. Замислих се срещу кого искам да гледам Асука след дебюта й и Джакс е единственото име, което изскача в главата ми. Естествено, мачът трябва да е за титлата на Джакс и streak-a на Асука, след като тя вече е прегазила останалите 4 в този мач… GUEST BOOKER BIRE MODE ON, BAY-BAY!

- Man-vs-Man: Bray Wyatt vs. Finn Balor – Да видим... WWE продължиха поредната скучна вражда на Брей, като решиха да махнат най-интересното от неговия опонент – боята. Вярвам, че Фин може много повече, но не и срещу Уаят, който откакто е в RAW просто убива интереса към хората, с които враждува. Този мач е съвсем с малко над CW Championship-a по критерия „Бирко не го е*е”. Надявам се на (бърза) победа за Фин, след което да отпрашва към IC титлата.


- ROMAN REIGNS VS. JOHN CENA – Писах надълго и нашироко за този мач, когато стана ясно какво планират WWE за „No Mercy" (четете тук). Сега, няколко седмици по-късно, мога само да потвърдя, че подкрепям Сина. Изглежда стигнах до този момент, в който трябва да избирам между омразния face на моето поколение и омразния face на новото поколение. Избирам познатото зло. Най-малкото Сина вече не ни го тикат така нагло в гърлата, след като години наред трябваше да gag-ваме до сълзи на всяко негово шампионство или „неочаквана” победа в голям мач. От Рейнс обаче не се отказват. Тази година опитаха да се укротят и с него (все още не е държал титла, но пък „погреба” Гробаря), но все пак нещо в мен се свива неприятно всеки път като чуя някогашната музика на Shield.

Проблемът е, че си мисля, че ще дадат победата на Рейнс. Вероятно от бизнес гледна точка това е правилният избор и в друг случай бих подкрепил победа на младото пале над старото куче, но в случая съм твърде anti-Reigns настроен. А и не знам кой им е писал промотата през последните седмици, ама Сина съсипваше Роман всеки път. Може би именно заради това ще дадат победата в мача на Рейнс. „Hey, нямаме аргументи защо той е по-добър, ама би, нали?”. WWE логика.

------
Ще се повторя – развълнуван съм, което рядко се случва. Имам наистина голямо желание да гледам три мача от карда (двата главни и отборния). Другото е на кантар с два ОК мача и два, които изглеждат обречени откакто са обявени. Но по-големият пропуск за мен отново е липсата на мач за Hardy Boyz, които през последните 2 месеца WWE сякаш не могат да решат как да буукват и може би ще е по-добре просто да ги преместят в Smackdown.

Интересно е и друго – кой мач ще закрие шоуто. Аз съм от хората, според които това почти винаги трябва да е мачът за главната титла, но Сина-Рейнс е от онзи тип mega star сблъсъци, на които публиката е като откачила и за които после си казваш „Това трябваше да е главният мач” (Скалата vs. Hogan на WrestleMania X-8). А и може би там залогът всъщност е по-голям, защото Супермен v.1.0 ще брани суперменството си срещу Супермен v.2.0.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...