Защо пък точно Оуенс срещу Шейн в Hell in a Cell


Това, че Hell in a Cell мачът, който ще гледаме тази година, е Kevin Owens vs. Shane McMahon говори за няколко неща, драги кечогледащи от всякакъв пол и възраст.

Първо, че цяло лято WWE не успяха да изградят достатъчно интересна и смислена вражда, която да завърши в най-подходящия мач за завършване на вражди. Героят на всички канадци от индийски произход Джиндър Махал отказва да спре да прави безумно тъпи мачове и да пусне пустата WWE титла. Не му се получаваше с Ортън, сега не му се получава с Накамура. Да го вкарат в Hell in a Cell ще е legit ад за нас, не kayfabe такъв за него. В мидкарда положението също не е цветущо. Колко висока беше Smack-a преди година, колко ниско падна...

Второ, мазохизмът на Шейн се е поразбудил и иска да си причини някоя безумна травма, скачайки от клетката. Фетишът на "младия" МакМеън към това сам да падна от разни места, все едно опонентите му са го бутнали, е добре известен на всички ни. След като се опита да направи същото с хеликоптер по-рано през годината, сега меракът му за втори път в живота си да скочи от Hell in a Cell явно пак е налице. Ей така, за да изкара акъла на жена си и децата, докато дебили като мен и вас пляскат на липсата на акъл в главата му.

Трето, че WWE все пак не са се отказали от Кевин Оуенс като "топ гай". Вкарат ли те във вражда с МакМеънци, шансът да намажеш нещо по-така е голям. В случая Оуенс най-вероятно ще "намаже" близка среща с чука на носоватия си ментор Triple H, но да се надяваме, че след това ще го докара и до мач за световна титла. 

Първото царуване на Оуенс с главна титла беше подарено именно от Triple H. Прекрасно развитие на историята ще е година и нещо по-късно Triple H да е този, върху когото Оуенс ще стъпи, за да се докопа до втора световна титла. 

Всички връзки започват бурно и щастливо...

Guest booker-ът в мен никога не спи и веднага наредих нещата в главата си - Оуенс унищожава Шейн в Адската клетка и насочва вниманието си към последния не-пребит МакМеън - Стефани. И тук геройски се завръща Triple H, който след загубата си от Сет Ролинс на WrestleMania се е излекувал от The Authority егото си и сега е просто доброто шефче от NXT. Той застава на пътя на един от най-успешните си проекти - демек самия Оуенс, но също става негова жертва... да речем на "Survivor Series", че от 4-те големи PPV-та това продължава да е най-пренебрегването. Там обаче Оуенс сразява и "създателя" си, след което насочва взора си и към WWE шампиона.

Който за целта обаче вече трябва да е друг, а не Джиндър. Макар че и така ще е забавно - канадец с френски произход срещу канадец с индийски произход. Направо да лепят един кленов лист на колана.

А знаете ли какво друго може да стане? В неделя Шейн да победи Оуенс в Hell in a Cell мача. Което ще е абсурдно, защото няма никаква друга смислена причина за това Шейн да участва в такива големи мачове освен да пада от противниците си. Но кога WWE са ни разочаровали, що се отнася до това да ни дадат нов повод да псуваме? Да ви напомням ли колко дълго продължи мача на Русев с Ортън на "SummerSlam"? Или кой си тръгна с титлата от мача Lesnar vs. Strowman?

Но това е разговор за друго време и място. Какво ще стане в тази поредна Адска клетка, пръкнала се от нищото, ще разберем в неделя. Прогнози за целия (не особено вдъхновяващ) кард от мен ще получите по-късно през седмицата. Може би на видео във Facebook.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Колко надъхващ беше WWE Raw през 2002-а

Носталгия. За това ще си говорим днес. За онези времена в WWE, в които безспорният (тогава) световен шампион присъстваше във всяко шоу, а н...