Абсурдната гениалност на "Събудения/счупен" Мат Харди


Вторник сутрин.

Вече готов за излизане и работа, лежа на леглото. Темз нанася последни щрихи, за да подсили още повече своята прекрасност, и обикаля из спалнята. От време на време ме поглежда смутено, чувайки странните реплики, които се носят от говорителя на телефона ми. Личи, че не разбира на какво се дължи широката ми усмивка.

В един момент от телефона се разнася дебилен смях, а самият аз също започвам да се смея. Темз ме поглежда още по-объркано и тихо казва: "Това е един от моментите, в които се чудя защо съм с теб".

Приемам го с усмивка, уверен в качествата си, които я държат в Биреното кралство. Объркването й се дължи на факта, че все още не съм я запознал с гениалността на Мат Харди.

Защото това, което правех в този момент, беше да гледам общото промо, което той и Брей Уаят имаха в последното издание на WWE RAW. Да, кеч, скъпи приятели. Но дори да не споделяте тази моя страст, вероятно е да си спомняте за братята Харди, които бяха доста популярни и у нас в кеч-бума около 2000-2001 г. Доста години по-късно Мат отново е в WWE и след няколко месеца на по-скоро безцелно лутане из шоутата най-накрая получи възможност да покаже бижуто, което сам създаде.

Представям ви WOKEN (Broken) Matt Hardy:Странно, нали?

Някак нелепо, абсурдно, дори малко безумно, но все пак весело по свой собствен начин. А кечът, бидейки развлекателен спектакъл, понякога трябва да ни дава точно подобен тип различно забавление. Той не е само сериозни скандали и мачовски изпълнения, които да дадат повод на персонажите да решат проблемите си в мач на ринга. В себе си той има и доза комедия.

Чарът на персонажа, който Мат Харди създаде в TNA (доскоро втората най-голяма кеч-компания в САЩ, конкуренция на WWE), донякъде е именно в това, че той има добре прикрита комедийна нотка. Мат предлага нещо различно и оригинално - образът на психически нестабилен човек, чието поведение скача от абсурдното към маниакалното. И не само това - Харди играе толкова убедително и отдадено персонажа си, че след като си го видял веднъж, вече не можеш да го приемеш "не-счупен".

Историята на Broken Matt Hardy персонажа можете да прочетете и в Wikipedia, но все пак ще обясня накратко за мързеливите, но любопитни. Преди няколко години Мат беше в TNA. След мач срещу брат му Джеф, той обясни, че нещо в него се е "счупило". Започна да използва полу-британски, полу-идиотски акцент, както и да обяснява, че душата му е на хилядолетия и просто сменя смъртни тела - последното от които е това на кечиста Матю Харди

Последваха няколко мача/сегмента, които приличаха повече на телевизионен сериал, отколкото на живо кеч-предаване, а абсурдните елементи от историята се трупаха - градинар-убиец, братът с промит мозък, дронът, който следи хора и излъчва холограми с Мат, и още, и още. 

След като братята Харди се завърнаха в WWE през април т.г. Мат не можеше да използва образа заради съдебен спор с новите собственици на TNA. Но ето, че някакво решение изглежда е намерено и всички фенове можем да се радваме, че "счупеният" Мат Харди най-накрая се събуди в WWE. Това определено ще ни даде още доста запомнящи се сегменти в RAW и още една причина да гледаме шоуто.

А може да доведе и до още по-голямо чудо - интересна вражда с участието на Брей Уаят (другият от видеото). Който разбрал, разбрал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...