Спартанец с два чадъра из мъгливия Благоевград

Поредните луди десетина дни вече са в миналото. Във влога ни (влог ли е, питам аз) "С книги под завивките" най-накрая успяхме да сефтосаме 2018-а и то как! С препоръка за комикс, bay-bay! 

За това трябва да благодарите на Благо Иванов (OperationKino), който подпита за тази възможност под един преден брой. Бях се замислял за възможността, но е друго и някой друг да го предложи. И ето, че и тази малка екзотика се появи в последния ни брой. Естествено, с комикс за Батман. Темз заложи на нещо по-традиционно, в случая - книга на любимата й Амели Нотомб.


Сюжетът на "Речи против Катилина" звучи по-човешки любопитно, но е за тези от вас, на които им се чете нещо по-близо до реалността. За другите - пробвайте да четете комикси, бе! Ще се изненадате колко мрачни, сериозни и най-вече добре написани истории ще откриете там. Някои от авторите в жанра пишат след страхотен рисърч, вмъкват не само емоция, но и философия в разказите. В комбинация с красив арт се получават малки съкровища като "Batman: Europa", за който дори съм писал тук.

Но не само десетия (докарахме ги до десет!) брой на влога е интересното нещо от последните дни. Антоновден, например, тази година беше доста различен. С Темз си имахме си гости от една телевизия, с които повече от половин час си говорихме за четене, книги, влогове, блогове, подкасти и любов. Повече подробности ще ви разкрия като наближи моментът за излъчване на репортажа. Надявам се само, че колегите имат достатъчно материал.

Ако питате мен Темз беше по-концентрирана, кратка и ясна; аз се отплесвах и бях някак разсеян и разпилян. Но се справяме добре - нейната красота, стил и познания за бизнеса се комбинират чудесно с моята несериозност и, както личи, скромност.

След като ги изпратихме махнах 4-месечната си брада, за да сбъдна дълго планирано нещо: Бире с мустак! Естествено, не получих особена подкрепа за решението си, а и за да можеш да pull off-неш няколкото косъма над горната устна трябва да имаш повече години зад гърба си или просто да си Том Селек или Джоуи Райън. А аз не съм. Което е добре.


Специален поздрав за хората, които знаят кой е Джоуи Райън (p***s pretender!)! А следващата седмица тук в блога ще си говорим за книга и кеч. Мхм, мхм.

А ето, че дойде и уикендът и възможността най-накрая да драсна ред-два на всички вас. И то с невероятна скорост. Две кафета, Pepsi и позабравената тръпка от гледането на тенис ме направиха твърде енергично Бире. 

Играх си на спартанци из мъгливия център на Благоевград (на гости сме) с помощта на два чадъра - щит и копие. Учете децата си, ще спестите от играчки. You're welcome! Бих искал да опиша физиономиите на Темз и сестра й, докато въртях копието за радост на всички благоевградчани, но думите не стигат.

Леонид е аматьор, Киргиоз е слаб византиец. Казах.

1 коментар:

  1. И физиономиите на околните, докато те гоних, както истерясала майка гони чадото си...

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...