Най-накрая започва да се усеща като WrestleMania сезон


Джон Сина отдавна ми е омръзнал като персонаж. Да не кажа още през 2006-а, 2007-а... Стряскащо е, че не много неща в образа му са се променили за последното десетилетие, но концепцията просто работи - питайте всички деца, които му се радват все едно е супергерой (oh, wait...). 

Едно от най-неприятните неща около Сина е как понякога преиграва и се лигави в промотата си, с което подкопава образа на опонента си или важността на даден мач. Но когато е по-сериозен, целеустремен и дори леко злобен, Сина може истински да те надъха за даден мач. Промото, с което той предизвика Гробаря на мач на WrestleMania, е пример за това.

В рамките на няколко минути Сина успя да постигне това, което 3 PPV-та и множество седмични шоута и сегменти не успяха - да ме надъха за WrestleMania; да усетя, че сме в сезона преди най-голямото шоу за годината. 

Промото беше леко замаскирано като shoot, макар да знаем, че не е. Дойде изненадващо, защото самият той отсвири мач с Тейкър като невъзможен седмици по-рано (добър ход на WWE, между другото). Беше изпълнено със страст и включваше онази доза legit заяждане със семейния живот на Гробаря, която излиза извън рамките на образа на Мъртвеца и прави нещата по-"реални".

Не очаквах този мач изобщо да се случи, не съм сигурен и дали е закъснял, както казват други фенове. Но това промо ме накара да го очаквам, да тая надежда за още малко Undertaker магия, която преди година мислех, че сме загубили завинаги.

Ако сте го пропуснали, гледайте го:Подготовката на останалите мачове от карда на WrestleMania 34 също вече влиза в релси, макар тези мачове да не носят това усещане за зрелищност. Кардът към момента изглежда най-малкото добър - има мачове с потенциал за високо качество, има и такива, които може би ще се окажат overbook-нати и ще разочароват.

Трудно ми е, например, да ми пука за Angle/Rousey vs. HHH/Stephanie. Съмнявам се в това, което Ронда може да предложи на ринг, а наличието на двама part-timer-и един срещу друг не виждам как помага на младия и препълнен ростър. От друга страна участието на Ронда, която, изглежда, сериозно се е ангажирала с това да стане кечистка, ни спасява от някой наистина посредствен celebrity мач.

Радвам се, че отборните титли получават заслужено внимание. The Usos са сред най-заслужилите кечисти след невероятното си представяне през миналата година, макар тройният/четворен мач на Mania да не е оптималното предизвикателство за тях (по-скоро си ги представях с Owens/Zayn). Събирането на The Bar и утвърждаването им като отбор пък направиха дори Шеймъс приемлив за гладена. Тревогата ми е да не накарат вторите да джобят в хендикап мач на Строумън, което ще е обида за всички отбори в WWE и по света.

Като казах Строумън - неговата позиция в карда е най-големият грях на WWE. Той е Звездата на 2017-а с главно З, а накрая сякаш дори не знаеха какво да го правят на WrestleMania.

Дано за следващата година премислят плановете си добре, защото Строумън е може би най-перспективният им кадър в момента. Едновременно тъжно и смешно е, че вместо той, например, да е в мач за Universal титлата, там са Брок, който вече няма дати по договор и не се появява, и Рейнс, който заради анаболните си забежки май също няма да гледаме кой знае колко често по пътя му към пореден ME. Тъпо, но дори нямам желание да се ядосвам.

Същевременно хора като Балър и Ролинс са твърдо в мидкарда с Миз. Знам, че могат да сътворят отличен троен мач, радвам се и че любимата ми ИК титла получава заслужено внимание. Въпреки това усещам нещо нередно, когато на Леснър, Енгъл, Рейнс, Сина и Тейкър се обръща повече внимание. Но това е нормално явление през последните 5-6 години. Проблемът по-скоро е, че WWE не правят нищо да го променят, въпреки че с талантите, които имат в момента, могат да направят една отлична Mania, която да не е посветена на part timer-и. 

Ролинс, например, ме изуми с представянето си както в Gauntlet мача преди Elimination Chamber, така и в самия Chamber. Сякаш най-накрая се стигна до Reclaim частта от стария му таглайн - Redesign, Rebuild, Reclaim. Надявам се, че и него го чакат по-добри неща след Мания.

Smackdown изглежда доста ощетен откъм "звездна мощ", а не направиха нищо, за да "засилят" повече Накамура преди мача със Стайлс. Да, dream мач е и с него WWE се подмазват на много смаркове по света. Същевременно Накамура нямаше особено силна дебютна година, а вместо да го запасят с по-голяма инерция в месеците след Royal Rumble, те сякаш забравиха за него. Отсега очаквам Стайлс да запази.

Историята покрай Шейн, Сами, Оуенс и Браян е може би най-интересното нещо в синьото шоу, а и с продължителен build, но в крайна сметка важно е как ще се отплати, т.е. какъв ще е мачът с тяхно участие и кой ще победи. Дали пък WWE няма да дадат един отборен мач на Браян, в който да не прави много, само за да му запушат устата и да го откажат от мераците да иде в ROH/NJPW/където и да е другаде?

И да не забравяме, че Русев за момента няма мач, не се очертава и да има. Абсолютна гавра с един от най-over кечистите в компанията, дори ако оставим настрана пристрастността на всички ни от това, че е българин. Русев преспокойно можеше да е US шампион в момента, или поне да е във враждата за отборните титли.

Но дори без той да има мач, кардът на тазгодишната Мания става твърде обширен. По мои сметки ни чакат поне около 12-13 мача, а дори при 5 часово шоу не може да се даде достатъчно време на всички.

Но това са някакви предварителни кахъри, ако мога така да се изразя. До 8 април се надявам да успеем да запишем едно превю в подкаста "BIRECAST", а от месец-два ме сърбят пръстите и за ребуукване. 

Важното обаче е, че най-накрая започва да се усеща, че сме в WrestleMania сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...