Бирени пророкувания за WrestleMania (34): YES! YES! YES! Edition


Часовете до WrestleMania 34 сладко, сладко намаляват, a аз довършвам този текст докато гледам изумителния (за момента) NXT Takeover: New Orleans. Вече ви споделих прогнозите си за мачовете от RAW за най-голямото шоу, така че обръщаме поглед и на другата страна - към "The Sami and Kevin Show"!

Необятната Smackdown-ска шир тази година няма да е чак толкова необятна. Синьото шоу през последната година определено направи няколко крачки назад (Джиндър Махал беше WWE шампион, дяволите да го вземат) и това си личи и по карда. В него хем уж има големи мачове, хем те не се усещат точно като такива. Малко като със Сина - не би трябвало да го виждаме, ама го виждаме. Иди разбери...

Без съмнение най-завършената история за цялата Mania е тази около мача Daniel Bryan/Shane McMahon vs. Kevin Owens/Sami Zayn. Може би много хора го пропускат, но е впечатляващо, че това е мач с build от миналия SummerSlam. Тогава започнаха проблемите на Кевин Оуенс с Шейн, които доведоха до turn за Сами (отлично решение) и неразбирателството между Шейн и Браян. Но добрите шефове вече се разбраха и сега е време да набият лошите си (бивши) служители! Йей! Как са се променили времената от Остин vs. МакМеън досега...

Завръщането на Браян на ринг е нещо грандиозно, което щеше да е още по-специално, ако беше придружено с голям 1-on-1 мач с негово участие. Реалността обаче е такава, че не се налага да се бърза - Браян може първо да бъде тестван в отборна среда, където няма да е нужно да мачка тялото си нонстоп 20 минути, а освен това самият мач е логичен с оглед на историята. Още по-хубавото е, че е труден за предвиждане. Най-лесно е да кажем "Браян 100 про печели първия си мач от 3 години насам!". От друга страна условието за висящата работа на Зейн и Оуенс по принцип би трябвало да се разбира като знак за тяхна победа. Има го рискът и Шейн да се обърне срещу Браян. Аз лично ще заложа на победа на Браян/Шейн и преместване на Оуенс/Зейн в RAW.

Възможности много, което прави мача интересен. Някак не го усещам като голям WM мач, но това си е мой проблем. Вероятно само като видя entrance-а на Браян и това усещане ще се промени и ще йесвам лайк а мадарфакър.

Asuka vs. Charlotte ще е по-интересният женски мач на тази WM според мен. Стиловете на двете дами могат да се слеят по един интригуващ начин. Не смея да се надявам на бъдеща класика в историята на женския кеч, но все пак. Важното тук е Ас'ка да си тръгне с титлата. Около нейната серия от победи може да се изгради голяма история и в Smackdown, от която накрая да спечели някоя по-"зелена" кечистка. Шарлът вече е постигнала достатъчно и точно този успех не й е необходим.

В отборната дивизия имаме The Usos vs. The New Day vs. Bludgeon Brothers - мач с доста плюсове и минуси. Може да се превърне в чуден торнадо сблъсък, но може и да ни мъчат с глупави правила за смени - нещо, което сериозно осакатява мачовете с няколко отбора според мен. The Usos заслужават да са на Mania, но враждата им с The New Day трябваше да остане затворена глава от историите на двата тима още след Hell in a Cell. От друга страна съм съгласен, че мач The Usos vs. Bludgeon Brothers нямаше да е така зрелищен, а и вторите са с нелеп гимик, изваден от някой кеч учебник отпреди 30+ години. 

Хей, няма да се оплаквам от това, че получаваме още един отборен мач от по-добрата отборна дивизия в WWE в момента. The Usos, след невероятната си година, заслужават голямата победа тук, може би с туш над някой от The New Day, за да продължат след това да враждуват само с Харпър и Роуън.

Като сме започнали да говорим за запазването на титли, опасявам се, че Ранди Ортън ще си тръгне с наскоро придобитата си US титла. Четворният мач Randy Orton vs. Bobby Roode vs. Jinder Mahal vs. Rusev на хартия може да звучи като доста смахнат гювеч от хора, които WWE не са сигурни какво да правят в момента. Но този тип мачове имат една постоянна динамика поради по-големия брой хора в тях. Драмата и напрежението са съвсем различни, а има възможности и за spot-ове с повече хора.

Естествено, иска ми се Русев да удря и да мачка. Ще викам за това той да се окичи с поредна US титла, макар че е време да пращат пловдивския юнак към борбата за WWE титлата. Проблемът е, че WWE са инатливи и много мразят феновете да харесват някой, който не е "Избран".

И стигаме до dream match-а - WWE Championship: AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura. Мечтан мач, наистина, но само на хартия. Подготовката му беше почти никаква. "Хей, искахте Стайлс-Накамура - ето ви ги, но няма да си мръднем пръста за тях", отсякоха WWE след като Шинсуке спечели Rumble-a. Цял месец те забравиха за него, не направиха нищо, за да го изградят като сериозен претендент (една победа над Сина на Fastlane, примерно, щеше да е от огромна полза). Самият build също липсваше. WWE и преди са правили същото преди мач на Мания, когато смятат да продължат да развиват враждата и след това. Но, хей, говорим за мач за WWE титлата между две световни величия - дайте им добра история, дайте им злоба, дайте малко искра в този мач!

Няма я, което сериозно смъква и очакванията ми за него. В едно нещо съм почти убеден - след този build Стайлс ще запази. Победата на Накамура ще е някак от нищото, защото той изглежда сякаш дори не заслужава да е в подобен мач.

Но почакайте... има и още!

Kickoff-a, разбира се! Защо да не завършим с най-пренебрегнатите. Там все пак е сигурно, че ще получим нов шампион. Mustafa Ali vs. Cedric Alexander е сблъсъкът за Cruiserweight титлата, който може да се окаже един от най-добрите мачове за цялата вечер (ден?). Подобно на Aries vs. Neville миналата година. Жалкото е, че едва ли много хора ще го видят. 205 Live има още много път да извърви след рестарта си, но поне посоката е добра. А Седрик се очертава като нов шампион, макар че винаги подобни коронясвания имат леко сладко-горчив привкус, когато не са дошли след победа над шампиона.

Двете кралски битки пък събират в себе си не само джобъри и lower midcard-ъри, но и хора с успехи през изминалата година. Това ги прави поне любопитни. При женския Battle Royal имаме "вградена" постепенно развиващата се прото-вражда между Бейли и Саша Бенкс, така че и двете са опции за победител. Това само ще добави нов елемент към историята им. Друг вариант за мен е Кармела, защото ми се струва редно всеки MITB победител да бъде граден със значими победи. Между другото, очаквам накрая тя да кашира куфарчето си срещу шампионката на RAW, но може би няма да го направи още на WM.

В мъжкия Battle Royal имаме Барън Корбин, Долф Зиглър, Мат Харди, вероятно и Брей Уаят - хора, които получиха доста внимание през годината, но накрая пропаднаха до дъното заради огромния ростър и препълнения кард. Това е шансът им за изкупление, но само един ще може да се облажи с победа. Опасявам се, че WWE отново ще заложат на някоя неприятна изненада, ала Моджо Райли (какво стана с него, FFS). Друг, по-добър вариант за мен би бил някой завръщащ се след контузия кечист да спечели трофея. Кхъм, Джо, кхъм. Или любимецът ми от детството Кейн! Ако не стане кмет на Knox County, поне ще има утешителна награда. В общи линии мачовете в Kickoff-a изобщо не са "лошите мачове", а най-незначителните в очите на WWE (а вероятно и на феновете). Но и те ще добавят към магията на Мания по свой си начин.

Аз ви желая приятно гледане и продължавам с ROH Supercard of Honor и NXT Takeover. А може и да споделя (видео?) мнение за тях, ако ми остане някакво време. Ако ли не - приятно гледане на WrestleMania 34! И не забравяйте да си направите великденско кечаджийска трапеза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...