Guest Booker: Ако WWE Crown Jewel ставаше...


Голям мач за овакантената Universal титла, при който е ясно, че ще има нов шампион. Първият (и може би единствен) мач на Шон Майкълс от пенсионирането му насам. На пръв поглед безсмислен турнир, който обаче може да предостави интересни мачове. И, разбира се, много, ама мноооого саудитски петролни долари.

Въпреки всичко това WWE успяха да предложат едно посредствено PPV и да сътворят поне няколко разочарования в тези почти четири часа. "WWE Crown Jewel" е нагледен пример за това защо в момента не гледам редовно RAW и Smackdown.

След като отметнахме тъжната реалност, да си дойда на приказката: кеч-феновете и кеч-фенките, които са се подвизавали из блога, знаят, че от време на време обичам да ви представям своите варианти за това как според мен дадено шоу или дадена история щеше да е по-интересна.

Цялото разочарование от това, което WWE ни предлагат в последно време, доведе до нов такъв. Заглавието май достатъчно ясно казва каква е идеята на този Guest Booker - какво бих променил, за да стане "WWE Crown Jewel" по-добрo. Естествено, това е моята гледна точка - вариантите са безброй спрямо вижданията на всеки фен. Моята идея в случая е с минимални промени по седмичните шоута и с МНОГО промени по самото PPV да получим по-малко разочарования и повече добър кеч.

Стига празни приказки. Започваме с...

Guest Booker Bire: WWE Crown Jewel 2018
("Нямаше как да го отменим, за да не убият и нас")

Първият проблем в истинското PPV според мен беше, че целият Best in the World турнир беше наблъскан в него. Това са цели седем мача без да броим останалото в карда. Не само, че кечистите се преуморяват, но и няма как всеки мач да е добър. Решението: първият елиминационен рунд да мине в последните RAW и Smackdown, a, както някога беше в King of the Ring, за самото PPV да останат полуфиналите и финала.

В RAW Сет Ролинс, надъхан и озлобен след предателството на Амброуз, успява да победи Лешли. Барън Корбин "моли" Зиглър да направи всичко възможно да елиминира Енгъл. Така и става с помощта на Дрю Макентайър. Някои хора ще са против и ги разбирам - аз също искам да видя Ролинс vs. Енгъл, но според мен това трябва да стане на по-голямо шоу след по-дълъг build, а не в някакъв случаен турнир и то на полуфинал. В моя вариант Енгъл е недоволен и иска обяснение от Корбин, който вместо това назначава мач между Енгъл и Макентайър за Crown Jewel.

В Smackdown запазваме нещата - Мистерио побеждава Ортън, който след това злобно го пребива и потенциално контузва. Миз успява да победи Джеф Харди и е почти сигурен в това, че ще е финалист с оглед на състоянието на Рей. Имаме и две дребни промени по другите мачове - The Bar vs. The New Day вече ще е No DQ мач, а Джо иска да върне унижението от Super Show-Down и така мачът му с AJ Styles става Submission Match. Защо? Защото и двата мача сами по себе си не са нещо ново и вече не са интересни, а в такива случаи един gimmick помага.

WWE Crown Jewel 2018 - Бирен кард:

* WWE Tag Team Championship - No DQ Match: The Bar (c) vs. The New Day
* Kurt Angle vs. Drew McIntyre
* Best in the World Semifinal: Dolph Ziggler vs. Seth Rollins
* Best in the World Semifinal: The Miz vs. Rey Mysterio
* Best in the World Final
* WWE Championship - Submission Match: AJ Styles (c) vs. Samoa Joe
* Degeneration X vs. Brothers of Destruction
* Universal Championship: Brock Lesnar vs. Braun Strowman

Хоган открива шоуто и обявява, че победителят от Best in the world турнира ще получи мач за титла по свой избор в бъдещ момент (не като MITB, по-рано ще трябва да предупреди). Хълк обаче е прекъснат от Зиглър и Макентайър. Зиглър обяснява, че ще спечели турнира, Макентайър казва, че ще се погрижи за Енгъл, а след това и за Браун Строумън.

Първият мач е полуфиналът на RAW, в който Ролинс побеждава Зиглър, въпреки опитите на Макентайър да се намеси. В следващия полуфинал - този на Smackdown - Миз подхожда арогантно като мисли, че ще победи контузения Рей, но това му изиграва лоша шега. Мистерио го побеждава бързо и запазва силите си за финала. Да, минаваме без Rollins vs. Angle, но вместо това имаме за финал Rollins vs. Mysterio - един също потенциално добър сблъсък според мен, който звучи много по-смислено като финал на Best in the world турнир от Долф Зиглър срещу Шейн Макмеън.

След бързия мач Мистерио-Миз е нужно нещо по-тежко - в случая мача между Енгъл и Макентайър, който също е с потенциал да е добър brawl. Макентайър печели след бъркане в очите и Claymore. Когато обаче измореният шотландец се прибира зад кулисите, той е нападнат от Браун Строумън, който го размята наляво-надясно и го остава да лежи в останките от кетъринга (примерно). Едната пречка пред Строумън за вечерта е премахната.

Бързо прескачаме през следващите два мача - The Bar побеждават в своя No DQ въргал The New Day, а Стайлс запазва титлата си срещу Джо. След мача обаче Джо отново го напада и го блъска в стълбите. Идеята ми е, че логичното продължение на историята е Стайлс, Джо и Браян да имат троен мач за титлата на следващото PPV.

Стигаме до финала на Best in the World - Seth Rollins vs. Rey Mysterio. Чист мач, без намеси, техничен и с възможно повече време. В крайна сметка Ролинс печели трофея и бъдещият шанс за титла. В общи линии Ролинс е The Man в RAW с две титли, трофей, шанс за още една и огромна инерция срещу "завистника" Дийн Амброуз.

Отборният мач BOD vs. DX няма какво да го коментирам. Преди 10-ина години щях да му се зарадвам, сега... meh. Важното е, че в моя вариант е едва 15-ина минути. И напук на всичко BOD печелят, защото съм им фен :D (а и няма значение).

Стигаме и до мачът, който трябваше да е main event - имаш вакантна световна (вселенска, хехе) титла, мачът за нея трябва да закрие шоуто! На мнение съм, че Леснър и Строумън могат да спретнат един зрелищен въргал, от особения тип, който Леснър прави в последно време, а не глупаво изреждане на финални хватки. Едно нещо остава непроменено - Корбин удря Строумън с титлата преди мача. Това и един F5 обаче не са достатъчни да сложат край. И тук променяме нещата - Фин Балър идва и напада Корбин край ринга, което разсейва Леснър и така БЕЗУМНОТО повтаряне на F-5 ни е спестено, защото Строумън живва и мачът става сравнително равнопоставен.

След като Макентайър е бил разкаран по-рано, а Балър се е погрижил за Корбин, мачът продължава без намеси. Да, няма да е петзвездна класика, но ще има две строшени коментаторски маси, още един неуспешен F-5 и някой зрелищен Powerslam от последното въже, който да сложи край на мача и да направи Строумън шампион, за да осмисли цялото това шоу. Да - в моя вариант Строумън печели титлата и ще продължим да я виждаме редовно.

След това...

Според мен, когато book-ваш едно шоу, винаги трябва да гледаш напред. Това се опитвам и да правя - Строумън vs. Макентайър е готова вражда за Universal титлата, за която най-важното е шампионът да е на всяко шоу и да се защитава по-често. Победата на Ролинс дава на Амброуз още причини да го мрази. Действията на Корбин през цялата вечер и намесата на Балър са логични продължения на случващото се през последните месеци и нагласяват това, което аз бих направил на Survivor Series.

Писнало ми е от RAW vs. Smackdown истории и вместо това си мисля за един 5-on-5 Elimination Match за контрол над RAW - Team Angle (Angle, Strowman, Rollins, Balor, Elias) vs. Team Corbin (Corbin, McIntyre, Ambrose, Ziggler, Lashley).

Хиче не ми звучи зле. Даже се изкушавам да взема и него да разкажа...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...