Слушайте "С книги под завивките" - всеки понеделник по "Дарик Радио"

Снимка: Дарик Радио

Здравейте, скъпи блоготчеци, и за много години! В духа на традициите ще започна с пожелание, което обаче ще е по-скоро нетрадиционно: и през 2019-а продължавайте да се радвате на своите нърдски/гийкски забавления и хобита, ценете ги, развивайте ги и трупайте нови! Не съдете другите, дискутирайте с тях, а не сейте омраза, и се трудете за популяризирането на своите любими неща.

Като например да пишете за книги, кеч и комикси (и филми по комикси) в блог в интернет.

След като отметнахме това, ред е на новината, която отдавна вече не е новина. Вече повече от месец YouTube шоуто/влог "С книги под завивките" вече е и рубрика в сутрешния блок на "Дарик Радио" - "Дарик Кафе". Можете да ни слушате всеки понеделник в ефира на "Дарик" от 08:40 ч. Тъкмо докато пътувате за работа, лекции, училище или се опитвате да подредите началото на работния ден.

В общи линии с Темз там правим това, което и в YouTube канала - препоръчваме ви книги, които са ни харесали, докоснали, впечатлили или всичко накуп, с надеждата, че така ще помогнем поне на няколко души да открият едно ново за тях четиво, което до момента им се е изплъзвало. 

Освен това понякога обсъждаме и палави детайли около съвместния си живот, но, хей, любовта е хубаво нещо и за нея трябва да се говори. Също и за предизвикателството, наречено "гледане на котка".

Тъй като "Дарик" са модерно радио, епизодите на рубриката се появяват и в сайта на радиото, както и във Facebook страницата на "Дарик Кафе" под формата на видео от студиото (с оглед на това, че сме там, ясно е, че има какво да се види, мерси). Двойно по-хубаво е - освен че ни слушате, можете и да ни гледате, което е почти като влога, но на живо и без монтаж. За пример - последния качен за момента брой:


На 24 декември си взехме заслужена празнична почивка (спойлер: аз обаче бях на работа), а епизодът от 31 декември се получи много приятен, но, за съжаление, не беше записан. Можете обаче да наваксате с останалите тук: 

- Сефтето! (19 ноември)

Някои от книгите вече сме коментирали в YouTube канала, други не. С времето ще се опитаме да балансираме още по-добре двете, за да може гледащите клиповете ни и следящите радио-рубриката да получават едно още по-пълно изживяване. А, разбира се, ще продължим и да раздаваме подаръци от време на време, защото е ясно, че всеки обича да му подаряват неща.

Радио-рубриката нямаше да е възможна без инициативността на любимата ми Темз, както и без готините хора от "Дарик Радио", така отворени към идеята. А за мен новият радио-формат на "С книги под завивките" е сред големите успехи на 2018-а, тъй като още от първите ми лекции на тема "Радио" във ФЖМК (магистратурата някой ден ще бъде завършена! Казах!) разбрах колко много ме привлича то. Вероятно заради предизвикателството да ангажираш слушателя само и единствено с глас, без да разчиташ на външен вид, мимики и жестове (и секси бирени усмивки). То така се стигна и до подкаста Birecast, който във всеки един момент може да се завърне в слушалките и тонколоните ви. Но всичко с времето си.

  • За момента е нужно да помните само, че ви чакат нови видео броеве на "С книги под завивките", така че се абонирайте в канала в YouTube и харесайте страницата във Facebook.
  • Всеки понеделник от 08:40 ч. ни слушайте по "Дарик Радио".
  • И от време на време проверявайте блога, моят дългогодишен интернет дом. С оглед на това, че работата ми е свързана с ежедневно писане, е нормално, че не пиша толкова редовно тук, но в никакъв случай не съм забравил блога, а и имам толкова много неща, които да ви препоръчвам. Най-вече книги, комикси и кеч, да, но това е повече от ясно.


Бъдете велики и през 2019-а!
С обич: Бире

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...