Royal Rumble 2019 Прогнози


Само не Роман, само не Роман, само не Роман...

Сплел пръсти като за молитва тихо си нашепвам мантрата, която трябва да ни избави от това на WWE Royal Rumble 2019 да видим повторение на това, което се случи през 2008-а, но с тогавашния любимец на дедо ви Винс. 

И все пак по-големият въпрос според мен е дали този много добре изглеждащ кард ще може да отговори на очакванията, които създава:
  • 30-man Royal Rumble match
  • 30-woman Royal Rumble match
  • WWE Universal Championship: Brock Lesnar (c) vs. Finn Bálor
  • WWE Championship: Daniel Bryan (c) vs. AJ Styles
  • WWE SmackDown Women's Championship: Asuka (c) vs. Becky Lynch
  • WWE Raw Women's Championship: Ronda Rousey (c) vs. Sasha Banks
  • WWE SmackDown Tag Team Championship: The Bar (Cesaro and Sheamus) (c) vs. The Miz/Shane McMahon
  • WWE United States Championship: Rusev (c) vs. Shinsuke Nakamura (Preshow)
  • Fatal four-way WWE Cruiserweight Championship: Buddy Murphy (c) vs. Akira Tozawa vs. Hideo Itami vs. Kalisto (Preshow)
Едно от нещата, които за мен са едва ли не традиция на Royal Rumble, е по-свежият претендент за най-важните титли. Акцентът и без това пада върху самият Rumble мач. В подобна ситуация не е нужно някой продаваем и значим сблъсък за WWE или Universal титлата да бъде похабяван и така едно (или две) големи имена да пропуснат Rumble мача (колкото повече звезди в него - толкова по-добре). Вместо това подходящ е по-свеж претендент, който може да направи добър мач с шампиона, макар и да е почти сигурно, че ще загуби.

Фин Балър отговаря на това условие и се радвам, че замени Строумън. Повече от любопитно ми е как ще работи Леснър с него, но вече видяхме, че със Стайлс и Брайън му се получи. Единствено ми се искаше тези мачове да идваха след по-солидна история и build, а не почти от нищото, какъвто е случаят и сега. Победа за Балър ще е супер изненадваща. Ако се случи, ще раздвижи наистина много ситуацията около Mania (което понякога е за добро, понякога не толкова), но пък ще прецака възможността Ролинс да е този, който ще "кингслейне" Звяра.

За WWE титлата имаме другата добра опция за мач за главна титла на Royal Rumble - blow-off на вражда. И съм на мнение, че Брайън задължително трябва да победи Стайлс. Цялата тази история имаше за цел да изгради новия му heel образ и според мен успя. Същевременно рейнът трябва да е поне малко по-дълъг, за да е сериозен, а самият Стайлс има нужда за известно време да е далеч от титлата. 

Проблемът тук е кой ще е противник на Брайън на WrestleMania? Харди? Не, мерси. Мистерио? Още по-зле. Баче Ранди? Подкрепял съм Ортън години наред, но и той, и предните изброени вече отдавна нямат място в мачове за световни титли на Mania. Вариант остава RAW кечист, който да спечели Rumble-a и да избере да се бие за WWE титлата, но WWE, за съжаление, от години бягат от този иначе интересен вариант. Иначе Brian vs. Balor ще е велико нещо, когато се случи.

Undercard-ът тази година също е силен, което за мен винаги е било важно в RR. Съвсем леко претъпкан е, но така е с толкова много титли и два Rumble мача. Ето как най-важният за всеки патриот мач - този на Русев - е в preshow-то, като там е и потенциално страхотния четворен мач за Cruiserweight титлата. Но пък ето две причини човек да гледа едно preshow, нали така? Залагам на успешни защити и за двамата шампиони.

Смяна на титлата е по-възможна в мача за отборните титли на Smackdown. Не за друго, а защото WWE имат кофти навика да се гаврят с отборната си девизия, като дават титлите на двама кечисти, които скоро ще враждуват. И ако нещата наистина вървят към Шейн срещу Миз (сериозно ли някой иска да гледа това?) на Mania, шансовете те да спечелят тук не са малки. Залагам на тях, предпочитам The Bar да запазят.

Ронда със сигурност ще запази своята титла (сори, Саша), но интересното е как ще се развият нещата около мача между Асука и Беки. Очевидно гласят нещо с Ронда, Беки и може би Шарлът за Mania, което означава, че по-вероятно е Беки да загуби от Асука (може би заради Ронда или Шарлът?), а след това една измежду Беки/Шарлът да спечели Rumble-a. A защото не и двете, което ще улесни тройния мач? 

Не, че искам такъв. Оптималният вариант за мен е реванш между Асука и Шарлът и Ронда vs. Беки, но все ще намерят как да набутат малката Флеър в хубавата вражда...

И стигаме до Royal Rollins или Rollins Rumble. Както предпочитате. Ясно е кой трябва да е победителят тук и точно заради това няма да е той. Проблемът е, че в опита си отново да изненадат с победителя в Rumble мача, WWE ще ядосат много фенове, а реално не виждам кой друг кечист е в позицията да спечели без после да не искаме да се сещаме за този мач. Ако не е Ролинс, най-добрият вариант е Сами Зейн да се върне като фейс, да победи и да се изправи срещу Брайън на Mania (too much ROH фантазии, знам). Кое е най-страшното? Рейнс се връща и печели Rumble-a.

Треперете от тази идея... При мен лично притеснението е налице. И макар да имам интерес към Royal Rumble, отново ме гложди, че ще съм доста по-доволен след NXT Takeover-a.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...