Не вярвах, че ще се зарадвам на Батиста в WWE през 2019-а

Признавам им го на WWE, изненадаха ме. Не по начина, който да ме накара да марквам като бясно псе, тичайки от стая в стая, но достатъчно, че да си кажа "Хей, това е интересно...". И ей ме на, за пръв път от доста време изгледах цял RAW и причината за това е (чичо ви/дядо ви) Батиста. През 2019-а. What's up with that?

Краят на RAW обаче имаше два елемента, които ми липсват в кеча днес: истинска и интригуваща изненада и INTENSITY, brother! 

Трябва да го признаем на Батиста, актьорските начинания са му помогнали - имаше само една реплика, но я поднесе по отличен начин. А и забележете детайла с това как сам си замъкна оператор, а другият тичаше към "мястото на действието", за да улови случващото се. Така се създава усещане за реализъм. Този, който е продуцирал този сегмент, заслужава повишение на заплатата.Иначе Батиста мрънка за WrestleMania мач с Triple H вече няколко години, но просто не искаха да му го дадат и това е разбираемо. Дали заради опасността AEW да го подпишат, дали заради слабия сезон, но ето, че все пак са се навили. Но ето как с един успешен сегмент успяха да събудят в мен и предполагам не само в мен интерес към мач, който по никакъв начин не исках да гледам до вчера. Не през 2019-а, а изобщо. 2005-а ми стигаше.

Роман. Ремисия. Рейнс.

Трябва да кажа нещо и за Роман, нали? Ами радвам се за Джо Аноа и това, че се е преборил с левкемията. Началото на шоуто беше наистина емоционално - от клипа с неприятната новина през октомври, през поздравите с фенове в публиката, промото (доказателство, че когато човек има свободата да импровизира, усещането е съвсем различно) до прегръдката с Ролинс. 

За завръщането на образа Роман Рейнс обаче съм раздвоен. Не ми се иска да го признавам, но WWE имат нужда от Рейнс преди Mania. Защо? Защото за 4 месеца не успяха да изградят някой като достатъчно "голям", а вместо това "дропнаха" топката с една камара народ. Абсурдното е, че в NXT успяват да градят нови и интересни персонажи, а в RAW и Smackdown очевидно им е невъзможно.

А и най-голямата ми тревога е, че голямото завръщане ще доведе до включването на Роман в мача Ролинс-Леснър и, ох... до спечелването на прокълнатата Universal титла.

KofiMania, brother!

Наложи се да пренаписвам частта от тази публикация, свързана с Кофи, защото само с един сегмент WWE завъртяха на 180 градуса ситуацията около него.

Едва преди месец никой не очакваше Кофи Кингстън да е в значима singles програма около WrestleMania, какво остава за такава за световната титла. WWE също не са го очаквали, бъдете сигурни. Кофи беше вкаран в последния момент в Elimination Chamber мача за WWE титлата заради контузията на Мустафа Али. Да повторят Gauntlet постижението на Ролинс от миналата година, но този път с него, беше на пръв поглед странно решение (Road Dogg го е питал дали ще се справи, по думите на Кофи в подкаста на Edge/Christian), но даде резултат - веднага се появиха хора, които да поискат Кофи да спечели титлата. Нещо абсурдно 2 месеца преди Mania за човек, добавен като резерва в мача.

Кофи не спечели, но отличните реакции доведоха до това да бъде букнат силно и в самия Chamber мач. Толкова силно, че да е последният елиминиран. WWE се пуснаха по инерцията и Кофи беше направен претендент за Fastlane. И бам!

Отново се прояви новия образ на Винс, базиран на истинския него - "фак лоджик, летс скрю сам гайс". Първо беше Беки, сега и Кофи го отнася, което обаче създава реалната възможност той да е претендентът (или поне един от претендентите) за титлата на WrestleMania.

Това би бил логичния в момента, но и наистина изненадващ план с оглед на това, че доскоро Кофи и цялото New Day бяха забутани в нищото. А като нищо и да спечели титлата. Все пак са се случвали и по-фрапантни неща в миналото, а най-малкото ще е шокиращо. Големият проблем? Кофи в мач за WWE титлата на WrestleMania в този момент е много далеч от моята лична представа за "големия мач" за нея, който би трябвало да получим на най-голямото шоу в годината.

Smackdown имаше още няколко силни момента. Завръщането на Мат и обединението с Джеф ме кара да се надявам на един по-солиден отборен мач за WrestleMania - Hardyz vs. Usos, но нищо чудно WWE да предпочетат multi tag team варианта.

Приятна изненада беше и Stunner-a от Оуенс и като цяло неговото фейс завръщане, макар да изпитвам съмнения, че ще се задържи на "страната на добрите".

В крайна сметка след SD станах доста по-оптимистичен за WrestleMania сезона. Все още не се усеща, че е тук напълно (а вече е март), но има някакви признаци, че нещата рязко могат да станат по-напрегнати, изненадващи и интересни. Ако ли не - имам си RAW-ове от 2003-а за гледане (в момента съм на април и враждата Голдбърг-Скалата). Come on, come on, come on, let's get it on!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...