Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002 (February 2002)

Royal Rumble е минал. Ясен е победителят, има нов WWE шампион (HHH, който е набрал огромна инерция след завръщането си), а самият Rumble мач е дал възможност за развитие на бъдещи истории. Реших, за да не губя връзка с предишния месец в началото на всеки следващ да записвам шампионите, така че:

Настоящи шампиони:
-WWF Undisputed Champion: Triple H (NEW)
-Intercontinental Champion: William Regal (NEW)
-Hardcore Champion: Undertaker
-WWF Tag Team Champions: The Dudley Boyz
-European Champion: Christian
-Women's Champion: Trish
-WWF Cruiserweight Champion: Tajiri

Двама нови, при останалите ситуацията си е същата. Малко разяснение за Cruiserweight Championship-a: X-pac е контузен по време на Survivor Series 2001-ва и затова не се състои мача между него и Таджири за обединяване на двете титли. След малко объркване в WWE титлата в лека категория (държана от X-pac) е премахната и на нейно място остава тази на Таджири (останала от WCW). При мен за момента обаче той не я защитава и де факто WWE е без изяснена "лека титла". Сега останалото, веднага след 20 януари 2002 (Royal Rumble)...


Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

FEBRUARY 2002

Midcard Situation: Започваме с интерконтинталната титла. Уилям Ригъл обявява, че е контузил китката си в мача на Royal Rumble и по този начин отрязва желанието на Острието за мач реванш. Острието обаче казва, че няма проблем да изчака до No Way Out, за да получи реванша си. Тук се намесва другият претендент от Royal Rumble - Рикиши, който казва, че няма против Острието да получи мач-реванш, но щом мача ще е чак след около месец той също иска да е в него. Ригъл казва, че няма да защитава титлата си в троен мач и се оплаква на Рик Флеър, който назначава мач между Рикиши и Острието. Ако самоанецът победи ще получи място в мача-реванш на Острието. Острието обаче побеждава и мачът за No Way Out остава 1 на 1. След мача е проснат от Ригъл с бокс, въпреки ПРЕДПОЛАГАЕМАТА контузия в китката (която е на същата ръка, която Ригъл ползва за бокса). През оставащите 2-3 шоута до турнира отново има размяна на атаки зад кулисите и по време на мачове на Острието, както от страна на Ригъл, така и от страна на претендента. Така се стига до това мачът им на No Way Out да е Brass Knuckles on a Pole, за да е така използвания бокс легален в битката. Мачът на WWF за ИК титлата на NWO е абсолютно същия, само build-ът е малко по-различен.

Нещата около Hardcore титлата получават още повече ефирно време. След Royal Rumble Гробарят обвинява Скалата, че не знае какво значи уважение и скоро ще трябва да бъде научен. Причината е фактът, че Скалата и Кейн елиминират Тейкър от Rumble-a. Keйн също става обект на заяждане от страна на "брат" си. Според Гробаря Кейн също е изгубил уважението си към него и сега трябва да бъде набит от по-големия си брат, за да си припомни "как стоят нещата". В SMACKDOWN Тейкър кара Кейн да излезе на ринга, за да бъде набит с кендо стик. Кейн излиза и коленичи, но става в последния момент, отказвайки да се подчини на брат си. Все пак отново коленичи, явно от респект към Тейкър, но тогава се появява Скалата и разменя удари с Гробаря. Тейкър все пак го изхвърля от ринга, но когато се обръща Кейн вече е придобил някаква смелост и просва брат си с chokeslam. Взима микрофон и процежда през маската си "NO MORE RESPECT FOR YOU.". На следващата седмица бесният Тейкър обявява, че ще научи брат си на урок на No Way Out, като дори ще заложи своята Hardcore титла, за да не е нужно да се съобразява с правила. Следват няколко конфронтации с Кейн, изцяло физически, като в едно от последните шоута Скалата за кратко е нещо като говорител на Кейн и казва на Тейкър, че Голямата червена машина не само ще отстои себе си в мача на No Way Out, но и ще покаже, че заслужава повече Hardcore титлата.

DDP за момента остава забит ниско в ростъра, тъй като Винс му казва, че мотивационните глупости (гимика на DDP в момента) са ужасно скучни и никой не иска да ги гледа. Това води до още един спор между Рик Флеър и МакМеън. Проблемите между тях зачестяват още повече в седмиците преди No Way Out, най-вече що се отнася до назначаване на мачове и вземане на важни решения. Около европейската титла има известно раздвижване, след като Джеф Харди и Лита убеждават Мат Харди, че трябва да се опита да си я върне. Това е част от опитите им да усмирят Мат и да се стигне до помирение между братята. Мат предизвиква Крисчън, който му обяснява, че е европейците биха се гордяли много повече с шампион от Канада, отколкото с шампион американец. Мат все пак настоява за мач и това води до побой от Тест и Крисчън. Джеф и Лита убеждават Мат да не се отказва и той отново предизвиква Крисчън. Шампионът и Тест отново го нападат, но този път Джеф се притичва на помощ и Харди изхвърлят Тест и Крисчън от ринга. Ядосаният Крисчън казва, че щом Харди толкова иска мач за титлата ще го получи на No Way Out.

Внимание получава и non-title вражда - завърналият се на Royal Rumble Голдъст започва вражда с елиминиралия го от мача Роб Ван Дам. В няколко промота Голдъст казва, че е по-"hardcore" от Ван Дам и предишният му престой в компанията е доказателство за това. Ван Дам отвръща, че остава човекът, направил едни от най-добрите мачове за Hardcore титлата за миналата година и изказването на Голдъст е чиста проба завист за това, че феновете обичат РВД повече отколкото някога са харесвали Голдъст. Оттук нататък фюда се развива по-обичаен начин, с назначен PPV мач между двамата.

Oсвен този с Ригъл върви и втори injury angle, в който Биг Шоу съобщава, че има проблеми с кръста си след мача с Кейн на Royal Rumble. Това става посредством видео съобщение от дома му. Видеота с Грамадата, съобщаващ за състоянието си и за това как след като се върне на ринга ще направи сериозен impact продължават да се излъчват през целия февруари.

Tag Team Division: Проблемите между Крисчън/Тест и Харди Бойз донякъде може да се считат за част от отборната девизия, но пък до мач между отборите не се стига, а и през месеца се набляга на Крисчън/Мат, така че не ги включвам тук. Февруари е месецът, в който изгрява звездата на Били и Чък. Идеята за гей отбор като цяло е отвратителна, но това я прави и потенциално успешна. Така че да - двамата бавно се сближават, намират правилната химия помежду си (буквално дори) и стават един добър отбор. Двамата печелят четворен мач за претендентското място, включващ тях, Скоти/Албърт, APA и малко странната комбинация от Спайк Дъдли/Таз (които при мен не получават чак такова внимание). Вече е ясно, че ще получат мач за отборното злато на No Way Out и затова те започват с подигравките относно Дъдли Бойз - видът им, начинът им на обличане и държанието им. Дори правят in-ring интервю със Стейси Киблър, в което тя обяснява колко ужасно е било да е около Дъдли и как се радва, че е далеч от тях. Това води до сблъсък между двата отбора, като никой не взима явен превес. Сериозно неприятните на публиката Били и Чък обаче довършват фейс търна на Дъдли Бойз.

Main Event: През февруари тук нещата са най-сериозни. Започваме с това, че Винс иска обяснение от Енгъл защо Кърт е спрял да се радва на подкрепата на МакМеън. Енгъл обяснява, че не е доволен от присъствието на Букър Ти (който се е превърнал буквално в придружител на Винс и негово основно оръжие в прецакванията на Остин). Кърт казва, че се чувства пренебрегнат въпреки всичко, което е направил за WWF през последните месеци, и то заради човек от WCW. Винс го убеждава, че ще му се реваншира и затова му назначава мач срещу Джерико, който освен, че е спечелил Rumble-a, има и свой сигурен мач реванш срещу Triple H след загубата на RR. В мачът е заложен точно този мач реванш на Джерико, като наказание за това, че е взел участие в Rumble-a без да е предвиден за участие. Енгъл успява да спечели мача след намеса на новия шампион Triple H и също така печели мача реванш, който по право е на Джерико. Y2J обаче ЗАПАЗВА шанса за титлата за WrestleMania. Следващата седмица ННН казва, че не счита Енгъл за сериозен противник, а за една цивреща кучка и разговорът му с Винс го е доказал. Кърт е бесен и моли Винс за още една услуга. МакМеън се съгласява и в следващото шоу Стефани се завръща на WWF ринг, придружена от Енгъл. Той й се извинява публично за това, че е измамил нея и Алианса, но я убеждава, че това е по-малко предателство от това, сторено от мъжа й ННН. Стефани се връзва и обвинява ННН, че не се е възстановил на време, за да помогне на нея и Алианса. ННН обявява, че това са глупости и дори да е можел да се върне по-рано на ринга е нямало да подкрепи налудничавата й идея да разкара WWF от бизнеса. Стига се до скандал между двамата. Стефани става придружител на Енгъл в мачовете му и той я използва като психическо оръжие срещу Играта, затова Хънтър моли Рик Флеър да добави още едно правило в мача за No Way Out - ако ННН победи Енгъл Стефани отново ще получи забрана да се появява на WWF шоута. Хънтър обяснява това с факта, че личният живот и бизнесът трябва да бъдат разделени и да не се смесват.

Отново се прехвърляме на Джерико, който първоначално се хвали, че има не един, но два гарантирани шанса за титлата и загубата й не е толкова важна, защото тя със сигурност ще се върне в ръцете му. Първият го губи още на същия RAW (мачът-реванш, който има по договор) в мач срещу Кърт Енгъл, а другият също не остава незастрашен - Скалата конфронтира Джерико заради това, че Y2J го елиминирал от Rumble мача. Роки, който същевременно води вербална война и с Тейкър, се подиграва на Джерико за това, че не е успял да запази титлата по-дълго и му казва, че трябва да докаже, че заслужава да е в main event-a на Мания, като за целта заложи останалия си гарантиран мач за титлата. Т.е. Роки иска мач за гарантирания мач на Джерико за WrestleMania. Джерико обаче отказва. Това води до скандирания от публиката "страхливец", провокирани от Скалата. Роки и Кейн се изправят в мач срещу Гробаря и Джерико, който Скалата печели след Rock Bottom върху Y2J. Това разярява Джерико и той приема предизвикателството. В последния сегмент от фюда преди PPV-то Джерико вика Скалата на ринга, само и само, за да го примами в капан. Тейкър напада Роки в гръб и просва го с Last Ride, а Джерико го довършва с Lionsault, след което казва, че той е звездата на тази компания сега.

Според обявеното преди Royal Rumble мача правило Стив Остин, като последен елиминиран, трябва да получи мач за Undisputed титлата на No Way Out. Винс обаче казва, че е обещал Остин да не получава мач за титлата докато Винс има власт в компанията и отменя това правило. Стига се до бой между двамата, като Букър Ти се притичва на помощ на Винс. На помощ на Остин обаче идва Флеър и двамата изхвърлят от ринга негъра и съ-собственика. По-късно Рик обявява, че не е доволен, че МакМеън е отменил идеята му. В отговор Винс казва, че компанията все още си е негова и ще прави каквото си иска. И ако Остин, Флеър или който и да е друг има проблем с това, то Винс има решението. N-W-O. Флеър му казва, че връщането на който и да е от бившите членове на групата е лудост, но Винс не се отказва и казва, че чрез nWo, което той нарича "негов инструмент за запазване на контрол", ще се справи с враговете си - Остин и Флеър. Става ясно, че ще се завърнат Неш, Хол и Хоган, като това още повече разтревожва Флеър. Това обаче не му пречи да удодлетвори молбата на Остин за мач срещу Букър Ти на No Way Out. Остин неколкократно казва, че не му пука за "нещастни задници от миналото (nWo)", а е концентриран върху Винс и Букър. В последния Smackdown преди No Way Out обаче точно видео за nWo разсейва Остин и го прави жертва на Book End и Scissors Kick.

NO WAY OUT 2002:
-Hardcore Championship: Kane defeats The Undertaker (c) - New Champion
-Rob Van Dam defeats Goldust
-European Championship: Christian (c) defeats Matt Hardy
-WWF Tag Team Championship: The Dudley Boyz (c) defeat Billy & Chuck
-IC Championship - Brass Knuckles On A Pole Match: Edge defeats William Regal (c) - New Champion
-Stone Cold Steve Austin defeats Booker T
-WrestleMania Undisputed Title Shot on the line: Chris Jericho defeats The Rock
-WWF Undisputed Championship: Triple H (c) defeats Kurt Angle

Бележки по No Way Out или "Турнирът с намесите":

*В първият мач на рампата се намесва Скалата, който дърпа металните стъпала от ръцете на Тейкър, секунда преди той да удари с тях Кейн. Това разсейва Гробаря достатъчно, за да стане жертва на Chokeslam върху същите тези стъпала. Тейкър обаче се повдига, но не успява след втория Chokeslam, този път върху апаратурата край рампата.
*Тест и Джеф Харди на няколко пъти взимат участие в мача между Мат и Крисчън.
*Стейси пък се опитва да помогне на Били и Чък в мача им срещу Дъдли, но шампионите все пак запазват титлите. След мача Стейси е заклещена на ринга от Дъдли и вика за помощ, но Били и Чък се отдръпват, показвайки, че нямат намерение да й помогнат. Стейси получава 3D върху маса.
*Рик Флеър и Винс МакМеън си спретват бой около ринга по време на мача Остин и Букър. Боят се пренася сред публиката, а след това и зад кулисите преди съ-собствениците да бъдат разтървани. След като Остин приключва мача, побеждавайки Букър, започва музиката на nWo и Хоган, Неш и Хол идват на ринга докато Остин все още е там. Тримата правят промо за това, че в този свят всичко е бизнес. За тях е било бизнес да причинят хаос в WCW и да спомогнат за края на компанията, както имат намерение да направят с WWF. Хоган (който получава много добра реакция) казва, че са убеждавали Винс, че ще вървят по свирката му докато не е подписал договорите им, в които е ясно написано, че трябва да им бъдат платени много пари ако бъдат уволнени. Сега обаче те са решени да правят каквото пожелаят и нямат намерение да следват ничии заповеди, така че Остин е "свободен да си върви". Реакцията на Ледения е да покаже среден пръст на всеки поотделно, като минава първо през Хол, след това през Неш, а накрая и през Хоган. Остин си тръгва, а Хоган спира Неш и Хол, които се опитват да тръгнат след него.
*В мача между Скалата и Джерико съдията е проснат и в този момент Тейкър връща "услугата" - излиза на ринга и просва Скалата с метален стол. Джерико го довършва с Lionsault и печели мача.
*Главният мач също не минава без намеси - Стефани се опитва да помогне на Енгъл да я задържи в ефир и да спечели титлата, но не успява. След победата на ННН тя се разплаква пред него, след което тича зад кулисите, като на рампата се разминава с Джерико. Оттам той поглежда към ринга и PPV-то свършва с staredown между него и ННН.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...