Спомени (Ties that bind)

Бел.автор: Този разказ, макар и самостоятелен, е част от вселената на "Ties that bind" и нещо като междусезонна част. Т.е. действието се развива след края на първи сезон и преди втория. А сега... приятно четене!

--------------------------------------------------------------


"San Antonio Express News"
14.04.2003

DEADMAN WALKING


Същинско "чудо" се случи снощи в централните новини. Марк Калауей, човекът, който уж бе убит преди два дни, се появи на живо по новините, доказвайки, че е преживял атентата. Калауей се появи пред камерите по време на репортаж за стачка пред полицейското управление в центъра, причина за която бе точно това, че човек бе "убит" пред очите на цяла Америка. Властите все още не са потвърдили, че човекът, появил се пред камерите, е Калауей, но въпреки това физическата прилика е впечатляваща. Много хора се запитаха как е възможно Калауей да е жив след случилото се преди два дни, но появата му в новините снощи почти сигурно доказва, че той не е починал след престрелката.Припомняме ви, че преди три дни Калауей се появи за пръв път по новините, за да разкрие, че досега е бил част от огромна престъпна организация и се е занимавал с поръчкови убийства. Според полицията той е отказал да разкаже всичко в поверителен разговор с тях и е пожелал да разкрие всичко, което знае на живо по телевизията. Ден по-късно имаше шанс за това - на пресконференция той щеше да разкрие информацията, която има, но няколко куршума в гърдите му го лишиха от тази възможност. Медиите, обществото, дори полицията бяха убедени, че той е мъртъв. След появата му по телевизията снощи това е под въпрос.

Не е ясно дали тялото на "мъртвия" Калауей все още е в моргата, а полицията отказва коментар по въпроса. Не е ясно и какво се крие зад думите на "Мъртвеца", които той изрече снощи в новините. "Има сили в този свят, които са извън властта на богатите. Има сили, които са по-могъщи от пари. Някой ден хората, отговорни за това, което се случи вчера (бел.редактор: денят на атентата), ще почиват в мир.", бяха точните думи на предполагаемия Калауей. Какво означава това и дали ще го видим отново все още не ясно. Нашият вестник ще ви държи в течение за развитието на ситуацията.

--------------------------------------------------------------

Шон внимателно остави вестника на бюрото в малката стаичка, която ползваше за усамотение. Прибра го в плика му, след което внимателно го постави в шкафа с останалите доказателства за случилото се преди години. Облегна се на стола си и бавно поглади леко наболата си брада с длани. След няколко секунди на размисъл отвори друг шкаф и извади оттам една стара снимка. На нея няколко полуголи момичета танцуваха около него и Хънтър, а те двамата държаха бутилки с уиски в ръце, а на лицата им грееха усмивките. Снимката накара Шон да се усмихне за секунда. Спомени нахлуха в главата му и го ободриха. Винаги поглеждаше снимката, след като се бе занимавал с материали по единствената му неуспешна задача - опита за убийство на Калауей. Опита за убийство на Мъртвеца.
-Шон! Шон, къде си? - гласът на Ребека, съпругата му, го накара да обърне глава към вратата.
-В моята стая... - провикна се той. След няколко секунди тя се появи на вратата с загрижено изражение. Въпреки това изглеждаше красива. Ако имаше нещо, което да можеше да го накара да се усмихне по-широко отколкото спомените за миналото, то това беше лицето на жена му, което го караше да осъзнава какво има днес.
-Шон, мислех, че те няма. Търсиха те по телефона.
-Кой?
-Ами... представи се за Винс МакМеън.
Майкълс внимателно се обърна към съпругата си с леко притиснати очи.
-Винс МакМеън се е обадил лично вкъщи?
-Да, и аз се изнендах. Помислих си какво може да иска милиардер от съпруга ми, но предполагам, че е нещо, свързано с миналото ти, за което нищо не знам. Освен ако не е било шега...
-Може би не е било. - той стана от стола и се приближи до нея - Какво каза той?
-Каза, че има нещо важно, което трябва да ти каже лично. Знаел си на кой номер да го откриеш. Шон, какво има?
-Не знам, но ще разбера. - той я погали и я целуна, след което се насочи към хола. Взе телефона от поставката и излезе навън. Набра номера бързо, помнеше го наизуст.
-Надявах се, че ще се обадиш. - чу се познатият дрезгав глас от другата страна.
-Мисля, че се бяхме разбрали да не ме търсиш повече, Винс.
-Шон, нямаше да те потърся ако не беше важно. Трябва да дойдеш.
-И какво е толкова важно?
-Шон... Хънтър е мъртъв.
Устните на Майкълс неусетно се отвориха, а телефонът падна от ръката му. Единственото, което успя да направи е да се подпре на стената на къщата. От слушалката се чу още няколко пъти името му, последван от сигнал за това, че разговорът е приключил.

2 коментара:

  1. Хаха, благодаря :D Старая се, а признанието е винаги важно (bow)

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...