WWE NXT Season 1 Finale - Ревю

Първият сезон на WWE NXT приключи, ясно е вече кой е т.нар. "new breakout star", който ще получи мач за титла (предполагам IC или US в зависимост от шоуто, в което го пратят) на PPV в близките месеци (надявам се). Ясно е също така, че вторият сезон започва още следващата седмица (егати епичното, аз си мислех, че свършва тотално), ясни са участниците (колкото и нелепи индивиди да са), ясни са и pro-тата (колкото и нелепи да са мнозинството). Бреееей... написах цяла уводна част без да спойлна нищо. Да, тъй като това е ревю на шоуто се очаква да има спойлери. Предупреждавам за втори и последен път. А сега да преминем и към самото ревю...

Победител в първия сезон на NXT стана Wade Barret. Нещо горе-долу очаквано, имайки предвид, че човекът беше изявен фаворит на профитата през всичките 15 седмици и май така и не слезе от първото място в тяхната класация. Жив и здрав да е. Вече си е изградил горе-долу някакъв образ, Джерико също много му помага и ако ги задържат заедно това според мен ще е добре и за двамата. Само едно не разбирам - как може David Otunga да стигне до финала? Как? Този човек е нелеп на ринга. Боли като го гледаш. Имал умения с микрофона? Че и аз имам умения с микрофона, но не съм на финала на NXT, нали?!? Както и да е, поне не спечели, защото ако това беше станало щеше да ми се дореве. Както каза Punk "Единствената причина Отунга да е тук е, че се е оженил.". Фак йеъ, стрейт едж сейвиър! Фак йеъ!


Крис Джерико може всичко. Дори да направи така, че сравнително грозен англичанен с много явен акцент, носещ сако с розичка, да стане победител в NXT.

Предполага се, че никой от другите rookie-та няма да получи договор с WWE (т.е. няма да се появи в RAW/SD), но според мен има голяма вероятност рано или късно да видим някои от тях. Примерно аз много ще съжалявам, ако не видя повече на WWE ринг Justin Gabriel (какво да направя? Педерастчето радва с шибаното 450) и Даниел Браян (не съм вярвал, че ще го кажа, но Даниелсън ми е интересен за пръв път, откакто го гледах за пръв път в ROH). Те са хората, които според мен трябва да получат някакъв шанс за в бъдеще, а и честно казано поне Браян вече е замесен в сериозно история с Миз, която ще е жалко ако приключи така.
Колкото до Сезон 2 - няма да го гледам. Ако в началото NXT Сезон 1 изглеждаше като потенциален провал, то вторият сезон изглежда като сигурен такъв. Единствените по-сериозни имена на треньори са John Morrison, The Miz (ъгейн!) и Кофи Кингстън. Отделно има големи глупости като факта, че Зак Райдър и ЛейКуул ще са профита. Какво по дяволите си мислят от WWE? Като погледнеш rookie-тата пък е пълна скръб. Единствено Кавал прави що годе добро впечатление (освен факта, че на български името му звучи силно вулгарно), но WWE сякаш умишлено са го закопали, слагайки му за pro... кучките Лейла и Мишел МакКуул. Наистина жалко, че по толкова явен начин закопават един потенциален фаворит. Точно това ме дразни и точно заради това сезон 2 нямам намерение да го гледам.

Сезон 1 обаче беше приятен (поне когато го следях), имаше няколко интересни мача, силна двойка pro-rookie в лицето на Джерико и Барет, както и една солидна история с Даниел Браян, Миз и Майкъл Коул. Това са основните неща, с които ще го запомня. Иначе последният епизод за сезона беше леко... разтегнат. За 50 минутно кеч шоу имаше един сигурно 10 минутен мач, който дори не беше нещо особено. Прекалено много приказки, прекалено много разтягане, макар конфликта между pro-тата да беше забавен. Това е. Чао, NXT! Може да те гледам отново след още 15 седмици.

2 коментара:

  1. Иииии... май пак ще чета блога. Засега сигурно ще е само кеч четивата, но пък може и другите да почна. Като гледам "The Naughty Spider-Man" го има и може да възобновя четенето.

    Относно NXT - радвам се, че моят фаворит от самото начало (Daniel who?) спечели. Радвам се, че и Daniel Bryan успя да грабне интереса ми и може да се вмъкне по друг начин в WWE, въпреки че ще има логическа дупка (нали отпадна от NXT), но пък това е кеч и никой не се замисля чак толкова (или поне не трябва, защото става трудно за гледане). Втори сезон сигурно ще е болезнен за гледане, но мисля да не нарушавам streak-а ми с нито едно изпуснато шоу (освен "Superstars") от средата на 2008 насам (При TNA нямам дупки от август 2007 :P). Не мога да кажа кой ще е победител, но мога да кажа кой няма да е - Kaval (Low Ki, Senshi, ъ?). Не мисля, че фейк Май Пай Секси ще успеят да бъдат толкова лоши каки, че да ме накарат да ми пука за Кавал.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако питаш мен на моменти силно си се измъчвал с този streak, но ти си знаеш :D Наистина шансовете на Кавал (вери идиотско име? Индийд) изглеждат просто ужасни и то не за друго, а заради "треньорките" му. WWE просто прекалиха с тези несъответстващи си комбинации. Каквато и история да измислят около тях и духащия - тъпа ще е.

    Иначе вече се замислих, че за никои от участниците в NXT не е свършило нищо. Най-вероятно ще продължат да си бачкат в FCW и лека-полека някои от тях ще получат нови шансове, този път без риалити шоута (което ще е по-трудно, защото публиката няма да има време да ги опознае преди "голямата сцена").

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...