WWE RAW 31 май 2010 - Ревю

Макар, че ще го засегна в един друг пост по-късно тази седмица, мисля, че ще е добре тук да обясня едно нещо - кеч-постовете в блога най-вероятно ще нараснат значително. Причината - мисля поне за известно време да преустановя пребиваването си в BWC (най-големият кеч-форум в България), но пък интересът ми към WWE конкретно в момента е умерено голям като за лятото и искам все някъде да публикувам мненията си по този въпрос. Всеки, който има интерес, може да се чувства свободен да коментира, който не - жив и здрав. Предупреждавам - щом има "ревю" в заглавието следователно постът ще съдържа спойлери за тези, който все още не са гледали конкретното шоу. С тази уговорка мога да продължа нататък и със самото ревю...Започваме с това, че RAW тази седмица имаше едно доста силно начало. Edge преби Evan Bourne, но вторият оказа някаква съпротива. От коментаторите стана ясно, че побоят е вследствие на това, което се е случило преди шоуто да започне - Борн е предизвикал Edge за мястото му в Fatal 4 Way мача за титлата. Хареса ми този метод на това да не видим събитията от самото начало, а тяхното развитие. Дано има повече полу-скрити сегменти занапред. След това промото на Edge си свърши перфектно работата - билдна по един добър начин Fatal 4 Way мача за PPV-то. Конфронтацията с Ортън свърши същото, макар Ранди да не каза и дума. Допълнителните сегменти с атаката зад кулисите и разговора между Edge и Шеймъс също допринесоха за билда на мача. Като минус мога да отбележа (колкото и да е странно), че Сина нямаше поне едно едноминутно промо да заплаши да ги избие. Все пак той е шампионът и той трябва да "ръководи" build-a. Включването на Борн в главния мач на мястото на Ортън е леко противоречиво решение за мен. От една страна обявеният първоначално ME беше доста голям, можеше да се получи наистина сериозен и важен мач с четири големи имена. Затова се дразня, че не го получихме. От друга страна участието на Борн в мача имаше някаква логика, а и то, заедно с факта, че той взе победата, го издигнаха много, особено след няколко месеца на джобене (особено на Шеймъс). Това може и да доведе до нещо добро за хлапето, макар че силно се надявам да ги видим в отбор с Justin Gabriel.Холи факин шит, индийд. Викали му Евън Борн - Лястовичката.

Толкова за главната вражда. Минаваме на Guest Host-a - признавам, че Аштън Къчър се представи доста добре, като даже малко ме е яд, че не го използваха за нещо по-солидно от това да се покаже в няколко задкулисни сегмента. Историята с Зак Райдър беше стабилно скучна и глупава, Алиша смуче и т.н., но пък конфронтацията му с Миз беше добра. Като казах Миз се прехвърляме на друг важен момент - мача Миз-Daniel Bryan. WWE просто не могат да разкарат Браян, не и сега когато определено е едно от най-интересните неща в компанията, поне за мен. Надявам се да се появи и на финала на NXT утре, но това ще стане ясно... утре? Индийд. Проблемът на мача беше, че бе прекалено кратък и Браян получи прекалено малка офанзива. Иначе историята е интересна, чудя се дали ще ги видим в мач на Fatal 4 Way. Може би четворен за US титлата?

Като споменах US титлата не мога да не отбележа, че Джерико и Truth направиха доста стабилен мач, а фактът, че негърът миналата седмица би Миз, а тази Джерико, ясно показва, че гледат на него доста сериозно и искат да го затвърдят като сериозен mid-card-ър. E, успяват. Струва ми се, че това няма да бъде оставено така от Джерико и имайки предвид, че не е замесен в други истории може да поиска мач за титлата срещу Truth. Няма лошо, Джерико стои добре в карда независимо на каква позиция е. Пък и един четворен мач (да, надявам се) Truth, Miz, Bryan, Jericho не звучи чак толкова зле.

Uso Brothers отново доминираха над Hart Dynasty, като преди това дръпнаха едно приемливо промо. Един мач 3 на 3 + мач за отборните титли съвсем скоро ще дойдат добре на дивизията, която получава доволно внимание в последните седмици. Жалко само, че поради неясни причини Козлов (отново) се раздели с Ригъл и остави компанията с един отбор по-малко. Не виждам много логика в това. Но то нямаше логика и в събирането им, тъй че... все тая.

И за финал - нелош сегмент с Винс и Брет. Идеята за viewer's choice RAW ми допада. Може би със сегмента тази седмица дадоха началото на една нова голяма история между Брет и Винс, тъй като иначе този сегмент ще се окаже леко излишен занапред. Обобщено RAW-ът беше добър, беше интересен. Нямаше някакви ужасни неща (освен може би историята с Ryder), повечето даже бяха интересни и си струваха да се видят. Хъхъ, кеф. Доволен съм, че приключих с ревюто. Утре пак за Season Finale-то на NXT.

2 коментара:

  1. Ashton според мен успя да се представи добре и като оставим кеч-host-овете, редом с Freddie Prinze, Jr. май са най-добрите въобще.

    "Raw" тази седмица беше добре, определено. Само не виждам къде ми тикат поредният безинтересен 2nd-3rd gen стейбъл/отбор... и може би R-Truth, който ми е безбожно антипатичен и скучен. Поне да измъкнат BG James, да го натикат по някакъв начин с него, да направят пак някой приятен theme song и да гонят отборните титли. Тогава, МОЖЕ БИ, ще ми е интересен. Orton все още не успява да ме грабне. Прекалено predictable е за unpredictable "герой". Двата гига-плюаса на шоуто са: 1.DB най-накрая си отмъщава на Миз и Коул, като искрено се израдвах. Просто WWE успяха да ме накарат да ми пука за този човек (подобно на Shane Sewell в TNA, но повече); 2. Evan Bourne с наченки за пуш!

    ОтговорИзтриване
  2. За Усо Брадърс може да поспорим. Проблемът на подобни отбори е, че на участниците им липсва индивидуалност. За да е успешен един отбор според мен хората в него трябва да имат общи черти (еднакви цветове, близки движения), но трябва и нещо да ги различава един от друг. Башъм Брадърс ги няма сега точно, защото бяха хипер еднакви. Както и Антонио/Ромео. Усо имат някакъв потенциален шанс да се пооправят, а и WWE в момента спешно се нуждае от отбори, така че и един отбор с еднакви членове върши работа, за да разнообрази ситуацията. Колко месеца обаче ще издържат в компанията е друг въпрос.

    А за Truth - човекът просто си е over, откъдето и да го погледнем. Изглежда това да се чекнеш и да викаш "whatsup" e достатъчно, за да те харесват масите, но честно казано според мен не оправдава чак титла и три поредни победи над Тед Дибиази, Миз и Джерико.

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...