WWE Smackdown 11 юни 2010 - Ревю

С малко закъснение този път дойде време и за ревюто на SMACKDOWN тази седмица. Наистина не е лесно, когато те мързи дотолкова, че да заспиш пред компа, гледайки "Smallville". Ето все пак, че SMACKDOWN ще се сдобие с ревю и тази седмица, тъй като определено се случиха добри неща, правейки шоуто с пъти по-добро от RAW-а в понеделник. Стига мърморене, хайде на ревюто!

SD започна с много силен сегмент с четиримата участници в Fatal 4 Way мача. Хвърляха се заплахи, подигравки (Мистерио се опита да се прави на забавен и горе-долу му се получи). Определено това е начина да се билдне четворен мач за титла, а не като в RAW, където за 3 часа участниците в тамошния мач за титлата не можаха да се намерят, за да си кажат поне едно "здрасти". Намесата на Кейн по време на разговора им беше епична - в подходящия момент, с подходящите заплахи. Наистина изглежда най-логично Тейкър да е бил нападнат или от участниците в мача за титлата (като степен на вероятност в този ред - Суагър, Пънк, Шоу) или от Мистерио, който заради Тейкър не успя да се класира предварително. Напълно нормално е Кейн да се насочи към тях, въпреки че се надявах да изскочи някой друг заподозрян за 1-2 седмици, за да може Кейн да го смаже на Fatal 4 Way, след което да стане ясно, че вината е на друг и The Big Red Monster (най-накрая монстър ъгейн! Ама риъли!) да се насочи отново към четиримата, участвали в мача за световната титла.

А как се развиха нещата около тях? Доста добре бих казал. След епичния сегмент в началото се прехрвърлихме на един доста дълъг и добър мач между Мистерио и Суагър. Наистина добър мач като за TV, но имам няколко брутални критики. Даже ще си ги номерирам:
1) Суагър, шампионът на шоуто, отново беше в opener. Защо? Мачът беше с пъти по-добър от този между Пънк и Шоу, отделиха му повече време, завърши чисто - просто трябваше да е main event. Това е основната причина след като Суагър загуби титлата аз да продължа да гледам на него не като на някой от големите, а като на upper-midcarder (в най-добрия случай). Шампионът на едно шоу заслужава една от централните роли в него и множество главни мачове. Но пък от друга страна...
2) ...не само, че Суагър пак беше в opener, но и го загуби. Разбирам, че в WWE свършват всеки път като дадат победа на Мистерио и затова човекът бие какви ли не гиганти безпроблемно (почва да ми писва, наистина), но защо точно сега трябваше да бие и Суагър? Суагър има нужда от победи! Той е шампионът! Не може всеки да го бие. Морисън го би преди няколко месеца, Шоу го правеше парцал по разни сегменти, сега губи чисто и от Мистерио. Човек се пита "Е тоя как е шампион?", вместо да си каже "Този е бахти доминантния шампион, кога ще се намери някой да го бие?".

За разлика от Суагър-Мистерио обаче, Пънк-Big Show се оказа доста разочароващ мач. Едва 5 минути (излъчено време), почти нищо интересно като действие... Опитите на Грамадата да свали маската на Пънк и опитите на втория да избяга от гиганта май бяха основните неща. Доста слаб мач за main event и пак казвам, че трябваше местата им с другия да са сменени. Струва ми се обаче, че може да видим един бъдещ feud между Пънк и Биг Шоу и то веднага след Fatal 4 Way. Може би няма да е толкова лошо, ще видим. И стигнах до кулминацията и на двата мача - Кейн излиза и просва всички с по един Chokeslam. Доста добри моменти, а и наистина човека се доближава до своя monster образ за пръв път от много време насам. Не изключвам възможността следващата седмица, а защо не и на Fatal 4 Way да го видим в мач срещу Luke Gallows, колко да му запълнят времето до турнира с нещо.

The Big Red Monster (cock) бута, блъска, пали, коли, беси!

Като изключим тези две главни истории в SMACKDOWN нямаше кой знае колко неща като цяло, но пък наличните бяха на ниво. Кофти е, че отделиха 10-ина минути, за да дават случилото се в RAW, а за сметка на това голяма част от ростъра не направи появи. Но да хвърлим око на тези, които се появиха:

-Дрю Макентайър не спира да е в центъра на една наистина интересна история. Лично на мен сегментите е мрънкащото протеже на Винс ми харесват много. Хареса ми как обяви съспендването на Харди от цялото WWE (тази вражда могат да я влачат до SummerSlam с малко късмет), а и как щеше да каже (поне така си мислех) на Лонг, че е уволнен. Появата на Кофи беше нещо добро, защото най-накрая по-солидно се оформи някакъв друг мач за Fatal 4 Way. Има логика - двамата имаха няколко спречквания, два мача за титлата, Кофи де факто е "страничната вражда" на Дрю, така че един ППВ мач между двамата ме устройва. Последвалият сегмент зад кулисите ме изненада (което е добре), тъй като очаквах Лонг да бъде уволнен, а не да трябва да участва в мач, за да запази работата си. Следващата седмица ще има сеир, тъй като аз негроидната танцуваща мишка я мразя.

-Крисчън и Зиглър май също ще го добутат до PPV мач както е тръгнало. Тази бърза победа за Крисчън едва ли ще е край на враждата, пък и атаката на Зиглър говори за това. Предполагам следващата седмица ще им загубят времето я с някой random отборен мач (което няма да е добре), я с някое сегментче (което ще е по-добре) и ще ги видим пак един срещу друг на Fatal 4 Way. Плановете ми за четворен мач за ИК титлата май няма да се сбъднат, щом само мачовете за главни титли на турнира ще са четворни. Така че и 1-на-1 пак ще бива, макар че едва ли някой има солиден интерес точно към този feud.

-Team LayCool са ми толкова противни, че с кеф ги превъртам... От мача тази седмица нямаше много логика, освен да се порадваме на Тифани, която би била доста добър избор за майка на децата ми. Не мога да чатна - ще се бие ли Кели Кели за титлата на Лейла и кога? Да не го бавят, да го обявяват!

И... ами то друго не стана. А, поредната random атака на Хоукинс и Арчър. Да им дават договори и да ги накарат да правят нещо по-смислено. Стига вече с тези рандъм атаки, стига. Като цяло SMACKDOWN тази седмица беше на едно солидно ниво. Докато в RAW сякаш не знаеха какво да правят с времето си, тук нещата бяха обратни - не им достигна време, за да предоставят едно още по-добро шоу. Чакам и следващата седмица с интерес, дано тенденцията за добри шоута да продължи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...