WWE Smackdown 4 юни 2010 - Ревю

Дойде време и за първото ревю на SMACKDOWN, след като порцията постове на кеч тематика в блога получиха честта да се увеличат. Както ни беше обещано още миналата седмица получихме мач за интерконтиненталната титла, както и интересно развитие около четворния мач за World Heavyweight титлата, който се задава след няколко седмици на Fatal 4 Way. Също така с един много силен сегмент бе дадено началото на една доста интересна (да се надяваме история). Бреееей, успях да напиша цял въвеждащ абзац без да спойлна нещо... Сега да се прехвърлим към самото ревю, за да почна най-накрая да пиша спокойно.
SMACKDOWN тази седмица започна с един доста силен сегмент. Хареса ми как извъртяха нещата с Тейкър, но за съжаление чух, че има контузия и не беше изненада липсата му. Хареса ми обаче, че не го обясниха като контузия, а като атака, с което се даде началото на една история, която може (и се надявам) да продължи доста време. Изглежда това беше нужно, за да получи Кейн по-важна роля. Началният сегмент с него беше добър, адски много отива на образа да се гневи и да крещи, но моментите, в които беше пред разреваване малко ме издразниха. Сериозно... той да реве?!? The big red monster?!? C'mon... нито името му е Abyss, нито компанията е TNA. Последвалите сегменти с потенциални заподозрени също ги биваше, макар и не толкова колкото първия. Наистина имат широк избор за това кой да е виновен - Суагър с моментните му лиготии ще е лош избор за извършител на атаката. Има повече логика да е Пънк. Въпреки всичко обаче не изключвам вероятността да изкарат атаката дело на Кейн. Просто нещо отвътре ми шепне, че е той... което всъщност ще е достатъчно епично, ако разкажат историята като хората. Предполагам, че го чакат поредица от feud-ове с потенциални извършители, докато не стане ясно кой е истинския, а с него ще враждува Тейкър след като се върне "от мъртвите". Силна история, ще следя с интерес.

Къде си, батко? Къде си, батко? Да разрушаваме сладко, сладко :(

Това, което не ми хареса в този SD, че донякъде заради тази история, на враждата за титлата не бе отделено достатъчно внимание. Грамадата, Суагър и Пънк нямаха никаква интеракция помежду си, което е минус. Мистерио беше очакван избор за заместник и той поне нападна Пънк, но така по-скоро продължи техния фюд, отколкото да се намеси предварително в този за титлата. Сега най-вероятно ще ги слеят, а честно казано се надявах дните, в които Пънк джоби на Джуниър да са свършили. Не, че се оплаквам... И Суагър отново в opener? Риъли?!? Трябва да престанат с това ако искат хората да го вземат насериозно. Шампионът трябва да е в главния мач или поне в някой важен мач по средата. Правят го със Сина, но не и със Суагър, а трябва, за да гледат всички сериозно на него.

Друго слабо нещо тази седмица - Кели Кели срещу Роза Мендес, но това беше напълно очаквано. Харесва ми обаче, че май най-накрая ще дадат шанс за титлата на Кели, която го заслужава от поне година за разлика от кучки като Алиша Фокс. Старае се момичето, задобря на ринга - нека поне получи шанс. Казах ли "кур за ЛейКуул"? Ако не съм - казвам го. Но не в буквалния, а в преносния смисъл.

Оттук нататък нещата бяха добре. Доволен съм от атаката на Райдър/Арчър над MVP, а и това, че по-късно вечерта този момент не беше забравен и тримата имаха доста сблъсъци в кралската битка. Не изглеждат зле като отбор, очаквам да ги видя в по-сериозен мач. Замислих се, че JTG имаше проблеми с Dudebusters, MVP изглежда вече има с Archer/Ryder, може MVP/JTG отново да направят един отбор и да се стигне до един приятен троен мач. А и няма да е лошо The Hart Dynasty да направят някоя поява в SD, защото доколкото си спомням титлите са и за двете шоута. Благодаря, скъпи SD writer-и, дано сте го прочели :D

Друг плюс - Харди/Макентайър историята. Доста интересна. Адски ми хареса появата на Харди в публиката, интеракцията му с Дрю, атаката след мача. Нищо, което да не сме виждали и преди, но пък беше изиграно добре. Враждата определено е интересна, не знам дали ще доведе до троен мач за титлата с Кофи или до мач 1 на 1 (който е задължителен в определен момент и даже го очаквам с интерес). Наистина солидна история, а и мисля, че и двамата печелят от нея - Макентайър вече получава някаква реакция (време беше), а Харди е доста over заради това, че го бие (не, че по принцип не, но все пак...).

Казано с две думи (защо не казвам по две думи всеки път ами пиша цяло ревю?): SMACKDOWN беше едно солидно и интересно кеч-шоу тази седмица. Една интересна история продължи напред, на друга, още по-силна, бе дадено началото и с ръка на сърцето мога да кажа - не ми пука дали целия star power на WWE е в RAW, но SD в момента е много силно шоу и въобще не се усеща липсата на "големи" звезди. Казах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...