Batman: Under The Red Hood


Да бе, за анимация става въпрос. Но от онези хубавите, момчешки анимации, в които имаш шанса да видиш кръв, да видиш как на някой му чупят крак, ръка или нещо подобно. Пък и е за "Batman", а пълнометражните анимации за човека-прилеп рядко разочароват (ако не сте гледали Mask of the Phantasm или Sub-Zero - направете го). Тази година излезе нова, за която Гого ми говореше от доста време, и миналата седмица най-накрая имах възможността да я гледам.

За какво става дума накратко: анимацията разглежда част от комиксовата митология за Батман и най-вече случаят, в който Джокерът убива вторият Робин, Джейсън Тод, пребивайки го с кози крак (ако не знаете какво е кози крак, значи не сте момче, но има шанса поне да се интересувате от Батман, така че продължете). Пет години след тази смърт Батман още се бори със съвестта си заради това, че е позволил партньора му да бъде убит, а трябва и да се разправя с нов престъпен бос в Готъм - The Red Hood, който собственоръчно разплаква всички в града.

Историята е адски интересна и разказана по прекрасен начин, трудно може да се предвиди какво ще стане, а това, нека си го признаем, е много добре. Сред по-активните злодеи са The Red Hood, Black Mask (и за двамата първа поява в анимация, мисля), Ras Al-Ghul и разбира се The Joker, който тук е с доста "хийтледжъровски" вид.

Впечатление прави и доброто озвучаване на героите (защото в анимация няма как да ти направи впечатление самата игра). Jensen Ackles (Supernatural) доста, ама доста успешно се справя с ролята на Red Hood. Bruce Greenwood си е ясен като Батман. Малко се разочаровах, че Марк Хамил не озвучава Джокерът, но пък актьорът, който "играе" ролята се справя достатъчно добре, има силен смях, а и едни от най-къртещите реплики в целия филм.

В общи линии... това е филм за нърдове. Не за деца, не. За нърдове. Но най-вероятно, щом сте стигнали дотук, значи сте нърд и ви е интересно. Oпределено е сред най-интересните филми за годината, нищо, че е анимационен. А и трябва да се убива време до третия Батман, който Нолън ще ни представи след 2 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...