Guest Booker: Как протича моят SummerSlam 2010


Постове за build up-a на мачовете:
-US Championship: Miz vs. R-Truth
-Five-Way IC Championship: Dolph Ziggler (c) vs. Christian vs. Matt Hardy vs. Drew McIntyre vs. Koffi Kingston
-Big Show vs. CM Punk
-6-on-6 Tag Team Match: NEXUS vs. RAW Superstars
-Lumberjack Match: John Cena vs. Wade Barret

-Triple Threat World Heavyweight Championship: Rey Mysterio vs. Jack Swagger vs. Kane (c)
-WWE Championship: Edge (c) vs. Randy Orton

След като описах в рамките на 6 поста как аз бих развил мачовете и враждите за SummerSlam, реших, че трябва да дам завършен вид на работата си и да опиша как според мен трябва да протече и самия SummerSlam – къде трябва да идат победите, какво трябва да се случи, колко време трябва да са мачовете (макар това да е само приблизително). Естествено, този пост ще е най-субективен от всички, въпреки че се опитвам да book-на нещата рационално, а не по лични пристрастия. So… here… we… go!


Моят SUMMERSLAM 2010
Мач по мач, сегмент след сегмент

-6 vs. 6 Tag Team Match – RAW Superstars vs. NEXUS: Chris Jericho, Sheamus, Evan Bourne, Mark Henry, Morrison, Dibiase vs. Justin Gabriel, Skip Sheffield, Heath Slater, Michael Tarver, David Otunga, Darren Young - Това е откриващият мач поради ред причини – първо, винаги съм харесвал отборни мачове да са откриващи. Изглеждат някак по-масивни и дават добър начален тласък на шоуто. Този отборен мач е и доста важен, имайки предвид важността на историята „NEXUS срещу останалите”, а и две от големите звезди (Джерико и Шеймъс) са в него, което го прави още по-добър opener. Победата ще е за NEXUS, като сред причините за победата им ще е и това, че Дибиази ще обърне гръб на Морисън и ще го просна с Dream Streets (или както там се казва финишъра му). Подобен ход ще събере хийт за Дибиази, от какъвто той отчайващо се нуждае. Джерико и Шеймъс няма нужда да прецакват никого – тях хората си ги мразят и така. Защо NEXUS бият? Защото ако не бият излиза, че дори задружни „новаците” са по-слаби от събрана за 2-3 седмици група от кечисти, които нито са единни, нито се харесват.

* Показан е клип за враждата на SES с Грамадата, с кадри от двата Mask vs. SES Pledge мача и атаката над ръката на Show.

Тук ситуацията е малко сложна. В действителност WWE назначиха хендикап мач, в който тримата от SES ще се изправят срещу Грамадата, което най-вероятно (и почти сигурно) означава, че ръката на Punk все още не е на 100 процента и не може да изкара мача сам. Затова има два варианта:

1.Ако се придържаме към действителността това означава да бъде направена промяна в последния момент, а именно – Пънк излиза преди мача и казва, че ръката му не е излекувана и лекарите са му забранили да участва в този мач. Грамадата взима микфрофон и казва, че иска Пънк на ринга, дори това да означава да е в хендикап мач. Пънк е доволен, идват Gallows и Мъркюри и мачът става 3-на-1.
2.Естествено остава варианта и booking-a да е малко по-fantasy – приемаме, че ръката на Пънк е достатъчно здрава, за да изкара целия мач сам, и всичко минава по план. Gallows и Mercury пак са активни участници в мача, само че с намеси.

-Big Show vs. CM Punk (или Big Show vs. SES – 3-on-1 Handicap Match) – И в двата случая победата отива при Пънк – ръката на Шоу ще е в лошо състояние, той ще се концентрира изцяло върху нея, като намесите (или активното участие) на SES ще са от решаваща полза. Пънк има по-голяма нужда от победата, а това ще направи SES да изглежда по-силно, което е важно за стейбъла с оглед на последните месеци. Победата (голяма изненада) идва с Anaconda Vice и предаване на Шоу.

-US Championship: R-Truth vs. Miz © - Най-краткият мач за вечерта, тъй като няма много смисъл да е прекалено дълъг. Truth излиза с куфарчето, което е откраднал на последния RAW, след него се появява и Миз. Миз е прекалено разсеян в опитите си да вземе куфарчето си, заради което мачът започва и завършва с предимство на Truth, който взима титлата отново. Защо? Реших, че просто няма смисъл титлата да остава в Миз, след като само ще го тегли надолу. Той трябва или да се концентрира върху US титлата или върху куфарчето. Според мен трябва да се концентрира върху второто. Truth не е кой знае колко добър шампион, но пък е постоянно over и става за transitional champ.

След мача (и след като се съвземе) задъханият Миз ще прегърне куфара си (който Truth му е оставил) и ще вземе микрофон. Той ще каже, че загубата му няма никакво значение, защото си е върнал куфарчето, а то за него е целия свят. Миз обяснява, че може да е загубил една титла, но до края на нощта ще се сдобие с друга. Неговото „I’m the Miz and I’m awesome” е прекъснато от музиката на Острието – WWE шампионът бавно идва на ринга, застава в единия ъгъл и гледа замислено към Миз, който все още е изтощен от мача си, но се усмихва и тупа куфарчето си. Острието просва Миз с Копие, след което взима стол и няколко пъти го удря по гърба. Острието се прибира зад кулисите, а лекари помагат на Миз да направи същото.

Показан е Джон Сина, който влиза в съблекалнята на Team RAW. Дибиази го няма там. Сина казва, че е видял какво е станало по-рано и съжалява, че Дибиази е прецакал отбора си. Джерико му се изперчва и казва, че никой няма нужда от неговото съжаление и че той е по-голяма напаст и от NEXUS. Джерико казва, че не е сигурен за това кой според него трябва да загуби мача Сина-Барет, но предупреждава Сина ако излиза извън ринга да се постарае да не е близо до него. Сина казва, че не е щастлив за това, че все още кечистите на RAW не са единни, дори когато се изправят пред такава заплаха, но ако се наложи ще се справи с NEXUS и сам.

-IC Championship – Five Way Match: Koffi Kingston vs. Matt Hardy vs. Christian vs. Dolph Ziggler (c) vs. Drew McIntyre - В общи линии спотфест с много движение и почти никаква почивка на ринга, както и трябва да е в мач с толкова много участници. Крисчън просва Мат Харди с Killswitch, но Зиглър го просва в гръб с Zig Zag, след което го бута настрани и тушира Харди, за да запази титлата си. Рейнът наистина е прекалено кратък, че да бъде прекратен и трябва да продължи.

* Клип за причиненото от NEXUS в последните месеци и най-вече за конфронтациите им със Сина.

-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena – Доминацията на NEXUS няма да е пълна – този мач ще бъде загубен. Доста мислих за него, но си мисля, че загуба на Сина от Барет толкова рано в feud-а не е правилна – той нито все още е изграден като някой, който да може да победи толкова голяма звезда, нито пък искам доминацията на NEXUS да е пълна. На трето място победата на Сина тук дава шанс за развитие на няколко истории занапред. Около ринга настава меле, Сина се показва през въжетата, но преди Хийт Слейтър да го удари, Сина се отдръпва и Слейтър рита Барет. Сина довършва Барет с „Поправка на поведението” ( :D ), печели с туш, децата се радват, а Сина се включва в мелето около ринга, като се налага на ринга да дойдат служители, за да разтърват двете групички.

-Сегмент в стая зад кулисите, в която лекари преглеждат Миз. Превързали са ребрата му и един от тях му казва, че не трябва да се натоварва поне седмица. Миз казва, че някакви си насинени ребра няма да го спрат да спечели WWE титлата тази вечер. Ортън влиза при него и казва на лекарите да излязат. Ортън обяснява, че колкото и да не харесва Острието подкрепя това, което той е направил – Миз е отправил заплаха не само срещу шампиона, но и срещу претендентът, който може да е шампион след мача с Острието, затова според Ортън за негово добро е Миз да не е в състояние да кашира куфарчето си тази вечер. Миз го пита какво има предвид, при което Ортън хваща главата му и го блъска в стената няколко пъти, след което го хвърля на пода и го рита в черепа. Лекарите влизат в стаята и заобикалята Миз, а Ортън излиза.

* Клип за враждата Мистерио-Суагър-Кейн + намек във видеото за поява на Undertaker.

-Triple Threat World Heavyweight Championship: Kane © vs. Jack Swagger vs. Rey Mysterio – Кейн защитава успешно титлата, туширайки Суагър на ринга след като той е получил 619 и Chokeslam. Ковчегът е на рампата и Кейн води Мистерио там и го наглася за Chokeslam след мача, когато изгасва осветлението, камбаните бият... абе случва се най-очакваното. Когато осветлението се връща Тейкър е на ринга и гледа към рампата, където Кейн пуска Мистерио. И Кейн, и Мистерио гледат към Тейкър, а не е ясно към кой от двамата гледа той. В това време Суагър се е свестил, Тейкър се обръща, хваща го и го довършва с Tombstone Piledriver, след което отново поглежда към рампата и дава знак, че някой ще бъде обезглавен. Защо няма конкретен човек? Защото не съм сигурен как трябва да продължи историята, а пък и не мисля, че е нужно това да става ясно заедно със завръщането на Тейкър, ами мистерията може да продължи още малко. Не трябва да се избързва с всички отговори.

*Клип за историята на Rated RKO, скандалът преди няколко месеца, спечелването на титлта от Острието, намесите на Миз и враждата с Ортън.

-WWE Championship: Edge © vs. Randy Orton – Реших този мач да е главен поради няколко причини – враждата между двамата е от много време и главен мач на такъв голям турнир може само да е от полза за нея. Да, конкретно борбата за титлата между двамата не получи голям build, но това (както и при други МЕ-ти на SummerSlam през последните години) в моята глава е само началото на една по-дълга и интересна програма около двамата и титлата. Острието има нужда от един дълъг рейн, стига вече с тези 3 седмични рейнове от негова страна, Ортън е достатъчно over, че да загуби без хората да спрат да вярват, че може да стане шампион, т.е. Острието има по-голяма полза от победата тук, а и ще натрупа хийт. Не ми се искаше също така PPV-то да завършва с троен мач с точно тези участници (Кейн, Рей, Суагър), както и с поява на Тейкър, защото същото се случи преди едва две години. Това ще е и най-дългият мач на турнира (втори по дължина е тройният) с прилично количество близки тушове. Вярвам, ама наистина вярвам, че Ортън и Острието имат достатъчно химия (без гей асоциации, моля) помежду си, за да направят един много добър МЕ. В края Ортън опитва RKO, но Острието го бута в съдията, след което го рита под пояса и го просва с Копие, след което го тушира за победата. Типичен хийл финал, Острието трупа хийт, всички са му ядосани, но PPV-то като цяло е било добро... според мен.

Това е. Като се замисля се получи досата субективно, но пък според мен е добро. Лично аз много бих се радвал на един подобен SummerSlam. 2 победи на фейсове, 1 на tweener, 4 на хийлове – поносимо. Има и смяна на титла, така че и този показател е ОК. Има си и история в самото PPV – тази с Миз и желанието му да кешне. Това беше от мен, дано ви е било интересно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...