40 души в Royal Rumble 2011


 През изминалата седмица стана ясно със сигурност (едва ли ще го сменят), че тазгодишният Royal Rumble ще има не 30 участника в него, а 40. Написано така и прочетено от един обикновен човек, който не е прекарал ужасно голяма част от живота си гледайки кеч, това не изглежда като нещо особено, но всъщност донякъде е. Специално в BWC доста хора се надигнаха против това, което ме накара да драсна едно солидно мнение там, което ще имате възможност да прочетете тук с няколко модификации и пояснения.

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА ПО-ГОЛЕМИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ

Да започнем първо с това, че бройката от 30 души не е традиция. Досега е имало 23 Royal Rumble мача и 22 от тях са били с 30 души. Първият обаче, най-първият, е имал едва 20 участника. Щом е имало такъв с 20, защо да няма и един с 40? Да, като довод някой може да каже "Видяли са, че не става с 20, направили са го с 30 и е проработило.", но това не е точно така. Макар да е интересен за гледане не всяка година Royal Rumble мача е с много високо качество. Има по-слаби издания и по-силни ткаива, като това според мен зависи от много неща като кои са участниците, какви са историите, развиващи се в мача, има ли изненади и какви са. Тоест 30 участника не означава перфектен Rumble, както и 40 участника не означава автоматично "пълен провал".

Е, да, има си отрицателна страна. Да се увеличава бройката донякъде ми се струва излишно, тъй като много хора, които почти не виждам в главните шоута, ще вземат участие колкото да има масовка. Хора като Йоши Татсу, Крис Мастърс, Примо, Зак Райдър, Дерън Янг и прочие Superstars main event-ъри. Това за мен е една от слабостите на Rumble мача - наличието на хора, които нямат шансове за победа, но все пак губят време и номерца. И все пак мачът не може да е пълен само с midcard-ъри, upper midcard-ъри и ME-ъри. Да, ако беше на този принцип можеше да се съберат около 20-ина души и мачът да изглежда нафрашкан със зведи. Наличието само на такива хора щеше да доведе до по-малко елиминации и до по-голяма незначителност на елиминациите им. Какво имам предвид: ако в мача има доста джобъри изхвърлянето им е нормално, става често и т.н., но когато изхвърлиш примерно Джон Морисън това прави впечатление. Когато обаче Джон Морисън е от най-невзрачните на ринга (в сравнение с всички бивши световни шампиони вътре), защото няма джобъри, неговата елиминация няма да се отличава толкова.

Друго нещо, което трябва да се вземе предвид е големият брой дебюти през изминалата година. Да, наистина WWE в момента май имат доста излишни кечисти, няма да спорим за това. Но тези излишни кечисти могат да се ползват за тази джобърска функция, която споменах, докато дебютиралите през тази година младоци могат да са малко по-солидни на ринга, а не те да се тези, които примерно Кейн изхвърля, за да направи еди-колко-си елиминации. Основно визирам всички придошли от NXT сезоните 1 и 2: Слейтър, Гейбриъл, МакГилъкъти, Браян, Харис, Отунга. За да се запази съотношението слаби кечисти, средни кечисти и потенциални победители, с вкарването на NEXUS-джиите е нужно и вкарването на джобърченца.

Евентуален проблем обаче виждам в това през колко време ще влизат хората. Ентрънсите и без това губеха ценни секунди и накъсваха мача, ако сега намалят времето на 1 минута ситуацията ще е още по-зле. При минута и половина пък 1 час ще са само влизанията, а по принцип след тях има поне още 5 до 10 минути бой. Т.е. всички кечисти ще трябва да се постараят Rumble-a да е интересен, да има случващи се неща в него, както беше лично за мен през 2007-а и горе-долу през миналата година.

Честно казано нещата са горе-долу равни, но лично за мен едно подобно увеличение на бройката ще бъде по-скоро плюс, стига да бъде изиграно добре от страна на WWE. Щяло да прецака рекорди - не ми пука. Не са важни рекордите, важно е да ми е интересно това, което гледам тук и сега.

ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ

Двама души получават повече от солиден пуш в последните седмици, а единствената посока към която са се насочили в момента е самият Rumble мач. И двамата не са били световни шампиони досега. Става дума за Джон Морисън и Алберто Дел Рио. Колкото и да е странно WWE леко ме убедиха, че е възможно точно те двамата да спечелят Rumble-a и title shot за Мания. Защо?

В случая на Морисън имаме солидна поредица от победи, три от които над вече двукратният WWE шампион Шеймъс. Също така един невероятен мач с Миз в началото на годината, като историята между двамата изобщо не бе приключена според мен и има потенциал да бъде разгърната наново. Морисън получава много внимание и аз лично ще се зарадвам да го видя като победител, макар че единственият вариант за мач за титла с негово участие ми се струва троен мач с него, Ортън и Миз на Мания, а това 100 процентово няма да е МЕ.

Дел Рио пръв започна да говори за Rumble-a. Основният проблем при него е, че е от много рано в компанията, но пък има доста фактори: WWE не го направиха No1 Contender за Rumble-a, а беше просто перфектен за тази позиция, че даже имаше и преракания с Edge около ТLC. Също така, ако Edge се задържи като шампион, има основа за история между двамата, тъй като Дел Рио е човекът, който контузи Крисчън (кейфейб, ок?). И все пак победа на Дел Рио ми се струва по-малко възможна отколкото на Морисън.

Другите заподозрени са вече големи имена: Сина, естествено, защото знаем, че Супермен може всичко. Пънк, макар вече мачът между него и Сина на Мания да не ми се вижда толкова сигурен, а оттам и участието на Пънк в title мач изобщо. Triple H или Крис Джерико в случай на тяхно завръщане, макар че за да стане това ще трябва да видим Ортън или Шеймъс с титла най-късно на Elimination Chamber. Май са това. Т.е. шестима са моите предполагаеми фаворити, като двама никога не са били световни шампиони, а двама дори не е сигурно, че ще се появят в мача. Ще поживеем, ще видим, но все пак аз оставам оптимист що се отнася до тазгодишния Rumble.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...