Guest Booker: WWE Championship до Еlimination Chamber - Част 1

За пореден път - всичко тук е авторска измислица и не отговаря на реални събития в WWE. Мерси. И няма спойлери от истинския Royal Rumble, спокойно.

Постовете по темата досега:

Добре, разгледахме Royal Rumble досега. От предните постове е ясно и какво става в SMACKDOWN до Elimination Chamber що се отнася до World Heavyweight титлата (троен мач) и претендентското място на Крисчън (залага го срещу Дел Рио). Да разгледаме сега ситуацията около главните лица в RAW, най-интересното нещо. Тъй като ще обяснявам всичко много подробно ще се движа шоу след шоу, като шоутата са общо 3 на брой.


ГЛАВНИТЕ ИСТОРИИ В RAW ОКОЛО WWE CHAMPIONSHIP - Part 1/3
Първи RAW след Royal Rumble:

-Анонимният главен мениджър заявава чрез Майкъл Коул, че преди да предприеме каквото и да било относно WWE титлата трябва да изчака да чуе решението на Royal Rumble победителя Крисчън за това за коя титла желае да се бие. Миз излиза на ринга и казва, че е съгласен с мениджъра и чака решението на Крисчън, за да разбере дали ще се бие с него на Мания или ще някой друг „глупак”. Миз е на мнение, че вече е доказал, че е на върха в RAW и е напълно безполезно да защитава титлата си на Elimination Chamber. Той е прекъснат от Джон Сина, който казва, че Миз много се е разбързал. Сина казва, че все още иска WWE титлата и има желание да я вземе от Миз и да е в МЕ-та на Мания. Намесва се Пънк, който излиза и обяснява, че е бил последния изхвърлен от Rumble, но вина за това има изтощението, което е дошло след елиминацията на Сина (Пънк изхвърля Сина от Rumble-a). Т.е. Пънк също иска мач за титлата. Миз отказва да защитава титлата си срещу когото и да било преди Мания. Главният мениджър обаче казва, че титлата трябва да бъде защитавана на ППВ-то Elimination Chamber, но ще даде шанс на Миз да се измъкне от това да защитава титлата в Elimination Chamber мач. Условието е следното: ако Миз победи в 1 на 1 мач опонентът, който му е избран за тази вечер, то той ще защитава титлата си в 1 на 1 мач срещу опонент по свой избор на турнира. Ако обаче загуби – титлата ще трябва да бъде заложена в Chamber мач срещу петима опоненти. Миз се съгласява, а мениджърът посочва опонентът му: Ранди Ортън. Преди да последва каквото и да било Пънк дава знак на NEXUS, които влизат на ринга и пребиват Сина, Миз и Райли. Пънк казва, че каквото и да се случи тази вечер ще е за доброто на всички той да бъде претендент за титлата на EC, независимо дали в 1 на 1 мач или в Elimanation Chamber мач.

-В интервю зад кулисите Ранди Ортън заявява, че е бесен. WWE титлата му се е изплъзнала заради Джон Морисън; Миз продължава да е WWE шампион, а най-лошото било, че Крис Джерико си е позволил да провали опита на Ортън да спечели Rumble-a. Тази вечер Ортън обещава отмъщение.

-В сегмент зад кулисите Миз обяснява плана си на Алекс Райли – тази вечер двамата работят усърдно, за да може Миз да победи Ранди Ортън, след което Миз ще посочи Райли за главен претендент за Elimination Chamber. На ППВ-то Райли ще легне, Миз ще го тушира и ще се насочи право към МЕ-та на Мания.

-Промо: следващата седмица Triple H се завръща в RAW. Шеймъс с коментар по темата, казвайки, че е приключил с HHH и ако той отново се опита да се закача с „истинския крал” Шеймъс отново ще го контузи, но този път за постоянно. Шеймъс казва, че тази вечер ще е около ринга, за да наблюдава ситуацията около WWE титлата, защото вижда в себе си потенциален претендент за титлата.

-Джон Морисън прави посещение в съблекалнята на Миз и му казва, че няма значение дали ще стане в мач 1 на 1 или Elimination Chamber, но той ще вземе титлата от Миз. Миз казва, че „мечтите са безплатни” и отива към ринга.

-Randy Orton vs. The Miz – ако Миз победи няма да му се налага на следващото ППВ да защитава титлата си срещу петима опоненти в Elimination Chamber мач, а само срещу един и то по негов избор. Джон Сина, Шеймъс и Джон Морисън са на различни места около ринга. Те сплашват Алекс Райли, за да стои далеч от ринга. Все пак той опитва да се намеси и съдията го гони зад кулисите. Въпреки това, когато започва музиката на Крис Джерико, Ортън се разсейва, става жертва на Skull Crushing Finale и Миз го побеждава. Мачът за титлата ще е 1 на 1. Щастливият Миз казва, че негов противник на Elimination Chamber ще е Алекс Райли. Тогава обаче започва музиката на NEXUS и те излизат на сцената, носейки тялото на Райли, който е пребит и окървавен (ако PG позволява малко кръв). Пънк върви пред тях с вдигната ръка и усмивка. NEXUS хвърлят тялото на Райли край ринга и Пънк заявява, че Миз трябва да избере нов опонент и трябва да помисли добре. Джон Морисън, въпреки че Сина се опитва да го спре, се нахвърля на NEXUS, но глутницата го пребива. Шеймъс решава да се оттегли през публиката. Сина скача на ринга и казва на Миз, че шампионът има шанс в мач 1 на 1 срещу Сина, но не и срещу Пънк, когато NEXUS са зад него. Т.е. Сина се опитва да убеди Миз да избере него. Пънк казва, че ако Миз избере Сина, то и двамата ще станат жертва на брутален побой като този от началото на вечерта. Миз поглежда титлата и стиска ръката на Сина. NEXUS ги нападат и отново са на път да поемат контрола, когато се намесват съвзелите се Ортън и Морисън. Ортън дори просва Пънк с RKO, което принуждава NEXUS да изнесат лидера си. Миз също се оттегля с титлата, за да е далеч от Ортън, който прави RKO и на Морисън. Шоуто приключва с Миз на рампата с титла в ръка и Сина и Ортън гледащи се ту един друг, ту към шампиона.

Знам, че е объркано и то много. Но пък това е идеята – преди Мания да има много възможности, всеки да се бие със всеки и най-важното: всеки да иска титлата и мач за нея, както и да е в ME-та на Мания. Забравих да спомена в предния пост за Rumble, че що се отнася до сегментите, които видяхме в реалното WWE между Миз и Сина, то те си остават и в моя вариант, за да има малко по-дълга основа мачът между двамата. So…

Elimination Chamber – the card so far:
-Triple Threat Heavyweight Championship: Edge © vs. Rey Mysterio vs. Kane
-WWE Championship: The Miz © vs. John Cena
-Christian vs. Alberto Del Rio

1 коментар:

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...