Guest Booker: WWE Championship до Еlimination Chamber - Част 3

За неразбралите: Guest Booker означава, че аз "пренаписвам" случващото се в WWE от гледна точка на това как е правилно според мен, т.е. в поста не се говори за реални събития. Мерси.

Линкове към постовете по темата досега:
WWE Championship до Elimination Chamber - Част 1
WWE Championship до Elimination Chamber - Част 2

ГЛАВНИТЕ ИСТОРИИ В RAW ОКОЛО WWE CHAMPIONSHIP - Part 3/3
Трети и последен RAW преди Elimination Chamber:

* The New NEXUS отново излизат на ринга в началото на шоуто. В кратко промо Пънк обяснява, че нито един от противниците му в Chamber-a не може да се бори с мощта на The New NEXUS, защото нито един от противниците му няма вяра. Той заявява, че в неделя ще спечели Chamber-a и на WrestleMania ще се справи с еднаква лекота и с Джон Сина и с Миз, в зависимост от това кой от тях има „нещастието” да си тръгне от EC като шампион. Излизат останалите участници в EC мача и шоуто е открито с големия мач, обявен в края на миналия RAW.

-5-on-5 Match: The New NEXUS (CM Punk, David Otunga, Myson Ryan, Husky Harris, Michael McGuillucutty) vs. Randy Orton, Triple H, Sheamus, John Morrison, Booker T – Участниците в Chamber мача постоянно се карат помежду си. В един момент Шеймъс дори си тръгва, като Хънтър тръгва след него и започва да го налага по рампата. Ортън, Морисън и Букър не успяват да се справят сами с NEXUS и са победени.

NEXUS продължават с побоя, когато на помощ идва Сина. Пънк с усмивка на лице кара хората си да се отдръпнат. Сина се опитва да провери как е Ранди Ортън, но Ортън не съзнавайки, че това не е някой от NEXUS, инстинктивно забива RKO. Пънк вече е ухилен до уши и дава знак на хората си да започнат отново с побоя. Главният мениджър се намесва и казва, че няма да позволи това да продължи. Тази седмица, за разлика от предната, той е подготвен – в залата влизат доста на брой полицаи, а главният мениджър ги моли да изведат The New NEXUS от залата. Пънк все още ухилен казва, че това няма да е последното, което ще направят тази вечер, след което тръгва с полицаите, а хората му тръгват след него.

* През цялото шоу са излъчени интервюта с петима от участниците в Elimination Chamber-a (без Пънк). Пръв е HHH, който заявява, че единственото, което иска, това, което го кара да се движи, да диша и да се бори, е идеята да си отмъсти. Отмъщението му започва  с Шеймъс. Това е неговата причина да е в Elimination Chamber-a, но ако заедно с това получи и мач за титлата на Мания – той ще се възползва както само той може от това и както му е изгодно. Хънтър заявява, че не го интересуват NEXUS, Пънк, Букър, Морисън или Ортън – негова цел е Шеймъс и той обещава да се добере до него. А след това е нечий друг ред...

В следващото интервю Джон Морисън заявява, че тази година прекалено много пъти е бил „прекалено близо” до спечелването на титлата, но ако има нов шанс на Мания няма да се провали. Той казва, че предпочита Миз да запази титлата си, за да могат двамата бивши съотборници да се изправят един срещу друг за златото и Морисън да стане шампион, затваряйки с това и голямата уста на партньора си. Ранди Ортън обаче, и всички останали участници в Chamber-a стоят на пътя му и той ще направи всичко възможно, за да се справи с тях.

* Миз излиза на ринга в средата на шоуто. Той обяснява, че миналата седмица е постъпил възможно най-разумно. Миз продължава да твърди, че не го е страх от NEXUS, просто е оставил Сина сам, за да го тества. Нещо повече – подготвил му е един последен тест тази вечер – възстановеният Алекс Райли. Сина излиза и казва, че след едно RKO по-рано вечерта не е в добро настроение и не му е до глупостите на Миз. Сина казва, че си спомня времената, в които Миз е ползвал него, за да се издигне, обявявайки разни измислени свои победи, но на EC всичко ще е истинско. Сина е сигурен, че ще победи Райли, ще победи Миз, а след това с удоволствие ще се изправи срещу Ранди Ортън, ННН или Джон Морисън на WM, защото всеки един от тримата заслужава да спечели EC и да е в МЕ-та на Мания, за разлика от самия Миз. Миз се усмихва, казва само „Ще видим” и си тръгва.

Зад кулисите обаче Миз се разминава с Букър Ти, който е на път да даде своето интервю. Букър с усмивка изкрещява след него да лъсне титлата, защото на Мания идва за нея, но Миз не го отразява. В своето интервю негърът говори за това, че по-рано тази вечер се е видяло, че с противниците му в EC не могат да намерят общ език, но не е и нужно. Букър казва, че има мечта и тази неделя ще я сбъдне.

* Четвърти в интервютата е Шеймъс. Той заявява, че е новият Крал на WWE и Triple H трябва да си избие от главата идеята, че ще се бие с него. Шеймъс заявява, че искрено се надява ННН да влезе преди него в Chamber-a и да бъде елиминиран бързо, защото Келтският войн не иска да контузва Играта отново. Колкото до Мания – Шеймъс иска Сина, защото два пъти е взимал WWE титлата от него и да я вземе за трети път пак от него и то на Мания ще е най-сладката победа в кариерата му.

В интервюто си Ортън е необичайно разговорлив. Той казва, че тази вечер се е видяло, че никой не може да има вяра на никого и в EC всеки ще се бори за себе си. Ортън казва, че малкият трик, с който Крис Джерико се е вмъкнал в мача като рефер, ще му коства много, защото Ортън отново мисли да го изрита в главата и този път да го разкара веднъж и завинаги. Колкото до RKO-то от по-рано вечерта, Ортън заявява, че е било инцидент, но ако Джон Сина спечели титлата на WrestleMania го чака същото. Ортън заявява, че това е МЕ-ът, който WM заслужава – Сина срещу Ортън, и това е МE-ът, който ще се случи.

* John Cena vs. Alex Riley – Миз е на коментаторската маса. Райли sell-ва контузиите, причинени му от NEXUS преди 2 седмици и това го прави лесна плячка за Сина. След краят на мача обаче Миз нахлува на ринга и просва Сина с титлата, след което го просва с Skull Crushing Finale и заявява, че последната му спирка преди МЕ на Мания е EC, където ще победи Сина и ще докаже, че е awesome. А след това, който и да спечели Elimination Chamber-a да се подготви за най-голямата загуба в кариерата си.

Разяснения: Мисля, че EC за претендентското място е много по-добре отколкото Chamber-и за двете титли точно преди Мания, а и хората вътре са големи имена, които могат да помогнат за големи продажби. И най-важното: множеството варианти за победители в двата главни мача от страна на RAW създават множество варианти за мач за титлата на WrestleMania. Ако няма да има изненади, то поне да има интрига и разнообразни възможности до последно, това е важното. Предпочитам и да има един Chamber, който да получи повече внимание, отколкото два. Два еднакви мача от един тип не винаги са нещо добро и WWE трябва да го разберат по-скоро. Както и да е. Следващите два поста ще разгледат и midcard положението в двете шоута и влиянието им върху карда на Elimination Chamber, а след това ще опиша и самото PPV. GG!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...