"Антон в Страната на чудесата" - Част 13


Бавно вървях по дългия коридор на дворцовия затвор. Пред мен се движеха Шестица и Деветка Пика, а зад мен бяха двамата облечени в черно рицари. От време на време ме бутаха грубо напред, най-вече когато си позволявах да огледам другите килии. Оттам ме следяха множество очи - най-вече на карти от двете червени бои, каро и купа, но също така и хора и животни. Знаех защо картите са тук, но нямах идеята каква е причината в затвора да има и други обитатели на Страната на чудесата. Може би и тук престъпленията бяха често срещано явление. Замислих се за секунда за това как би изглеждал бял заек-изнасилвач, потръпнах от собствената си ужасна мисъл и реших да не разсъждавам вече по този въпрос.

В края на коридора минахме покрай бюрото на главния пазач. Той беше най-малкото страшен - едро и здраво тяло, в центъра на което се намираше сгънат на няколко вълни корем. Лицето беше по-слабо, с набола рядка брада по него. На места тъмна, на места руса коса, стигаща под очите, скриваше голяма част от сърдитото лице. От ушите пък висяха две дълги обици - едната във формата на ключ, а другата - във формата на полицейска палка.

-Топър, отвори вратата! - каза Деветката Пика. Главният пазач само кимна, след което натисна един бутон на бюрото си и вратата се отвори.

Преди да излезем успях да поогледам. "Бюрото" приличаше по-скоро на някаква голяма машина, с множество бутони зад нея, като над всеки бутон бе написан някакъв номер. Номерата на клетките, предположих. Освен това имаше още няколко бутона, но впечатление ми направиха два доста големи - единият червен, а другият син. Не ми стана ясно обаче кой за какво е.

След като излязохме от затвора, съпровождащите ми индивиди ме забутаха по някакъв по-цивилизован коридор. След това по още един, после по още един и така докато загубих всякаква идея откъде, по дяволите, сме минали. Стигнахме до голяма врата, която обаче се отваряше по нормалния метод - с дръжка, а не с бутон, и която ме въведе в т.нар. Съдилище. Сега ще се опитам да опиша помощението, за да си създадете представа. Ако не се получи - значи вашата фантазия е бедна, а не аз съм слаб разказвач. Така... Съдилището представляваше широка кръгла зала с няколко входа като този, по който ме бяха въвели. Интересното беше, че нямаше покрив и вече късното следобедно слънце осветяваше в жълто помещението, макар и малко под ъгъл, така че почти едната половина на залата вече да бе в сянката на една от стените. В тази, сенчестата част, бяха разположени няколко реда пейки, върху които се бяха настанили разнообразни индивиди - отново както хора, така и животни. Предположих, че са просто зяпачи, тъй като имаха типичното клюкарско изражение върху лицата... и муцуните си. Срещу тях, в светлата част на залата, се намираше средно висок подиум, в средната част на който се издигаше стол от черен метал. Незнайно защо той бе окичен с жълти и розови герлянди, предполагам, за да изглежда по-свеж. Върху него стоеше Тя. Кралицата.

Очаквах нещо странно, защото все пак... това беше Страната на чудесата, нали така? Но ето, че Кралицата изглеждаше горе-долу нормално. Нищо непропорционално в тялото й. Умерен грим. Косата й бе вързана отзад, като само няколко кичура бяха навити около ушите й в стил "принцеса Лея от Star Wars". Мразя такива вметки, но точно така си беше. Роклята й бе в черно и червено с множество символи пика и спатия, вплетени в дизайна. Единственото по-странно нещо бе короната - като цяло бе нормална, но точно в средата се издигаше един шип, който приемаше формата на... познайте какво. След всичко, което ви разказах за нещата в Страната на чудесата и това, което вече е ясно за манията на Кралицата, мисля, че не е трудно да се досетите. Не? Нищо? Нищичко? Няма да го казвам отново. Да речем обаче, че тази корона би отивала по-скоро на някоя порно актриса.

Около подиума обикаляха няколко черни рицаря и две-три карти за игра, всичките въоръжени. Моите придружители ме избутаха отдясно на подиума, но далеч от Кралицата, след което картите се присъединиха към колегите си и само двамата рицари останаха да ме пазят. Чак тогава видях кой стои на подиума срещу Кралицата - Стойка Фъргюса бе изправена там, а студеното й изражение и свитите вежди показваха, че не е доволна. Май беше време да започна да слушам.

-Не е честно! - каза тихо Стойка - Вие харесвахте детбола. Все пак идеята по начало беше Ваша.
-Беше. - съгласи се Кралицата. - Но ми омръзна. А и след вчерашния мач съм ужасно разочарована. Петима мъртви от твоя отбор? Само петима мъртви?!? Дори нямаше някаква впечатляваща смърт... Имах чувството, че играчите ти просто тичат и изведнъж падат мъртви на тревата.
-Идеята е побеждаващият отбор да дава по-малко жертви. Все пак... - Стойка наведе глава - Все пак от противниковия отбор не остана нито един жив.
-НЕДЕЙ ДА МИ ПРОТИВОРЕЧИШ! - изкрещя Кралицата рязко. Нали споменах, че в нея нямаше нищо странно? Е, така беше до този момент. С началото на вика започна да расте и главата й. И така до последния звук, след което започна да спада. Сякаш беше някакъв надуващ се балон. Или в нейния случай май е по-добре да кажа презерватив.
-Съжалявам. - избоботи Фъргюса.
-Не ме интересува дали съжаляваш. - продължи все така изнервено Кралицата, но с по-тих глас. Главата й си остана нормална. - От днес вече няма детбол, няма да има мачове, нито отбори. Считай се за уволнена и се радвай, че не те наказах по-сериозно. Приеми го като награда за треньора на победилия отбор.
-Благодаря Ви, Кралице! - каза още по-тихо Фъргюса, все още с наведена глава.
-Моля, моля! Сега отиди да седнеш, имам още работа... ДОВЕДЕТЕ МИ ПЕКАЖЛИШ! - с последната реплика главата отново започна да расте, но този път за кратко.

Проследих с поглед Стойка Фъргюса, която едва-едва се довлачи до първия ред на зяпаческите пейки и троснато седна там. Опитах се да й дам някакъв знак, но тя не ме забелязваше. А бях убеден, че след този Пекажлиш аз ще съм следващия, който ще се изправи пред Кралицата.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...