Какво чета... (17.07.11)

Започвам с комиксите и това, че довърших "Captain America", Volume 5 (т.е. от 39 до 50-ти брой), като минах и двайсетината броя от брой 600 нагоре, които продължават същата история. В общи линии някои от тях изглеждаха прекалено много като пълнеж и не ми допаднаха чак толкова, колкото предните, в които се говореше за завръщането на Бъки и развитието му като новият Капитан. Набързо го очерниха и бе сложен край на краткия му run с маската и щита и от този месец започва нова поредица, в която Стив Роджърс отново слага стария си костюм. Всичко с цел реклама на филма (който излиза по кината в България на 29 юли, между другото). Дотук бях с Cap.America, поне за годинка, докато се натрупат броеве. Също така прехвърлих mini-story-то "Endangered Species" за X-Men, което някакъв човек с добри намерения бе превел на български и пуснал в zamunda. В общи линии не беше нищо особено, може би защото цялата история е за това как Ханк МакКой (Beast) търси начин да възстанови изчезналия мутантски ген в някогашните му носители. Нищо особено. Започнах и "New Avengers", но върви бавничко, пък и нямам желание за четене на комикси в момента.

Дотук с книжките с картинки. Минаваме на книгите. Харесах си няколко заглавия от семейната библиотека на приятелката ми, но с две не сполучих поради една или друга причина. Но какво прочетох?

"Братството на талисмана" на Клифърд Саймак е едно доста приятно и неангажиращо фентъзи. В нещо като алтернативна Земя се е случило така, че постянни набези на т.нар.Орда на злото са пречели и продължават да пречат на човешкото развитие, заради което през 1970 г. светът все едно все още е в Средновековието. Млад благородник е изпратен на мисия, която трябва да го отведе от единия край на Англия до другия, като в себе си носи ръкопис, който може да докаже съществуването на Христос. Независимо дали му се иска или не, около него се събира интересна дружинка - негов добър приятел, бойни кон и куче, магаре, стар отшелник, вещица, дух, демон, ездачка на грифон... И всички те трябва да избегнат най-лошото (пряка среща с Ордата, да), докато благородника се опитва да изпълни задачата си. Както казах кратка (240 стр., мисля), лека и приятна книжка.

"Шерлок Холмс и дяволският крак" на Артър Конън Дойл, от някакава поредица с книги за детектива, издадена от изд. "Труд". Поради факта, че е сборник с разкази, дълги средно около 40 стр., тази книга също се четеше доста леко. Втората й половина бе обемна, тъй като се явява романа "Долината на страха". Той е разделен на две части - в първата Холмс и Уотсън разследват убийството на богаташ, застрелян в собствената му къща, а във втората половина се разказва историята, довела до събитията в началото, като действието вече е в САЩ и показва зараждането на една от първите мафии. Не очаквах нещо подобно от Конън Дойл и честно казано ми хареса доста. Имам намерение да прочета всичко за Холмс рано или късно, но за това има време.

Сега започнах "Фирмата" на Джон Гришам, но за нея повече като я довърша, защото не ми допада да споменавам в края на тези постове книги, които така и остават непрочетени. Четете повече. Мир.

1 коментар:

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Едно DaDa Aniventure приключение

Няма как да не се сетя за въодушевения Билбо Бегинс на Мартин Фрийман, който подтичва, докато произнася "I'm going on an adve...