Завръщането на Крис Джерико в началото на 2012 г.

С умиление си спомням, че в първия пост в този блог, преди повече от 4 години, писах за възможното завръщане на Крис Джерико. Постът е от 30 септември 2007 г. и е писан малко след първия Save_us клип. Джерико наистина се завърна и за около половин година направи една плавна смяна на образа си и от веселата и превъзбудена рок-звезда се превърна в костюмиран и постоянно сериозен тип, обвиняващ всички фенове в двуличие. По мое мнение това доведе до най-успешният период в кариерата му: от декември 2007 до повторното му напускане в края на 2010 г. Джерико спечели две интерконтинентални титли (осма и рекордна девета), две отборни (с Острието и Грамадата) и най-важното: 3 World Heavyweight Championship-a. Не само, че ги печелеше, но автоматично правеше интересна ситуацията около титлата, която носеше. 

Все пак в края на септември 2010 г. след множество намеци за напускане, историята бе развита така, че Ранди Ортън предизвика Джерико на мач в RAW, който ако Джерико загубеше трябваше да се махне от WWE. Така и стана, като за изпращане Джерико получи ритник в главата от Ортън. За да се пошегуваме със ситуацията трябва да отбележим, че това бе най-дълго sell-вания (показан като ефикасен или нещо подобно, не мога да ви обясня...) ритник, който Ортън е правил. И преди бе ритал хора в главите, но се бяха връщали до 3-4 месеца, а този ритник уж махна Джерико от ринга за повече от година. Ех, магията на кеча... хохохо.

Докато бе в своята въображаема кома и далеч от WWE, Джерико съумя да се свърже телепатично с Twitter, където главата му роди солидни простотии. И така - нито вест, нито кост от него в компанията, до края на 2011 г., когато в RAW започнаха да се въртят клипове с две деца, изглеждащи като излезли от хорър филм, в които се говореше за това, че на 2 януари 2012 г. светът ще спре да съществува по начина, по който го познаваме. Клиповете родиха спекулации за кой може да става дума: Джерико, липсващият Undertaker, че дори и Брок Леснър. Позицията за Джерико надделяваше, макар той да отричаше в Twitter (и изобщо да отказваше да отговаря на въпроси, свързани с кеч).

Когато датата дойде стана ясно, че наистина става дума за Джерико. Той направи поредното си впечатляващо появяване в залата, както и двете при предните му "дебюти" (1999 г. и 2007 г.), носейки яке с мигащи лампички и държейки се като фейс (добър герой), наподобяващ Y2J/рок-звезда образа му. И... не каза нито дума. Надъхваше феновете все едно са на концерт в продължение на 7-8 минути, след което просто си тръгна за огромно разочарование на много хора, очакващи дъъъълго промо от него. Ето го и завръщането, за което говорим, но имайте предвид, че в един момент става наистина отегчаващо:Веднага започнаха спекулации, че това е "новият Джерико", наричан и JeriTROLL, гаврещ се както със стария си образ на рок-звезда, така и с феновете. На следващата седмица ситуацията се повтори: той излезе на ринга, надъхваше феновете няколко минути, след което се разплака и се прибра зад кулисите, отново без да каже нито дума. На третата седмица дойде време за първият му мач: Джерико в отбор с CM Punk и Daniel Bryan в мач 3 на 3 срещу Марк Хенри, Дейвид Отунга и Долф Зиглър. В средата на мача Джерико най-накрая влезе като смяна, отново изкрещя няколко пъти, за да надъха публиката, след което се смени с Браян, слезе от ринга и се прибра зад кулисите без да е взел каквото и да е участие в мача - нито един нанесен или поет удар.

Гаврите със стария му образ продължиха и в RAW от тази седмица, последният преди Royal Rumble. Рингът бе приготвен за неговото старо talk-шоу "The Highlight Reel", в което той по принцип не спираше да говори, независимо дали сам или с гост. Този път обаче Джерико отново мълчеше и само се усмихваше. Прибра се зад кулисите и се върна с пушка за изстрелване на тениски. След заигравка с публиката така и не изстреля тениската към тях, а вместо това посочи телевизора на ринга, където бе пуснат клип, показващ всички по-важни кадри от кариерата му (отново без думи обаче). След края на клипа Джерико отново бе сериозен и каза първите си думи на WWE ринг от 27 септември 2010 г.: "This Sunday at the Royal Rumble, it will be the end of the world as you know it.". Целият сегмент (при желание) може да изгледате тук:И сега остават въпросите: ще участва ли Джерико в Rumble мача? Каква е историята покрай поведението му? Фейс ли ще е или хийл? С кой ще има мач на Мания? Ще се появи ли някоя жена, която да стои зад него, след като в клиповете се споменаваше "She"? И какво, по дяволите, има предвид Джерико под края на света?

След този приличен (мисля) преразказ на цялата история, мога да си позволя кратък анализ или моето собствено мнение. Джерико определено успя да грабне вниманието на феновете със завръщането си. Дори аз, въпреки че вече нямам кой знае какво желание да следя WWE и да си правя почивки едва ли не през месец, съм грабнат от историята и с интерес чакам "скучните" сегменти с него. Почти сигурен съм, че с всички тези сегменти се цели да бъде убита първоначалната позитивна реакция на феновете към него и той ще е отново хийл, като въпросът е дали ще видим пак костюмите и замръзналата физиономия или Джерико отново ще измисли нещо оригинално. Всички искат мач между него и Пънк на Мания (заради "Best in the world" тврденията), като аз също не бих ги отказал. Предпочитах първата му програма да е с Ортън и така да продължи историята покрай махането на Джерико от компанията, но това изглежда ще почака.

Забавно ще е ако се случи прогнозата на Болката (виден пазарджишки кеч-разбирач) и в Rumble мача номер 28 и 29 се елиминират, Джерико излезе под номер 30, направи си тролската обиколка около ринга, качи се там и спечели мача. Определено доста хора ще бъдат бесни. Друг вариант е Пънк да бъде прецакан по друг начин: след успешна защита срещу Зиглър, излиза Джерико и се оказва, че е получил мач за титлата от Нея (например Стефани МакМеън, чиято мутра, за моя радост, отдавна не сме виждали). Джерико печели титлата и враждата поема към Мания. Това, разбира се, е в сферата на fantasy booking-a.

Важното е обаче, че Джерико се върна и отново накара феновете да им пука за него. Дълго време той не бе слаган сред "големите" в бизнеса, но нещата, които измисля и прави, страхотните промота, мачове и истории вече са му запазили място там, което намира силна опора в простичкия факт, че на хората просто им пука за него и това, което прави. Можем само да си пожелаем и този път да се задържи поне 3 години и да създаде толкова добри и запомнящи се моменти като през последния си престой в WWE.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...