WWE Royal Rumble 2012 - Превю

С едва около 30-ина часа до началото на тазгодишното Royal Rumble PPV, реших, че е време за традиционното (някога) превю. RR е едно от най-интересните събития в WWE през годината и независимо, че има по-силни и по-слаби Royal Rumble мачове, главният мач винаги е една впечатляваща атракция, събираща на един ринг повечето от големите имена, макар и само за една вечер. Също така останалите мачове, може би и заради малката си бройка, винаги са някак свежи и интересни като идея. Да видим какво ни чака тази година.


ROYAL RUMBLE 2012 Card:
- 30-Men Royal Rumble Match
- WWE Championship (Special Guest Referee: John Laurinatis): CM Punk (c) vs. Dolph Ziggler
- World Heavyweight Championship - Triple Threat Steel Cage Match: Daniel Bryan (c) vs. Big Show vs. Mark Henry
- John Cena vs. Kane

Започваме с мачовете за титлите, където претендентите по традиция нямат големи шансове за успех. В единия мач Daniel Bryan залага World Heavyweight титлата в троен мач в клетка срещу Big Show и Mark Henry. Браян бе замесен доста успешно във враждата между двамата гиганти, като акцентът правилно се прехвърли върху него (все пак той е шампионът). С постоянните му схеми и опити за измъкване от проблемни ситуации, WWE най-накрая му изградиха някакъв образ и той е първият ЛОГИЧНО жалък WHW хийл шампион, а нелогични е имало много. Лично за мен е най-добре да запази (естествено по гаден начин), за да затвърди този си образ, пък вече за Elimination Chamber шансовете да загуби титлата ще се увеличат наистина много. Интересно, но вече дори ми се струва възможно да се добере с титлата до Мания. В другия мач шансовете на претендента Зиглър са по-големи с оглед на допълнителното правило, че чичо Лари е рефер. И все пак Пънк ми е фаворит за победител. Зиглър беше по-скоро добавка към враждата между WWE шампиона и главния мениджър, не бе изграден много добре като претендент, а и ако му дадат титлата най-вероятно го чака нов кратък рейн (е, не като предния 12-минутен такъв), а това няма да му се отрази добре. Залог: запазване и за двамата шампиони.

За да държат Сина вън от Rumble-a (което е логично, след като вече има уреден мач за Мания) го замесиха в една доста по-различна от обичайното вражда с Кейн. Макар да съм раздвоен в оценката си за цялата история с това, че Сина трябва да "прегърне омразата" (и образът на чудовище-психолог на Кейн да ме дразни), ми хареса как се развиха нещата досега. Колкото и да ми е кофти, най-логично и правилно ще е Сина да бие Кейн, за да бъде "нахранен" преди мача си със Скалата след два месеца. Надявам се поне в самия мач да бъде продължена историята за агресията и двамата да играят ролите си по-злобно, по-надъхано. Залог: Сина sucks. Простете, навик... Сина бие.

Самият Rumble мач е най-важното нещо, както винаги. Лично за мен един от факторите за качествен Rumble мач е бройката на "големите" звезди, хората, които имат някакъв потенциален шанс за успех. Говорим за бивши световни шампиони и хора, които не са държали световна титла, но са достатъчно добре изградени, че да спечелят такава. Друг фактор е правилната подредба на излизанията и елиминациите. Да, уж всичко е случайно, но това е само "уж". Все пак говорим за кеч. Внимателно обмисления ред на влизане, конфронтации в мача, ред и начин (кой кого) на елиминациите - всичко е от значение, за да се получи качествен Rumble мач.

Макар в сайта на WWE.com да няма точен списък на участниците, можем да посочим няколко, които лично за мен се вписват в горната графа за хора с някакъв хипотетичен шанс за победа:

Chris Jericho, Randy Orton, Sheamus, Wade Barrett, The Miz, R-Truth, Mick Foley, Cody Rhodes. 

Готиното е, че хората не са обичайните заподозрени (с изключение на Ортън). Джерико, заради така бленувания от всички предполагаем мач с Пънк на Мания, изглежда като най-голям фаворит. Ортън, с цялата история покрай контузията му, се нарежда на второ място. Шеймъс също изглежда вероятен победител, особено ако Браян ще запазва до Мания. Барет, Миз и Truth също имат хипотетичен шанс, а Фоли получава такъв заради legend статуса си. Роудс съм го сложил в списъка просто защото е почти готов за това, но най-вероятно неговата година ще е 2013. Имената след Миз обаче са с наистина нищожни шансове и очаквам победа за някой от първите пет, горе-долу в същия ред.

Няма да се учудя и на някоя изненада що се отнася до участниците. Струва ми се много възможно ако Тейкър ще се завръща преди Мания тази година, да го направи още в Rumble мача. Алберто Дел Рио, миналогодишният победител, също е възможно да направи поява, въпреки уж все още не оправената му контузия. Кратко участие просто за цвят ще е ОК. Супер много ще маркна и на едно, макар и кратко участие на Скалата. Слабо вероятно е, знам. Но варианта Сина напук на всички да влезе в мача и Роки да влезе, за да го изхвърли, ме изкушава като аматьор-booker и ще даде страхотен boost на враждата им (като и ще вдигне значимостта на мача). Участието на който и да е от участниците в другите мачове (освен шампионите) също е напълно възможно.За други възможни завръщания/появи не мога да се сетя, а и по-добре: има шанс WWE да ме изненадат, а точно това очаквам от Rumble мач.

Брей, стабилно превю се получи. Понеделник вечерта ще е интересна: чипс, Pepsi, може би и малко уиски (но не като на Мания, където едва не се приспах...) и много фън, надявам се. Все още имам някакъв интерес към това чудо, мамка му...

И за финал:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...