WWE Royal Rumble 2012 Ревю (СПОЙЛЕРИ!)

Мисля, че заглавието повече от ясно показва, че постът е пълен със спойлери, така че ако не сте гледали PPV-то и не искате да си спойлвате, а вече сте започнали да четете този текст - значи сте пълен глупак! Мерси.

След това толкова мило интро мога да се обърна към хората, които са наясно, че спойлери в поста има и най-вероятно вече са наясно с резултатите от Royal Rumble 2012. С Пича отделихме 3 часа за PPV-то, подкрепяйки се с пуканки и Pepsi (част от което разлях по леглото и панталоните ми, благодаря). Но край на излишните детайли. Вместо тях трябва да спомена най-важното: RR 2012 не бе на нивото, което очаквах. Да започнем мач по мач...

Напълно очаквана победа за Daniel Bryan в тройният мач в клетка за World Heavyweight Championship-a. Самият мач беше... приличен. В смисъл случваха се логичните неща: гигантите Хенри и Big Show се сблъскваха постоянно, докато шампионът бе най-вече размятан наляво-надясно из клетката или се опитваше да избяга отгоре. Това как Big Show държеше висящия Браян само с една ръка, при условие, че онзи тежи над 100 кг., бе най-впечатляващото нещо в целия мач, което може би не е добре. И тогава изведнъж дойде краят. Малко от нищото, малко по-рано от необходимото.

Двата filler мача бяха горе-долу трагедия. Женските random отборни мачове не са интересни в седмичните шоута, какво остава на PPV. Голяма слабост в букинга на WWE, която продължава да дразни. В другия мач WWE донякъде удариха няколко заека с един куршум: показаха Бродус Клей на ППВ аудиторията; продължиха победната му серия без да се налага да го вкарват в Rumble-а, където да изглежда по-слаб след като бъде елиминиран; продължиха и серията от загуби за МакЕнтайър. От тази гледна точка мачът беше ОК, а и не продължи дълго, но можеше поне да го обявят няколко дни преди PPV-то или по-добре - изобщо да не се състои.

Кейн и Сина ме изненадаха като качество на мача - трудно бих го нарекъл скучен. Резултатът обаче беше грешка. Нямаше полза от този double count-out и не съм доволен. Изненадан съм, донякъде положително, донякъде не, от това, че Кейн преби Сина накрая, а не загуби чисто от него. От една страна като фен на Кейн от хлапе се радвам, че не отнесе FU-то (AA, Fireman's Carry-то, На-Сина-на-майка-му..., u know) и че не само допреби Райдър, но и просна Сина накрая, тръгвайки си от PPV-то с една доста по-силна аура, ако мога така да се изразя. От друга страна обаче Сина е човекът, който трябва да мачка, за да е максимално "нахранен" преди Мания. Предполагам ще видим още един мач между двамата - сигурно на EC в случай, че някой от тях не е в Chamber мач - и там вече Сина ще маже като за финал.

И тук идва единственият мач, който май наистина ми хареса - Зиглър vs. Пънк за WWE титлата. Дадоха им прилично време, а случващото се накрая (многото "невидяни" победи за Пънк) вдигна малко драмата поне за мен, защото често в подобни случаи се е стигало до победа за хийла. За моя радост Пънк запазва и вече почти сигурно ще стигне с титлата до Мания. Ако трябва да дам някаква прогноза, то тя ще е, че още тази вечер в RAW ще бъде обявен мач за WWE титлата между CM Punk и John Laurinatis за Elimination Chamber. Защо? Ами защото това е може би най-добре изградената вражда в момента в WWE, нищо, че чичо Лари не е активен кечист.  И миналата година мачът за WWE титлата на това ППВ бе филър, но за разлика от тогава (Миз vs. Lawler) враждата сега трябва да завърши с голям мач, а и ще освободи RAW Elimination Chamber-a мача, за да може той да е за претендентско място (и дано Джерико го спечели). Та чичо Лари vs CM Punk на EC за титлата. От мен го чухте.

Ако греша няма да гледам SmackDown редовно. Опа, аз и сега не гледам SD редовно. Мауахаха!

И стигаме до Royal Rumble мачът за 2012-та година... Да разделим нещата на точки:
 • Плюс. Комедия имаше и то предостатъчно. Искрено се смях на ентранса на Рикардо Родригез и това как се гавреше с (вече бившия?) шефа си. Сблъсъкът Кобра/Socko също ми бе забавен, макар че може би се проточи малко по-дълго от необходимото. Пак беше по-добро от Сина/Хорни комбинацията отпреди няколко години и най-важното: беше смешно.
 • Минус. Много появи на пенсионери. За мен е минус, особено имайки предвид, че никой от тях не бе кой знае каква атракция. Dugan - blah, Booker T - очаквано, RoadDogg - не ми пука, Lawler - гоооре-долу приятна поява, но сме я виждали милион пъти. 
 • Минус. Нито едно желано завръщане. Нямаше Тейкър, нямаше Крисчън, нямаше Леснър (не, че някой се е надявал), нямаше дори поява на Дел Рио за няколко секунди, нямаше... който там можеше да се появи само и само да даде малко повече значимост на мача.
 • Минус. Лоша подредба на участниците. Като изключим това, че Миз, Truth и Коуди Роудс излязоха в началото, след това около 15 души бяха в "Пълнеж" категорията. Всички по-големи имена и потенциални победители излязоха сред последните десет. Също така съм разочарован от това, че Big Show бе номер 30. Изненада си беше, но не приятна.
 • Плюс. Наблегна се на младите. Роудс (новият Legend Killer, хех) и Миз (над 30 минути; титан) се представиха добре, Шеймъс спечели. Зиглър и Барет обаче не успяха да се запомнят.
 • Нямам идея дали е плюс или минус: Шеймъс спечели. Предпочитах Джерико и бях за Джерико накрая, но той изглежда бе прекалено очевидния избор. Все пак третият от Топ 3 предположенията ми спечели, така че не съм особено изненадан и за това. Мач с Браян на Мания? Или нещо по-интересно? Хайде дано е нещо по-интересно.
Основното е обаче, че Rumble-ът и тази година не изглеждаше като голямо събитие. Трудно ще се запомни. Нямаше сегменти с теглене на номера, които да надъхат, нямаше особено значение кой кога излиза, нямаше го просто нещото, което да направи Rumble-a запомнящ се. И това се случва за втора поредна година, което не ми допада. Ама никак. Последният път, когато треперех в края на Rumble мач бе през 2010-та.

Джерико отново "изтроли" всичко живо с обещанието за края на света. Нищо подобно не видяхме, а само се надъхвахме. Накрая ще успее да накара дори нас, псевдо-смарковете, да го мразим с това, че не оправдава очакванията ни. Поклон за което, стига да е умишлено.

Това е. Слаб Rumble, незапомнящ се, който не отговори на големите ми очаквания за три наистина яки часа, прекарани в гледане на кеч. Може и да е от това, че остарявам и не разбирам новите тенденции в sports entertainment-a. Хлапетата ще кажат дали им е харесало повече. Всъщност не ми пука. Хъхъхъ.

'Айде, дано RAW е по-интересен и струващ си. До превюто за Elimination Chamber ;)

1 коментар:

 1. Ту партс:

  Мега слаб ръмбъл!

  Мега неадекватен победител!

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодеят във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодеят в историята, ста...